Moja snaha se porodila prije desetak dana. Poslije poroda su joj se pojavili hemoroidi i ljekar joj je dao Faktu cepice,ali slabo joj pomazu.
Dodatni problem je sto je ona sjecena prilikom poroda i usivana + pije neke kapi za kontrahovanje materice pa još uvijek krvari.Pogotovu sto joj je grlic materice puk'o prilikom poroda.
Da li imate neki savjet ili prijedlog u vidu cajeva koji joj ne bi mogli naskoditi ili nesto slicno?
Unaprijed hvala
poslije porodjaja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Ako je prošlo već 10 ili više dana, krvarenje trebalobi da bude minimalno (4 DAN MENSTRUACIJE). To što je naprso grlić materice nije ništa strašno.Jedino što treba da vodi računa u budućnosti je koja je gruba sekrecije, zbog mogućnosti stvaranja ranice na grliću.Preporucujem nakon higijene koju treba dvapot dnevno obavljati (ujutru i uveče) posipati mesta ( sečena) bivacinom a nakon 5-10min. namazati pavlovićevom mašću.E da, a sad ono glavno, meni je pomoglo: lako svarljiva hrana, što više tečnosti i pred spavanje jednu jabuku.Meni je jabuka pomogla a, može doći u obzir i neko drugo voće.(banane ne).Ne preporučujem učestalo uzimanje bilo kog leka za "OLAKŠANJE" jer mogu se na taj način olenjiti creva.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni su pomogle suve sljive-jela sam ih po ceo dan, a ujutro na prazan stomak jogurt u koji se isece pola kivija (malo je ruzno ali koristi). Posto sam i ranije patila od zatvora desetak dana posle porodjaja sam koristila i cepice ali one najmanje za decu. Nisam smela da se naprezem jer i meni je bio puko grlic i imala sam jako veliku ranu-sili su me oko sat vremena za broj savova nisam smela ni da pitam! Krvarenje sam imala skoro mesec dana, narocito posle velike nuzde.
Mora jako da vodi racuna o higijeni, ja sam imala neku antibiotsku penu GINEXID (koristi se kao deterdzent) puno mi je pomogla - toplo je preporucujem. Ima u sebi mentol koji hladi ranu, a vrlo je prakticna za koriscenje posto je u peni i dopre svuda te ne mora da se trlja i dodiruje rana koja boli i bez toga. Pavloviceva..hm ja bih sacekala da rana zaraste pa eventualno onda..
Hemoroidi ce se vremenom povuci, ako ne i za to postoje cepici samo nisam sigurna da li mogu da se koriste ako beba sisa.
Pozdrav
Mora jako da vodi racuna o higijeni, ja sam imala neku antibiotsku penu GINEXID (koristi se kao deterdzent) puno mi je pomogla - toplo je preporucujem. Ima u sebi mentol koji hladi ranu, a vrlo je prakticna za koriscenje posto je u peni i dopre svuda te ne mora da se trlja i dodiruje rana koja boli i bez toga. Pavloviceva..hm ja bih sacekala da rana zaraste pa eventualno onda..
Hemoroidi ce se vremenom povuci, ako ne i za to postoje cepici samo nisam sigurna da li mogu da se koriste ako beba sisa.
Pozdrav