Ponovo o jetri

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
SnezanaB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 14, 2006 11:54 am

Ponovo o jetri

Post od SnezanaB »

Prosle godine mi je dijagnostifikovan karcinom grlica materice. Prosla sam terapiju unutrasnjeg i spoljasnjeg zracenja + hemioterapiju. Na svakom kontrolnom pregledu je sve bilo u redu.
Od nedavno (mesec-dva) imam bolove ispod desnog rebra. Na UZ je nalaz sledeci: AP dijametar jetre u MK liniji je 160 mm. U desnom lobusu brojne izoehogene sekundarne promene velicine do 5 cm, grupisane oko hilusa. U projekciji na glavu pankreasa nekoliko pojedinacnih limfonoda velicine do 24 mm. Holecista kontrahovana, zucni vodovi nisu dilatirani. Ne vide se promene na pankreasu i slezini. Bubrezi su normalne velicine, odrzanog parenhima sa sitnim konkrementom u donjem delu polu levog bubrega, hidronefroze nema.
Prema recima radiologa koji je radio UZ, trebalo bi da se javim internisti na institutu za onkologiju, da bi se odredila dalja procedura, koja, pretpostavljam, ukljucuje snimanje MR ili CT. Da li navedene promene neminovno znace metastaziranje tumora?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Opisane promene u jetru odgovaraju sekundarnim depozitima, odnosno metastazama. MR ili CT dace dodatne podatke.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori