Molio bih da mi odgovori neko ukoliko zna, naime do skora sam se lecio od upale pluca fromilidom (nisam siguran za ime leka, antibiotik svakako) i uspesno sam se izlecio. Ali primetio sam u skorije vreme (ne znam da li je ranije bilo tako) da imam nekako zute naslage na jeziku, u donjem delu, koje mi ne smetaju, barem mi se tako cini. Nemam ni temperaturu, ni malaksalost, nista od "klasicnih" upozorenja. Kada perem zube mogu cetkicom da skinemvecinu tih naslaga. Zanima me da li je to alarmanto, tj da li da odem kod doktora zbog toga, ili je to uobicajna pojava ili nesto.
takodje da napomenem da sam pusac.
Hvala unapred.
POMOC-Zute naslage na jeziku
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Re: POMOC-Zute naslage na jeziku
Moze biti da su naslage izazvane gljivicama (kandida npr koja se pojavljuje u povecanom broju nakon antibiotika ili pada imuniteta a inace je redovni stanovnik organizma, prvenstveno u ustima i crevima, na ovu temu ima dosta postova na forumu), sto nije obavezno alarmantno ukoliko nemate drugih simptoma, pokusajte sa ispiranjem usta zalfijom ili 3% hidrogenom, eventualno daktanol oralnim gelom. Zuta boja ume biti izazvana i nikotinom, kafom i sl...
Pozdrav.
Pozdrav.
Re: POMOC-Zute naslage na jeziku
ili sodom bikarbona-da ispiras,,