Imam 57 godina.
Moje zdravlje je počelo da se urušava otprilike prije 10-12 god. sa iznenadnim zujanjem u ušima koje traje non-stop 24 h neprestano od tada!
Uradio sam sve preglede i snimanja koje su ljekari tražili od mene. Prvo je reumatolog otkrio da imam osteoporozu, potom sam sniman na skener i magnetnu rezonancu koja je otkrila da imam deformitete na vratnom dijelu i da je kičma dosta potrošena (slaba). Uradio sam takođe magnetnu rezonancu krvnih sudova glave i vrate i na tom snimku je bilo sve ok.
Napominjem da radim (radio sam kao auto-mehaničar do sada). Od prije 2-3 god. zdravstveno stanje se pogoršalo tako da ne mogu dugo da stojim i da radim nego imam jake bolove, pogotovo u glavi, a posebno ako nešto podignem ili guram (auto npr.).
Doktorka Nada iz H. Novog mi je rekla kad je pogledala snimke, čula moju priču i to da se bavim automehanikom samo je zavrtjela glavom i rekla da ja ne bih smio ni kilogram da podignem, a kamoli što više - aludirajući vjerovatno na moju kičmu! To je bilo prije otprilike 3 godine.
Poslušao sa donekle njen savjet i smanjio naprezanja i fizički rad za 50%. Ipak sam nastavio da radim, rekoh, smanjenim intenzitetom, jer od nečega se mora živjeti!
Tegobe su se, po mom mišljenu, nastavile-ustvari zdravlje se pogoršava iz dana u dan, u ušima i dalje zuji i to sa većim intenzitetom, dok ovo pišem već mi je mučnina i počinje da boli glava u potiljak i da mi drhte ruke-često me tjera u toalet zbog stolice, pogotovo kad nešto čitam ili malo duže gledam TV, imam utisak kao da preživljavam male moždane udare.
Uveče ne mogu da zaspim bez Lorazepama, budim se sa glavoboljom, zujanjem u ušima, peckanjem u očima, usne su mi nekako kao da u njima ima elektriciteta itd.
Možda je sve ovo samo proces starenja koji ja proživljavam na ovaj način. Međutim i drugi stare i ne znam ni za jednog koji ima probleme ni slične meni.
Bio bih vam veoma zahvalan ako biste podijelili bilo kakva iskustva sa istim ili sličnim simptomima i dali mi dragocjene savjete šta da radim i kako da se ponašam dalje.
Srdačan pozdrav,
Milija
POMOZITE DOBRI LJUDI
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 6:35 pm
Re: POMOZITE DOBRI LJUDI
Druze moj radis jako tezak posao,smanjio si intezitet ali ako je kicma u pitanju,tih tvojih 50% pretpostavljam da je mnogo a pogotovo za tebe koji imas godina kolko imas.Moramo se sloziti da vise nisi tako mlad da bi radio punim kapacitetom(nemoj da se uvredis).Kada si poslednji put bio na kontroli?Obavezno poseti doktora i ispricaj sve to,nisam strucan za to ali svako bi trebao redovno da se kontrolise.
Ono za sta sam "strucan" i za sta mogu da ti pomognem to je da prestanes da konstantno konzumiras Lorazepam koji je u velikoj dozi stetan,ima drugih lekova koji su manje stetni a namenjeni su za konstantnu upotrebu dok Lorazepam nije.Reci mi koliku dozu uzimas Lorazepama i koliko kila imas?
Napominjem da je osnovna uloga Lorazepama da te smiri,stabilizuje i dozove svesti,a njegov prateci efekat je da te uspava.
Ono za sta sam "strucan" i za sta mogu da ti pomognem to je da prestanes da konstantno konzumiras Lorazepam koji je u velikoj dozi stetan,ima drugih lekova koji su manje stetni a namenjeni su za konstantnu upotrebu dok Lorazepam nije.Reci mi koliku dozu uzimas Lorazepama i koliko kila imas?
Napominjem da je osnovna uloga Lorazepama da te smiri,stabilizuje i dozove svesti,a njegov prateci efekat je da te uspava.
Uzimam lorazepam od 1mg samo uvece za spavanje jer mnogo lakse zaspim, a imam 80 kg.
p.s. hvala puno na odgovoru.
p.s. hvala puno na odgovoru.
Ма какво старење и какви бакрачи.
Ти као аутомеханичар веома добро знаш шта значи правилно одржавање аутомобила. Шта значи ако га мање возиш? Ништа. Како ће ауто да ти служи ако сипаш лоше уље, чесмовачу у хладњак, крш гориво, не мењаш филтер за ваздух и да не набрајам даље.
А шта ти радиш са својим организмом? Ништа. Само си смањио напрезање. Колико пијеш воде? Шта једеш? А витамини? Леђа?
Укоченост мишића раменог појаса има за последице поремећај крвног притиска, проблеме са главом, срцем, ... Мораш на јаку масажу код некога ко се разуме у свој посао да ти среди рамени појас и леђа.
Скокни до мог сајта Ацин сајт (адреса је и у профилу) и прочитај здравствене савете. Овде само укратко:
- довољно воде
- квалитетни витамини и минерали
- јабуково сирће са медом у чаши воде - три пута дневно
- домаћи кефир
- бар седам сати спавања
- без кока-коле и "природних" сокова
- и тако даље
Ето.
Ти као аутомеханичар веома добро знаш шта значи правилно одржавање аутомобила. Шта значи ако га мање возиш? Ништа. Како ће ауто да ти служи ако сипаш лоше уље, чесмовачу у хладњак, крш гориво, не мењаш филтер за ваздух и да не набрајам даље.
А шта ти радиш са својим организмом? Ништа. Само си смањио напрезање. Колико пијеш воде? Шта једеш? А витамини? Леђа?
Укоченост мишића раменог појаса има за последице поремећај крвног притиска, проблеме са главом, срцем, ... Мораш на јаку масажу код некога ко се разуме у свој посао да ти среди рамени појас и леђа.
Скокни до мог сајта Ацин сајт (адреса је и у профилу) и прочитај здравствене савете. Овде само укратко:
- довољно воде
- квалитетни витамини и минерали
- јабуково сирће са медом у чаши воде - три пута дневно
- домаћи кефир
- бар седам сати спавања
- без кока-коле и "природних" сокова
- и тако даље
Ето.
Hvala brate Aco svaki iole dobronamjeran savjet zlata vrijedi!
Хвала за оно: брате.