Molim vas za bilo kakvu pomoc u vezi mog problema,ako pomoc postoji!!!
Moje tegobe su pocele od avgusta,znaci pre 4 meseca,imao sam udes,bocno zanosenje vozila,udarac glavom u rub vrata,levo. Bez lomova,MR mozga u redu.Lekari su me ubedjivali da sam se uplasio i da imam anksiozni poremecaj,strah.
U pocetku sam pio Bromazepam,vrtoglavica se smanjivala,posle i diklofenak jer me bolela noga,injekcije ohb12,i tek pre par dana odem kod drugog lekara,neurologa i on me uputi na EMNG I MR C dela kicme. Verovatno udes nema veze sa mojim tegobama ali je kicma tada potresena i ta silna okostavanja su ucinila svoje.
MR nalaz C dela kicme kaze: Polidiskopatija C3-c4,c4-c5,c5-c6 i.v.diskusa u superpoziciji sa retrokorporalnom i unkovertebralnom osteofitozom (incip.disk-osteofit kompleksi) i pocetnom spondilartrozom.
EMNG nalaz je krajnje ozbiljan po meni:
Jaka,veoma hronicna,radikulopatija S1 desno uz prisutne znake aktuelne denervacije,umerene i hronicne radikulopatije L5 desno,C4,C7,C8 levo kao i blage i hronicne radikulopatije C5,C6 levo. Evidentiraju se znaci aktuelne denervacije korena C4 levo.
Imam uput za neurohirurga a neurolog mi kaze da ce mi i neurohirurg predloziti fizikalne terapije. Fizijatar kaze samo da pijem Tetrazepam,50 mg,1 tabl.dnevno i Panadol Extra ili Rapidol S.
Ima li neko neki predlog,sta mi preostaje? Pozdrav!!
Pomoooooc!!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Pomoooooc!!!!
Преостаје ти физикална терапија, намештање кичме где је могуће, масажа леђних мишића, целодневна и вишегодишња примена сталних магнета (не електромагнета) ради регенерације хрскавице.
Ja sam prezadovoljan banjom Kanjiza--ako imas mogucnosti ja ti je preporucujem
То ти је одлична идеја Васо. Мени се много свиђа вода у бањи у Врднику. Хотел им није нешто, али вода тооооооплаааааааа.