posledice dugogodisnjeg terapije Lamictal-Eftil

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
barby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 4:23 pm

posledice dugogodisnjeg terapije Lamictal-Eftil

Post od barby »

Moze li mi neko objasniti koje kontraindikacije ima kombinacija lekova Lamictala i Eftila? Uz to pijem i folan, Hvala
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Verovatno ste mislili na interakciju izmedju dva leka. Lamictal je pogodan jer se moze kombinovati bez interakcija (ne smetaju jedni drugima, takoreci) sa prakticno svim drugim lekovima iz grupe psihotropnih lekova. NEma interakcija izmedju Lamictala i Eftila, a ni Lamictala i folana
Jedino ostaje pitanmje zbog cega dva psihostabilizatora (o kakvom se poremecaju radi - neuroloskom ili pshijatrijskom stanju). Takodje samo koriscenje ova dva leka u kombinaciji, bas zato sto ne postoji interakcija, nema ni kontraindikacije.

Kontraindikacije svakog leka ponaosob pisu Vam na uputstvu u kutiji, i sto se ova dva leka tice, blage su i prolazne, a u najvecem broju slucajeva se uopste i ne javljaju zbog cega su ovi lekovi takodje veoma zgodni za koriscenje kod manje dece.
barby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 4:23 pm

Post od barby »

Hvala vam na odgovoru. Neurologija je u pitanju. Koje sve nalaze i čega treba da obavim da bi bila sigurna da mi je organizam u dobrom stanju? Ovu kombinaciju pijem skoro 10god., a pre toga pila sam razne lekove, znate već kada dete u pubertetu padne u nesvest njemu pripišu epilepsiju, neki doktori kazu da nije epil. vec da treba snimiti magnetnu rezonancu vratnog dela kicme jer je razlog mozdau kicmi. Ljudi da li je normalno da je sada februar 2008. godine, da sam ja poslednji napad imala 2000.godine i da se doktor boji da mi iskljuci lekove. Rekao mi je 2001. da da bi iskljucili lekove treba da se napadi ne javljaju 2 godine. Ljjjjuuudi ja ne zelim vise da se trujem, doktor mi ne trazi snimke EEG-a, ja zakazujem preglede jednom godisnje cisto da porazgovaramo, da li je moguce da se doktor boji da mi izbaci lekove?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Moguce je svasta, pa i da VAm doktor nije bas neki. Ukoliko napada nema duze od 2 godine u kontinuitetu, ukoliko nema promena na EEGu niti na MRu glave, logicno je pokusati sa iskljucivanjem i obustavom lekova. Promenite neurologa. Ukoliko ste iz Beograda preporuicujem Dr Ercegovca sa Neuroplogije Urgentnog Centra, mozete ga naci tamo a radi i privatno, bavi se prakticno iskljucivo epilepsijama. Pozdrav
Odgovori