Ponasanje 10-godisnjaka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
cacislav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2012 3:53 pm

Ponasanje 10-godisnjaka

Post od cacislav »

Pre svega pozdrav svima. Ne zamerite ako ponovo postavljam temu nisam uspeo da nadjem nista slicno. Naime imam problem sa ponasanjem decaka od 10 godina. Totalno je nezainteresovan za obaveze, cak je poceo i da popusta u skoli. Uglavnom radi samo ono sto se njemu svidja i sto mu odgovara. Probali smo sa obicnim kaznjavanjem (ne izlaska napolje, ukinuli racunar i igrice i tome slicno). Dosao je u situaciju da 5 dana nije izlazio napolje, medjutim kao da ga to ne interesuje nastavlja sa svojim ponasanjem. Mozete li mi reci da li je vreme za psihologa ili mi kao roditelji nesto pogresno radimo. Ima li neko savet sta dalje... Hvala svima.
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Ponasanje 10-godisnjaka

Post od zola29 »

cacislav, da li ste pokusali koliko god mozete prvo doznati razloge za decije momentalno ponasanje? da li decaka nesto muci, brine zbog necega, mozda neka promena u porodici, ili neko nerazumevanje sa drugovima....

Sigurno da se posavetujete sa decijim doktorom i sv esto je potrebno da bi dobili najbolje informacije kako pomoci detetu da prevazidje momentalnu nezainteresovanost za njegove obaveze.

Naoruzajte se sa puno strpljenja , razumevanja obavezno dati malisi do znanja , da je uvek voljen bez uslova, a problemi su tu da mu pomognete.
Za drugarstvo i druzenje!!!
cacislav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2012 3:53 pm

Post od cacislav »

Hvala Zola na posvecenom vremenu za odgovor. Sto se tice problema u porodici i okuzenju definitivno ih nema cak posto je jedinac mazen i pazen je sa svih strana, tako da to ne bi trebalo da bude problem. Jednostavno neke stvari nece da radi (vezbanje instrumenta , engleski), a zao mi je da to ispusti jer je stvarno talenat (bez preterivanja, cak se i profesor trudi da van nastave besplatno organizuje neki cas). I tako izgleda da cu ipak morati da organizujem jedan razgovor sa decijim psihologom. Pozz...
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

A mozda dete ne zeli da zivi ambicije svojih roditelja, a ne zeli to da im kaze, posto mnogo roditelja dovodi svoju decu u situaciju emotivne ucene, pa generise bunt na ovakav nacin... Porazgovarajte sa detetom o tome sta zaista zeli, a da mu pritom zaista stavite do znanja da ima nekakav izbor, pa mozda proniknete u srz problema... Pozdrav
Cogito ergo doleo....
milannm
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 06, 2013 10:56 am

Post od milannm »

Porazgovaraj ti sa samim sobom šta želiš. :lol:

Praviš sranja po forumu a ovde se nešto foliraš. Znam te.
peniko napisao:A mozda dete ne zeli da zivi ambicije svojih roditelja, a ne zeli to da im kaze, posto mnogo roditelja dovodi svoju decu u situaciju emotivne ucene, pa generise bunt na ovakav nacin... Porazgovarajte sa detetom o tome sta zaista zeli, a da mu pritom zaista stavite do znanja da ima nekakav izbor, pa mozda proniknete u srz problema... Pozdrav
Izvinjavam se administratorima foruma.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

milannm napisao:Porazgovaraj ti sa samim sobom šta želiš. :lol:

Praviš sranja po forumu a ovde se nešto foliraš. Znam te.
peniko napisao:A mozda dete ne zeli da zivi ambicije svojih roditelja, a ne zeli to da im kaze, posto mnogo roditelja dovodi svoju decu u situaciju emotivne ucene, pa generise bunt na ovakav nacin... Porazgovarajte sa detetom o tome sta zaista zeli, a da mu pritom zaista stavite do znanja da ima nekakav izbor, pa mozda proniknete u srz problema... Pozdrav
Jel me ti znas ili tvoja mama?
Cogito ergo doleo....
milannm
Aktivan član
Aktivan član

Post od milannm »

Video sam te kada si tukao one klince. Kako te samo nije sramota. Duplo su manji od tebe.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

milannm napisao:Video sam te kada si tukao one klince. Kako te samo nije sramota. Duplo su manji od tebe.
Aco, sad me i pratis?
Cogito ergo doleo....
milannm
Aktivan član
Aktivan član

Post od milannm »

Nisi ti baš.... Javi se svom ljubljenom kozoljupcu.
peniko napisao:
milannm napisao:Video sam te kada si tukao one klince. Kako te samo nije sramota. Duplo su manji od tebe.
Aco, sad me i pratis?
dečiji psiholog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 06, 2013 12:27 am

Post od dečiji psiholog »

Postovani ja sam deciji psiholog. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju mozete me kontaktirati putem tel.063460782 Jelena Beograd
Odgovori