Pooomoc ginekologa?!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Zeky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2011 1:04 am

Pooomoc ginekologa?!

Post od Zeky »

Nova sam ovde... Mislim da imam problem...slican kao i vecina danasnjih devojaka! :oops: Pokusacu ukratko: Na treci dan menstruacije sam imala odnos i decko je svrsio u mene, nismo nikakvu zastitu koristili! Sutradan je menstruacija prekinula (sto inace nije uobicajenio), a nisam znala ni da li su plodni dani ili ne, jer mi je u zadnje vreme neredovna M. :( 12 dana nakon odnosa sam uradila kucni test i bio je negativan! Sledeca M. bi trebalo da bude 21.07. Zanima me da li postoji ikakva mogucnost da sam trudna? :-? Imam povremene bolove u delu stomaka i ledja(kao pred menstruaciju), pre par dana su me bolele grudi, zatim smanjen mi je apetit, i stalno sam malaksala i umorna! Hvala Vam unapred!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pooomoc ginekologa?!

Post od tamaraft »

Postavili ste pitanje na koje vam tacan odgovor moze samo dati vas ginekolog na osnovu pregleda!

Sve sto vam bilo ko ovde moze napisati bi bila samo nagadjanja, rachunanja i pretpostavke koje vam svakako dodatno ne trebaju!

Ako ste mladi i nemate redovan ciklus, to je prva ozbiljna stvar kojom morate da se pozabavite. Ciklus morate da regulisete i onda ce vam zivot biti mnogo mnogooooooo lakshi!

I verujem da imate dovoljno pameti da posle ovako necega pochnete da koristite zahstitu pri svakom odnosu! Bez obzira na ciklus, imali menstruaciju ili ne (a tokom menstrualnog krvarenja posebno koristite kondome).

Verujem da ste jako mlada osoba, koaj tek ulazi u polje seksualnog zivota, ali nauchite od samog pocetka neke jako bitne stvari:

1. REGULISITE CIKLUS
2. UVEK VODITE RACUNA O SVOM ZDRAVLJU I HIGIJENI
3. HRANITE SE ZDRAVO I KORISTITE SAMO DERMATOLOSKI TESTIRANE KOZMETICKE PROIZVODE, POSEBNO ZA INTIMNU HIGIJENU
4. BIRAJTE PARTNERE PAMETNO
5. NIKADA NE PRISTAJTE NA NESTO STO NE ZELITE
6. KORISTITE ZASTITU SVE DO TRENUTKA KADA POZELITE DA OSTVARITE TRUDNOCU
7. UVEK I UVEK BUDITE ISKRENI I RECITE PARTNERU SVE STO VAS MUCI ILI CEGA SE PLASITE
8. NEMOJTE SE STIDETI SEBE I SVOJIH OSECAJA I OSECANJA
9. REDOVNO POSECUJTE SVOG GINEKOLOGA I NEMOJTE IMATI NIKAKAV STRAH ILI PREDRASUDE PO PITANJU TOGA

Ako osecate bolove koje inace osetite tokom PMS onda ne brinite, moze se desiti da vam ciklus kasni koji dan posto ste pod stresom a i doshlo je do nagle promene vremena, tj godisnjeg doba!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori