poslije porodjaja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
qwerty2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 28, 2006 11:59 am

poslije porodjaja

Post od qwerty2 »

Moja snaha se porodila prije desetak dana. Poslije poroda su joj se pojavili hemoroidi i ljekar joj je dao Faktu cepice,ali slabo joj pomazu.

Dodatni problem je sto je ona sjecena prilikom poroda i usivana + pije neke kapi za kontrahovanje materice pa još uvijek krvari.Pogotovu sto joj je grlic materice puk'o prilikom poroda.

Da li imate neki savjet ili prijedlog u vidu cajeva koji joj ne bi mogli naskoditi ili nesto slicno?
Unaprijed hvala
tiksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 3:51 pm

Post od tiksi »

Ako je prošlo već 10 ili više dana, krvarenje trebalobi da bude minimalno (4 DAN MENSTRUACIJE). To što je naprso grlić materice nije ništa strašno.Jedino što treba da vodi računa u budućnosti je koja je gruba sekrecije, zbog mogućnosti stvaranja ranice na grliću.Preporucujem nakon higijene koju treba dvapot dnevno obavljati (ujutru i uveče) posipati mesta ( sečena) bivacinom a nakon 5-10min. namazati pavlovićevom mašću.E da, a sad ono glavno, meni je pomoglo: lako svarljiva hrana, što više tečnosti i pred spavanje jednu jabuku.Meni je jabuka pomogla a, može doći u obzir i neko drugo voće.(banane ne).Ne preporučujem učestalo uzimanje bilo kog leka za "OLAKŠANJE" jer mogu se na taj način olenjiti creva.
vmilka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vmilka »

Meni su pomogle suve sljive-jela sam ih po ceo dan, a ujutro na prazan stomak jogurt u koji se isece pola kivija (malo je ruzno ali koristi). Posto sam i ranije patila od zatvora desetak dana posle porodjaja sam koristila i cepice ali one najmanje za decu. Nisam smela da se naprezem jer i meni je bio puko grlic i imala sam jako veliku ranu-sili su me oko sat vremena za broj savova nisam smela ni da pitam! Krvarenje sam imala skoro mesec dana, narocito posle velike nuzde.
Mora jako da vodi racuna o higijeni, ja sam imala neku antibiotsku penu GINEXID (koristi se kao deterdzent) puno mi je pomogla - toplo je preporucujem. Ima u sebi mentol koji hladi ranu, a vrlo je prakticna za koriscenje posto je u peni i dopre svuda te ne mora da se trlja i dodiruje rana koja boli i bez toga. Pavloviceva..hm ja bih sacekala da rana zaraste pa eventualno onda..
Hemoroidi ce se vremenom povuci, ako ne i za to postoje cepici samo nisam sigurna da li mogu da se koriste ako beba sisa.
Pozdrav
Slika
Odgovori