Da li cu porasti do 185cm?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
strahinic7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 04, 2016 10:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Da li cu porasti do 185cm?

Post od strahinic7 »

Cao,zovem se Lazar i imam 14 godina i visok sam oko 160cm,ali imam i problem sa tezinom.Imam 75kg,i hteo sam da pitam da li je to problem sto ne rastem dovoljno?Trenirao sam kosarku 3 godine ali ni to nije pomoglo da narastem do zeljene visine!Volim taj sport i u buducnosti bih teo da se bavim njime.Otac mi prica da ne rastem mnogo zbog moje tezine!Majka je niza od mene ima malo manje od 160cm,a otac oko 183cm(svi mi pricaju da sam isti otac).Hteo bih da porastem barem 185cm da li je to moguce?Kako?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Da li cu porasti do 185cm?

Post od aaaca »

Треба да смршаш али не гладовањем већ спортом. Из исхране треба да избациш лошу храну коју вероватно једеш у великим количинама. Треба да повећаш унос млечних производа.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

onoliko koliko ces biti visok 95% zavisi od genetike.. ako si imao genetiku da budes 160 ili 180.... mozes da radis bilo kakve sportove, 100 stvari... osim ubrizgavanja hormon rasta.. jedino ti to moze pomoci da porastes...

inace sve mozes da radis.. da se istezes, da jedes perfektno.... plodove mora.. da pijes vodu sa aljaske.. opet vec biti 160 ili 180, 190, 2,20... tako je genetski preodredjeno
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

mada mlad si imas 14, godina.. jos ces narastiti , cak i posle 25 godine i dostices svoju pravu visinu do nekih 35, 40 godina... ali opet ti kazem. ako ti je genetski 175.. dotle ces narastiti
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Гени утичу у много мањем проценту. У то сам се уверио много пута. Вештачко додавање хормона раста има веома слабог ефекта. И у то сам се лично уверио.

Разна измишљена и модерна исхрана само ремети процесе у организму.

Прекомерна телесна тежина спречава кости да расту. Слично томе, билдовање и прекомерно јачање мишића омета раст костију од којих зависи висина.

Најважније је уносити довољно калцијума и магнезијума.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

ako je zapisano u molekulu dnk-a 175, bice 175.... moze sve da isprobava na svetu... dostignuce 175cm... i naravno tamo u nekim ranim starim godinama 40-tak se covek smanjuje... sto je opet zapisano u molekulu dnk-a , a koliko ce se smanjiti ne znamo
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

gresis aco... zato sto je priroda cudo , rast je cudo.. i razvijanje je cudo.. recimo imate primere ljudi koji zavrsavaju u bolnici , ono klinci kada rastu... dehidriraju , drogiraju se, nista ne rade kako treba.. puse.. levo desno.. i opet on izraste metar 90 ,... dok neko drugi koji radi sve "perfektno" znaci oni koji rade sve pefektno , on moze da bude metar 70 ... to je sve zapisano u molekulu dnk-a... zamisli da nije genetski preodredjeno koliko cete da porastete... i sad uzmes teg i dizes.. na jednu ruku ili na jedan prst.. i sad ti jedan prst bude duzi 5 cm od ostalih.. zato je genetski preodredjeno kako ce sve to da izgleda... dakle tegovi nece spreciti rast.. nece cak ni smanjiti rast "a iako smanji" znaci ovo nije 100% sigurno, zato sto.. da bi neko mogao da vam kaze.."ne nece da spreci rast, ili hoce" morao bi da uporedi dva klona...da bi tipa "10" godina neki klon dizao od 10 do 20 godine a drugi da ne dize... i onda bi se znalo.. posto to nikog ne zanima.. onda niko nece da zna u potpunosti.. mada ovako realno logicno razmisljanje kakve veze ima dizanje... jedina vezba koja kompresuje kicmu to je 100% tacno su cucnjevi...kad stavis bilo sta na ledja.. ono ti kompresuje kicmu... takodje bih preporucio kod klinaca kada dizu tegove... da ne rade mrtva dizanja sa velikim teretom.. to isto moze da optereti kicmu..i to je to.. mada sa malim tezinama mozete raditi cucnjeve... ali ono sto ti ja mogu reci 100% da je tako... i da utice i da ne utice dizanje tegova na rast... to nece da vam utice sad... ako si preodredjen da budes 1,80.. da te smanji na 1,75... to bi generalno moglo da smanji nekih 1% ... zato kao sto sam rekao ako je zapisano da si 175, bices 175
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

_david_ napisao:ako je zapisano u molekulu dnk-a 175, bice 175.... moze sve da isprobava na svetu... dostignuce 175cm... i naravno tamo u nekim ranim starim godinama 40-tak se covek smanjuje... sto je opet zapisano u molekulu dnk-a , a koliko ce se smanjiti ne znamo
То није тачно.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:
_david_ napisao:ako je zapisano u molekulu dnk-a 175, bice 175.... moze sve da isprobava na svetu... dostignuce 175cm... i naravno tamo u nekim ranim starim godinama 40-tak se covek smanjuje... sto je opet zapisano u molekulu dnk-a , a koliko ce se smanjiti ne znamo
То није тачно.
bavis se bzvz tematikom ... moras da sledis cinjenice gde god te one odvele... ocigledno ne znas sta je dnk-a i kakve slozene informacije nosi... vec na nivou bakterije toliko je slozena informacija... nego bilo koji "svemirski brod" nego boli koji kompjuterski program... a da ne pricamo za coveka...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма јок, не знам шта је ДНК, а ти знаш. Па нико не зна шта је све скривено у ДНК. Ту је не само оно што смо наследили него и оно што радимо. Због тога кажу да је алкохолизам наследан као и разна девијантна понашања. То је управо због тога што се у генима записује наше понашање. Онај ко је деценијама алкохоличар, на крају му се то манифестује у генима. Шта се од тога преноси на потомке, остаје енигма.

Једноставно се осврни око себе и погледај. Све више је деце која по висини много одскачу од својих родитеља. То дефинитивно говори у прилог томе да гени нису све и свја.
Odgovori