pomozite

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

neu3no
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 11:18 am

Post od neu3no »

Dobio sam poruku Dragane, hvala.

Dakle. Gospođo, vi nemojte da se brinete i svakako ne podležite strahu, ali oprez nije na odmet. Potražite pomoć nekog ko zna dobro engleski i proučite tekstove na internetu koji se tiču te vakcine čije sam ime naveo.

Šta sam pronašao na internetu vezano za ovu GSK (Glaxo Smith Cline) vakcinu. Ima dosta članaka koji govore o tome da je vakcina i nedovoljno proverena. Glupo je što ne mogu da pronađem ove strane koje sam poslao vama Dragane. Ne uspeva mi.

http://patientsville.com/vaccine/hep_b_ ... ffects.htm

http://www.medsafe.govt.nz/consumers/cm ... erix-B.htm

http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv ... cengrv.pdf

http://www.whale.to/vaccines/hepatitis3.html

http://www.drugs.com/engerix-b.html
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mgk »

hvala na iscrpnom obavestenju stvarno ste mi pomogli.glavni tehnicar nam nije to tako objasnio nego je rekao da ako ne primimo vakcinu a razbolimo se sami snosimo troskove svog lecenja.E zbog toga smo i primili vakcine,a da je on nama rekao ovo sto ste sada vi vecina nas bi i odbila te vakcine,jer jos par kolega i koleginica ima iste reakcije kao i ja posle vakcine.U svakom slucaju vama puno hvala.
neu3no
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 11:18 am

Post od neu3no »

To je ucena. Pa da i najveci laik procita * SPAM * vezane za vakcinu, shvatice da ima mnogo ljudi koji ni ne smeju da je prime.
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

sad i ja vidim da je ucena ali neznam zbog cega su se tako poneli prema nama nisu cak ni pitali dali smo zdravi i dali neko boluje od neke hronicne bolesti.Mnoge stvari su mi sada jasnije u vezi vakcinacije
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Obavezno je pitanje da li neko ima neko oboljenje, da li je pod nekom /ne daj boze imunosupresivnom/ terapijom, sve do najbanalnije prehlade ili viroze! Brojne su kontraindikacije...
I sa najmanjom "kijavicom" pacijent se "iskljucuje iz reda za vakcinaciju".
Uz tehnicara koji vakcinu daje, obavezno sedi lekar koji je duzan da proceni svakog pacijenta ponaosob, pogleda ga, porazgovara ukratko sa njim i eventualno ga i pregleda i "proceslja" njegovu med. doumentaciju, pre odluke o tome da li ce konkretan pacijent vakcinu primiti ili ne.
Ovo je u tolikoj meri podrazumevana, standardna procedura da o tome cak ne bi ni trebalo da razgovaramo!
Na zalost, eto.... razgovaramo!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

P.S.
ovo vazi za sve vakcinacije a ne samo za HB o kojoj govorimo.
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

evo mene opet.uradila sam transaminaze one su u redu,ali meni je svaki dan bilo sve gore.Obratila sam se infektologu hbs antigen je negativan,Upucena sam internisti koji je rekao da je to reakcija 2 ili 3 stepena na vakcinu i da moze da se razvije posle toga neko autoimuno oboljenje.Jako sam zabrinuta.Sutra idem na uz srca i stomaka.Dali neki lekar moze da mi kaze koje to imuno oboljenje moze da se javi?Hvala unapred.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

draganvma napisao:Obavezno je pitanje da li neko ima neko oboljenje, da li je pod nekom /ne daj boze imunosupresivnom/ terapijom, sve do najbanalnije prehlade ili viroze! Brojne su kontraindikacije...
I sa najmanjom "kijavicom" pacijent se "iskljucuje iz reda za vakcinaciju".
Uz tehnicara koji vakcinu daje, obavezno sedi lekar koji je duzan da proceni svakog pacijenta ponaosob, pogleda ga, porazgovara ukratko sa njim i eventualno ga i pregleda i "proceslja" njegovu med. doumentaciju, pre odluke o tome da li ce konkretan pacijent vakcinu primiti ili ne.
Ovo je u tolikoj meri podrazumevana, standardna procedura da o tome cak ne bi ni trebalo da razgovaramo!
Na zalost, eto.... razgovaramo!
Da li je onda na osnovu ovoga normalno da se pacijentima koji su na terapiji za hepatitis C (običnim ili pegilovanim interferonom, nebitno) preporučuje vakcinacija protiv hepatitisa B???!!!! :o
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

meni je infektolog rekao da je kod njih obavezna vakcinacija c pozitivnih vakcinom protiv b hepatita.Svaki lekar ima svoje misljenje.Dali neko moze da mi pojasni malo uz nalaz-,,dosta tecnosti u duglasu''Dali je to nesto opasno ili nije ?Odakle potice ta tecnost?hvala unapred.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Postavila sam pitanje "za one koji su na terapiji" a ne za SVE obolele od hepatitisa C.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

mgk napisao:meni je infektolog rekao da je kod njih obavezna vakcinacija c pozitivnih vakcinom protiv b hepatita.Svaki lekar ima svoje misljenje.Dali neko moze da mi pojasni malo uz nalaz-,,dosta tecnosti u duglasu''Dali je to nesto opasno ili nije ?Odakle potice ta tecnost?hvala unapred.
Nije naivno. To je ascit a poreklo ovako napamet.....
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

Evo me opet i sama sebi sve vise licim na nekog hipohondora,elem sinoc sam otisla kod ginekologa,slobodna tecnost je verovatno od ciste koja se ispraznila,i verovatno je u pitanju neka bolest stitne zlezde.U ponedeljak radim hormone stitne zlezde plus prolaktin,pa cemo da vidimo.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Ne vakcinacija B kod manifestne bolesti a da kod C+.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori