POMOZITE.....

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
CRNOKOSAAA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 25, 2010 2:48 pm

POMOZITE.....

Post od CRNOKOSAAA »

Pozdrav.Na ovaj forum sam slucajno naletela i eto resih da i ovde zatrazim bilo kakvu pomoc.Imam 24 godine i od svoje 10 se"lecim" od epilepsije...Terapija je menjana vise puta da bih dosla na tegretol i lorazepam.Pravi"napad" nemam od 2003 godine a sastojali su se u tome da mi pocnu da se pojavljuju neke boje..kao mesanje boja raznih ispred ociju i to se uvecava dok na kraju ne izgubim svest i posle klasika grcevi i posle se probudim i bude ok sve.U pocetku su bili GROZNI napadi za dete od 10-11godina jako strasni.Da ne duzim...ja sam visoka 191cm i u pubertetu sam bas bas rasla naglo i neki su mi rekli da mi je to sve od toga.E sad u zadnjih 6 meseci mi je mnogo bolje jer sam primetila da kad mi pocnu smetnje da kad izvijem vrat unapred te smetnje nestaju i bez da popijem sedativ(PRACENO 6 MESECI JA SAM PRATILA)Posavetovala sam se na vise strana i preporucen mi je kolordopler krvnih sudova vrata i neki su mi cak rekli DA MOZDA TO MOJE I NIJE EPILEPSIJA!!!!!!?????!!!! vec da je u pitanju suzenje krvnih sudova i da se mozda moze resiti stentovima.Ja bih bila zahvalna ako bilo ko ovo procita i malo mi pojasni ili me uputi na temu (ako postoji) o tom dopleru da vidim i da se malo"upoznam" sa losim i dobrim stranama pre nego nesto preduzmem.Hvala unapred Ana. :wink:
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Re: POMOZITE.....

Post od gloria2 »

Dopler krvnih sudova je u stvari ultra-zvuk.To je bezbolan pregled,ništa se ne plaši.Ne mogu samo da verujem da si lečena tolike godine od epilepsije,a sad kao nije.Možda je bila,ranije epilepsija,pa si u medjuvremenu izlečena?!?
CRNOKOSAAA
Novi član
Novi član

Post od CRNOKOSAAA »

Ne znam ni ja nije mi nista jasno...Simptomi su isti samo ranije padnem i tresem se a sad izvijem glavu i prodje bez lekova....Ko zna ...Samo mi krivo sto me svi zavlace niko da mi kaze nista cisto..
CRNOKOSAAA
Novi član
Novi član

Post od CRNOKOSAAA »

Opet ja posle 3 godine....Ista meta isto odstojanje,dopler nisam radila navodno mi ne treba,a sad imam i u stomaku grceve blage dok imam simptome,ali ne bude uvek.Neurolog me prebacuje opstoj praxi,opsta ginekologu,ova(posto necu da radjam tj. ne znam nije mi na kraj pameti sad to,a i nju cu da menjam)opstoj praxi nazad,onda se malo umorim od svega i ne odem lekarima,i tako u krug.Bitno je da se za decu daje jer boze moj dete je to a za mene nista,ali dobro to nije tema.
Odgovori