Postovani, imam jako veliki problem u kome sam vec dvije godine a ne znam kako da ga rijesim. Ucenik sam srednje medicinske skole 3. razred inace odlican ( ovo vam govorim jer zelim da znate kroz sta ja prolazim dok ispunjavam svoje ciljeve) . Naime rijec je o problemu sa govorom. Ne mogu da ga svrstam u mucanje jer ja ne ponavljam slogove, slova niti se gubim ponavljajuci i sricuci niti otezuci rijeci dok ih ne izgovorim. Ja jednostavno ne mogu da izgovaram rijeci

Dok sam u sobi sam govornih problema apsolutno nema dok recimo kad odgovaram, moj se problem toliko uveca da ja jednostavno nisam u stanju da pricam.

Smatram da je problem na psihickoj osnovi cim se desava kad odgovaram a pogotovu kad me izvedu pred cijeli razred. Ja se u tim trenucima grcevito borim da pricam normalno ali jednostavno ne ide, cak sam i s vremenom razvio razne tikove koji mi pomazu da prokinem rijec. npr. kuckanje od sebe ili klupi, rijeci kao sto su ovaaj... itd. Profesor zaista stice utisak da ja nista ne ucim i da nisam spreman. Dok odgovaram meni u glavi rade 2 mozga

1 da se prisjeti naucenog a 2. da rijeci koje vec u glavi znam preoblikujem tako da one u tom trenutku mogu da izadju iz mene napolje . Osjecam se uzasno i baca me sve to u depresiju i ja iskreno molim za pomoc. Samo da jos za kraj kazem da ja konkretno imam problem sa pocetkom rijeci. ne mogu da prokinem sto kazu. Zamislite kako se ja onda osjecam kad dobijem 5 jedva a imam ovakve smetnje. Eto ako iko ima neko rjesenje da mi pomogne bicu zahvalan do groba. Veoma sam emotivan za jednog momka a i mozda sam zacrtao sebi prevelike ciiljeve. Unaprijed zahvalan, i zeljan odgovora sto prije. Izvinite na smaranju

ali sta cu..