POPRAVAK ZUBA, DALJI TOK VAS SAVET????
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 15, 2011 11:12 am
POPRAVAK ZUBA, DALJI TOK VAS SAVET????
Evo juce sam bio kod zubara, tacnije zubarke.
Problem sam imao sa donjom moje leva šestica
Bija je površinski pokvarena, ali kada ja čačkalicom dodirnem samo sredinu zuba , opasno me zaboli, vjerovatno jer ubodem u zivac.
Ta bol prodje brzo, mozda 1-2min.
Onda sam otisao kod zubara, ona je brusila, i nije bolilo osim kada ubode u taj dio zuba, kada pogodi zivac.
i tako je izbusila rupu i stavila neki lijek kako to ona zove, da umrtvi zivac i rekla da dodjem u sledeci cetvrtak, tj za 7 dana.
PItanje je sta bi onda mogla da mi radi sledeci put, i da li cu vise trebati dolaziti za taj zub( osim tog sledecog cetvrtka),
da li ce mi vaditi taj mrtvi zivac, ili sta, mozda ce odma stavljati plombu, molim stucne da mi odgovore?????
Bija je površinski pokvarena, ali kada ja čačkalicom dodirnem samo sredinu zuba , opasno me zaboli, vjerovatno jer ubodem u zivac.
Onda sam otisao kod zubara, ona je brusila, i nije bolilo osim kada ubode u taj dio zuba, kada pogodi zivac.
i tako je izbusila rupu i stavila neki lijek kako to ona zove, da umrtvi zivac i rekla da dodjem u sledeci cetvrtak, tj za 7 dana.
PItanje je sta bi onda mogla da mi radi sledeci put, i da li cu vise trebati dolaziti za taj zub( osim tog sledecog cetvrtka),
da li ce mi vaditi taj mrtvi zivac, ili sta, mozda ce odma stavljati plombu, molim stucne da mi odgovore?????
-
- Novi član
Re: POPRAVAK ZUBA, DALJI TOK VAS SAVET????
Moze li odgovor molim vas ,ovo mi je prvi put kod zubara da sam isao!!!
Napisao si da ti strucnjak odgovori,a ja nisam neki strucnjak,ali sam imala skoro identican problem,tj.popravku zuba,radilo se o umnjaku,pa eto cisto da ti napisem moje iskustvo.Prvi put mi je zubar otvarao zub,isto na momente jak bol,ali mi je objasnio da tako mora jer otvara put do kanala.Stavio je lek,koji treba da umrtvi zivac.Posle 10 tak dana,otisla sam drugi put,tada je cistio iglicama kanale,tj.sirio,vadio je zivac,dao mi je anesteziju,nije nista strasno.Tada je opet stavio lek u obliku tankih stapica i rekao da dodjem za deset dana da plombira zub.Danas sam bas bila,nije nista bolelo,stavio je plombu.Nije strasno,ali eto,tri puta sam morala da dolazim.Dok ti se ne javi neko od lekara,nadam se da sam ti malo pomogla.evandro123 napisao:Evo juce sam bio kod zubara, tacnije zubarke.
-
- Novi član
Jel boli inekcija anastezije???
Ne boli,kao komarac kad pecne.evandro123 napisao:Jel boli inekcija anastezije???
-
- Novi član
A meni je sad u zubu neki lijek koji je ispocetka bolio a sad ne boli
al treba valjda bit umrtvljen zivac , jel se on onda mora vadit (sledeci put kad budem msm na taj zivac "umrtvljen"???
al treba valjda bit umrtvljen zivac , jel se on onda mora vadit (sledeci put kad budem msm na taj zivac "umrtvljen"???
Pa da,stavljen je lek,koji ce da umrtvi zivac,najcesce se on vadi,to nije nista strasno,ocistice vam kanal u zubu i tako izvaditi i zivac,to se ne oseti,posle ce te kanale napuniti lekom ili plombom.Sad zavisi,mozda i ne mora biti tako,sve zavisi od kvara i od samog zuba kakav ce tok lecenja biti.evandro123 napisao:A meni je sad u zubu neki lijek koji je ispocetka bolio a sad ne boli
-
- Novi član
aha, znaci da sad u cetvrtak kada odem (to je drugi put) da to moze biti i posledji za ovaj zub.
Msm da moze i plombirati i kako ti kazes cistiti kanale
Msm da moze i plombirati i kako ti kazes cistiti kanale
-
- Novi član
evo sad sam bio i drugi put za taj zub
Nije mi nista strasno radila, neznam sta je radila, ali nije bolelo.
sada mi je nek drugi lek u zubu, a da li ce boliti sledeci put kada bude plombirala??????
PLS ODG prvenstveno mislim na Amsterdam koja mi se puno pomogla do sada
sada mi je nek drugi lek u zubu, a da li ce boliti sledeci put kada bude plombirala??????

Eto,znaci da je prvi lek ipak umrtvio zivac,vazno da nije bolelo.Sledeci put kad odete bice najlakse,zub je ociscen,lek je odradio svoje i kada stavlja plombu,bas nista strasno,samo se izvaditi lek i onda plobma.evandro123 napisao:evo sad sam bio i drugi put za taj zub

-
- Novi član
oke hvala puno, i molim bez persiranja 

ubuduce peri zube posle svakog jela, i koristi konac uvece pre pranja zuba.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski