Posledice elektromagnetnog zracenja?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

nevenka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 12:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Posledice elektromagnetnog zracenja?

Post od nevenka »

Imam veliki problem,stanari zgrade hoce da dopuste da nam na zgradi stave radio baznu stanicu...vaznije im pare od zdravlja ..ako neko moze da mi napise sta sve izaziva na duze staze ovo zracenje...da probam da ubedim ljude
krivko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 4:25 pm

Post od krivko »

izaziva sve vrste raka, depresiju, nervozu, hronican umor, teska nervna ostecenja ...

Bravo za pitanje, odlicno je sto ima bar neko zabrinut. Strajkujte gladju ako je potrebno!
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Nevenka, ne slusajte krivka. Njemu je sve i svasta kancerogeno, a kad bi dobio rakonju lecio bi se travkama deda-Milije sa Rtnja :lol: :lol: :lol: :lol:

Nauka govori sasvim suprotno... Nema nikakve opasnosti i NEMOJTE da brinete. Evo vam link na moj odgovor na vec postavljeno slicno pitanje: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=

A evo i odgovora:
Sva ova zracenja su insignifikantna po ljudsko zdravlje... Prosecan mobilni telefon odaje oko 1W/kg mase ljudskog tela. Medjutim ta vrednost u jednom momentu dostize vrednost do 850W/kg, a taj peak nastaje neposredno pred konekciju sa baznom stanicom. Tako da tu moze da se izvede prosek od oko 5W/kg kod ljudi koji puno koriste telefon. Sama bazna stanica u normalnom rezimu svog rada na ljudski organizam (za koji se pretpostavlja da se nalazi na udaljenosti od najmanje 1m od samog uredjaja, za mobilni je referentna pretpostavka pola metra) odaje do 10-20W/kg...
Sto se tice elektro-motora, ove vrednosti variraju u zavisnosti od velicine i snage samog motora...
Npr. fen emituje 500-600W/kg, uzimajuci u obzir udaljenost od 20cm u odnosu na ljudsko telo, a maksimalno 150W/kg ukoliko ima ugradjen uredjaj koji apsorbuje elektro-magnetno zracenje. Kod ves masine su te vrednosti slicne, pod pretpostavkom da je ljudsko telo udaljeno 1m od nje, a ona svakako ima u sebi uredjaj koji umanjuje emisiju elektro-magnetnog zracenja...
Dalekovod ne emituje ni pribliznu vrednost zracenja (0.15W/kg) gore navedenim na udaljenosti od najmanje 5m od zica istog....
Jedini problem oko koga se naucnici ne slazu je problem kontinuiranog trajanja samog zracenja, zato sto je moguce uvesti i faktor vremena, gde dnevno zracenje mobilnim telefonom traje do 2 minuta (bez razgovora, gprs, edge i slanja sms poruke, posto su oni zavisni od korisnika, gde bi se merilo vreme interne komunikacije sa baznom stanicom), a dalekovodom 24h...
Pa ipak proporcija bi glasila ovako:
2min. zracenja mob. telefonom gde bi ljudsko telo apsorbovalo u svakom momentu 1W/kg: 2*5x=10xW/kg
1440min. zracenja dalekovodom dnevno gde ljudsko telo apsorbuje do 0,15W/kg: 1440*0.15x=216xW/kg
Sve ovo znaci da bi osoba koja zivi ispod dalekovoda za 24 sata pokupila najvise oko 21 put vise elektro-magnetnog zracenja u odnosu na osobu koja poseduje mobilni telefon a ne koristi ga.... Taj kolicnik drasticno opada svakim koriscenjem mobilnog telefona... Na kraju krajeva, to je opet desetinama puta manje u odnosu na neku granicu za koju se smatra da je bezbedna po ljudski organizam... Pozz
Cogito ergo doleo....
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Zavisi individualno od coveka, citala sam intervju sa jednim parom koji je bas imao problema nakon postavljanja bazne stanice dok se nisu odselili (glavobolje, nesanica). Kao i sa meteoropatama, to je stvar licnog senzibiliteta. Ne moze se reci da su promene vremena opasne po zdravlje ljudi, ali kod nekih ljudi potpuno ometaju normalno funkcionisanje.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Krivko, nemojte se koristiti kvazi strucnoscu i polucinjenicama. Prilozite experimentalno kontrolisanu studiju koju su sproveli eminentni naucnici (sa diplomama) koja potvrdjuje sve vase navode. Ja ne znam ni za jednu, bar da je u tom smislu relevantna. Prvo i osnovno je sto nemate ideju na sta se sve zapravo EM zracenje odnosi, kako deluje, za koje svrhe se koristi...ako je tako sakrijte se i od Sunca i Meseca jer su i oni generatori kosmickog EM zracenja. Skoro smo imali jendo izlupetavanje, na drugu temu o sexu 15-ogodisnjakinje, jos nedostaje i ovako sta pa da se svi zatrujemo glupostima i nemoralom...sto je dosta dosta je :evil:
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Krivko, nemojte se koristiti kvazi strucnoscu i polucinjenicama. Prilozite experimentalno kontrolisanu studiju koju su sproveli eminentni naucnici (sa diplomama) koja potvrdjuje sve vase navode. Ja ne znam ni za jednu, bar da je u tom smislu relevantna. Prvo i osnovno je sto nemate ideju na sta se sve zapravo EM zracenje odnosi, kako deluje, za koje svrhe se koristi...ako je tako sakrijte se i od Sunca i Meseca jer su i oni generatori kosmickog EM zracenja. Skoro smo imali jendo izlupetavanje, na drugu temu o sexu 15-ogodisnjakinje, jos nedostaje i ovako sta pa da se svi zatrujemo glupostima i nemoralom...sto je dosta dosta je :evil:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

donka, ne zavisi.... Ko zna zasto su imali glavobolje... Jako je infantilno prikaciti EM zracenju takve stvari bez potvrde nekim relevantnim istrazivanjem...
Cogito ergo doleo....
krivko
Stalni član
Stalni  član

Post od krivko »

Nauka govori sasvim suprotno... Nema nikakve opasnosti i NEMOJTE da brinete.
Nauka?! Koja nauka? Ona nauka koja je govorila da je zemlja ravna ploca? Nauka kaze da 'Nema naucnih Dokaza da elektromagnetno zagadjenje izaziva rak'. Nauka u stvari nezna nista o tome, ili ne zeli nesto da prizna.

Neka ta ista nauka objasni zasto se u zadnjih 10 godina TUMOR MOZGA POVECAO ZA 10000%!
krivko
Stalni član
Stalni  član

Post od krivko »

MACHINE napisao:Krivko, nemojte se koristiti kvazi strucnoscu i polucinjenicama. Prilozite experimentalno kontrolisanu studiju koju su sproveli eminentni naucnici (sa diplomama) koja potvrdjuje sve vase navode. Ja ne znam ni za jednu, bar da je u tom smislu relevantna. Prvo i osnovno je sto nemate ideju na sta se sve zapravo EM zracenje odnosi, kako deluje, za koje svrhe se koristi...ako je tako sakrijte se i od Sunca i Meseca jer su i oni generatori kosmickog EM zracenja. Skoro smo imali jendo izlupetavanje, na drugu temu o sexu 15-ogodisnjakinje, jos nedostaje i ovako sta pa da se svi zatrujemo glupostima i nemoralom...sto je dosta dosta je :evil:
:lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Krivko, a koji su to "naucnici" tvrdili da je Zemlja ravna ploca??? :o
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Moja spavaca soba je na 10-15 metara od trafo stanice.Ima li razloga za brigu?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Samo ako trafo-stanica bukne, pa Vam nestane struja...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

dr ivica napisao:Samo ako trafo-stanica bukne, pa Vam nestane struja...
:lol: :lol: :lol:
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm

Post od luka_0407 »

Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

dr ivica napisao:Krivko, a koji su to "naucnici" tvrdili da je Zemlja ravna ploca??? :o
Mislim da su to tvrdili isti oni "naučnici" od kojih je krivko saznao kako se leči MS:

krivko
Stalni clan

Pridružio: 01 Nov 2007

Poslao: Čet Apr 23, 2009 8:35 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Ako imas dosta metalnih (crnih, amalgamskih) plombi, to je najvjerovatnije uzrok MS. Te plombe ispustaju zivu, najotrovniji teski metal. Trebas naci holistickog zubara da ti te plombe zamjeni bijelim. Onda uradis detoks teskih metala i MS ce nestati!
Uzroci mogu biti i drugi, recimo mnogo gaziranih pica. Pogledaj video u potpisu.
Pozdrav!
Odgovori