Operisala sam karcinom pluca primarni pa posle dva meseca na tankom crevu meta promenu od 7cm. Sve sam izgurala muski, posle 4-i ture hemoterapije po tei dana sve je super, malo sam tuzna jer sam morala u invalidsku penziju ali sta da se radi.Zadnji konzilijum je bio 18.09.2008 i zakljucak je da se javim po potrebi. I potreba se ukazala . rezultati su sledeci> kks extra SE 70???CT grudnog kosa i abdomena St.post resectionem segmenti VI lobi inf. lateris dextri.Stare specificne promene apikalno levo. U plucnom parenhimu znaci enfizema, sa retkim bulama, vise desnonodularne ni infiltrativne promene u plucnom parenhimu se ne vid. U desnom hemitoraksu trakaste promene od hilusa ka lateralnom torakalnom zidu verovatno posledica postoperativne sekvele.
Traheja, racva i oba bronha su prohodni u medijastinumu se ne vide uvecani linfni nodusi,pleuralni kavumi su bez patoloskog sadrzaja,JETRA normalne velicine bez fokalnih promena,Zucna kesaB.O. Zucni zidovi nisu prosireni PANKREAS normalan, homogen, Slezina normalna, homogena,NADBUBREZNE ZLEZDE normalnih dimenzija i posle prebojavanja, BUBREZI bez staza i kalkuloze,u abdomenu nema slobodne tecnosti. TO JE CT. A MR zakljucak MR nalaz ukazuje na retroperitonealnu linfodenopatiju.Obostranu ilijacnu limfodenopatiju i obostranu, vise levo linfodenopatiju.Sem toga miomatozni uterus u RVF.
Iz tog zakljucka mi je samo jasno OBOSTRANO I MIOMATOZNA MATERICA. Molil Vas da mi to malo pojasnite.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 11:05 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pomozite mi sa odgovorom
KO DO SADA NIJE POLUDEO, TAJ STVARNO NIJE NORMALAN
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 3:24 pm
- Kontakt:
POSTOVANA GOSPODJO!
ovaj vas nalaz je dosta detaljan a evo sad sam primetila da se niko strucan nije javio da odgovori.mozda bi ste trebali sve ovo da postavite na forum onkologije,ili,mozda sa sve nalazima kod svog doktora.prilicno je delikatno i dosta nepouzdano u ovako ozbiljnoj situaciji prihvatiti odgovor osim ako nije od doktora.zelim vam sve najbolje i budite jaki i hrabri da pobedite.moj sin je imao transplataciju kostane srzi,imao je leukemiju,i znam sta znaci cekati rezultate.izdrzite!!!
zdravlje dece najvece blago
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Pozdrav
Draga moja,
ne znam gde si operisana (u kom gradu, ustanovi) i nije ti sudeci po opisu CT-a operacija na plucim bila opsezna jer vrovatno nije bila potrebna ( hirur i okom gleda).Nisi navela koji tip tumora(ima ih vise).(verovatno adeno tip?)
sredjene su promene i na tankom crevu.
Sada , prema opisu MR opisuju se dve lokalizacije u trbuhu uvecanih limfnih zlezda zbog kojih trebas odmah da se javis (idi u dan kada Konzilijum radi da se da se ne bi deranzirala da 2 x ides .
Naravno javi se lekaru koji ti je ordinarijus pa ce on odluciti sta dalje odnosno da li ce te poslati i Konzilijumu na pregled.
Uspela si da svoju psihu sacuvas- to je jako dobro i ne daj se...
Zelim ti svako dobro ...R.
PS: da si pomenula tip tumora mozda bih ti mogla reci vise.
ne znam gde si operisana (u kom gradu, ustanovi) i nije ti sudeci po opisu CT-a operacija na plucim bila opsezna jer vrovatno nije bila potrebna ( hirur i okom gleda).Nisi navela koji tip tumora(ima ih vise).(verovatno adeno tip?)
sredjene su promene i na tankom crevu.
Sada , prema opisu MR opisuju se dve lokalizacije u trbuhu uvecanih limfnih zlezda zbog kojih trebas odmah da se javis (idi u dan kada Konzilijum radi da se da se ne bi deranzirala da 2 x ides .
Naravno javi se lekaru koji ti je ordinarijus pa ce on odluciti sta dalje odnosno da li ce te poslati i Konzilijumu na pregled.
Uspela si da svoju psihu sacuvas- to je jako dobro i ne daj se...
Zelim ti svako dobro ...R.
PS: da si pomenula tip tumora mozda bih ti mogla reci vise.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 11:05 am
pomozite sa odgovorom
Da, zaista nisam nista napisala. Pluca sam operisala u institutu za plucne bolesti KC srbije Dr.Nikola me je operisao. Mnogo sam mu zahvalna. A ta moja TU promena se zvala Ca sarkomatodes/ gigantocell. spinale cell. Ca/ pulm. l.dex. Eto ako nesto mozete da mi objasnite jer nikome nije jasno kako primarni na plucima moze da bude gigantocell spinale, kad on ide na stitnu zlezdu a meni je ona uredu kao i skelet na kome nema nikakvih promena? Nesto mi nije jasno ali cu se truditi da sto pre razjasnim pa da vidim sta dalje.A sto se tice konzilijuma u sredu idem na kontrolu pa cu verovatno u cetvrtak ka konzilijum i sve se nadam da do polovine februara povadim sve te linfne cvorove koji su se uzburkali a ako moze ja bih i matericu i jajnike.Mislim da je to o.k.
KO DO SADA NIJE POLUDEO, TAJ STVARNO NIJE NORMALAN