Zdravo svima,imam jedno pitanje gde ocekujem odgovor od osobe koja se razume za tu oblast. Pa da pocnem.
Imam 18 godina,pre godinu i po dana sam osetio jak bol u predelu zeluca. Mislio sam da ce prestati,ali imao sam jake bolove skoro mesec dana. Kada sam otisao kod gastroenterologa,pregledao mi je stomak preko ultra zvuka i rekao da imam problem sa kiselinom u zelucu. Prepisao mi je tablete "Nexium" i rekao ako problem ne nestane,da dodjem opet i obavice pregled sa sondom. Nakon nedelju dana problem je nestao. Ali opet,nakon pola godine,isti se pojavio. Tada su bolovi bili jaci,ponekad' sam znao i da povratim. Nisam mogao da jedem,ujutru sam imao mnogo jake bolove,ponekada nisam mogao ni da doruckujem. Opet sam otisao kod njega,rekao je da nema potrebe da gutam sondu,vec mi je opet prepisao nexium,ali sada dve nedelje, jednu tabletu ujutru,drugu uvece. Takodje sam obavio razne analize,vadio krv,nisam imao helicobacter pylori,svi rezultati su bili u redu. Nakon te dve nedelje dok sam pio tablete,nisam nesto osetio poboljsanje. Nakon nekoliko dana sam otisao na kraci odmor i u toku odmora nisam imao nikakvih problema sa zelucem,ni jednom me nije zaboleo. Imao sam redovne obroke,cak sam se i ugojio 3-4 kila. Kada sam dosao kuci pre 2 nedelje sa odmora,problemi su opet poceli. Ujutru imam jake bolove u predelu zeluca,gadi mi se na hranu,ne mogu da doruckujem,smrsao sam podosta,primecujem razliku i sam i sada ne znam sta da radim. Da li mogu da probam opet sa nexium-om na svoju ruku ili da se obratim lekaru? Hvala unapred na odgovorima.
Pomoc (zeludac)
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Pomoc (zeludac)
Што се мог искуства тиче, то је случај класичног погрешног лечења. Да ли си нервозан или под великим стресом?
Гађење на храну уопште није добар знак. Могу да ти кажем да треба да алкализујеш организам који ти је вероватно много кисео, али најрадије бих ти препоручио детаљан преглед, наравно не класичан, него типа ирисдијагностике или ЕПТА методом.
Гађење на храну уопште није добар знак. Могу да ти кажем да треба да алкализујеш организам који ти је вероватно много кисео, али најрадије бих ти препоручио детаљан преглед, наравно не класичан, него типа ирисдијагностике или ЕПТА методом.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
>
>
Mislim da je sve i pocelo zbog nervoze. Jer kada se iznerviram ili sam pod nekim stresom osetim jak bol u predelu zeluca. I da dodam,nakon odmora kada su opet poceli bolovi,imam redovnu stolicu,ali nije nikada cvrsta.
Ako mozes da mi malo pojasnis te detaljne preglede,kako se rade i sta je irisdijagnostika i EPTA metod?
Ako mozes da mi malo pojasnis te detaljne preglede,kako se rade i sta je irisdijagnostika i EPTA metod?
Не могу овде да поставим линкове јер испадне ово: http://www.* REKLAMA *. Иди на мој сајт www. aca. rs и потражи их под Линкови, Здравље, група Дијагностика.
Иначе мораш да нађеш начин да се не нервираш. Превише си млад за такво нервирање које оставља велике трагове. Желудац ти је изгледа слаба тачка и мораћеш пуно пажње да му посветиш. Треба да једеш алкализујућу храну. Мислим да ти је време да проучиш књигу "Алкализуј се или умри".
Против нервозе једна од бољих тактика је она: марш у три пм...
Један мој другар се много променио по питању нервозе и секирације од када је почео да чита књигу "Седам навика успешних људи" од Стивена Кавија.
Иначе мораш да нађеш начин да се не нервираш. Превише си млад за такво нервирање које оставља велике трагове. Желудац ти је изгледа слаба тачка и мораћеш пуно пажње да му посветиш. Треба да једеш алкализујућу храну. Мислим да ти је време да проучиш књигу "Алкализуј се или умри".
Против нервозе једна од бољих тактика је она: марш у три пм...

>
>
>
>
>
Hvala ti aco na odgovoru. Pogledao sam na tvom sajtu ono,malo mi je jasnije.
Ako se jos neko razume slobodno neka ostavi odgovor.
Ne znam sada sta da radim? Da li da idem kod privatnog doktora specijaliste za gastroenterologiju ili da probam opet sa 'nexium-om' na svoju ruku,jer kako sam napisao u pretproslom postu da mi je pola godine bilo bolje. Znam da je mnogo lose sto mi je zeludac slaba tacka kod nervoze i sekiracije. Ali takav sam,za svaku sitnicu se sekiram,mnogo sam slab po tom pitanju. Da kazem i da sam donekle navikao na bol, ali ako nista,voleo bih da vratim ovo sto se tice hrane. Za nedelju dana,smrsao sam 4-5 kilograma,osecam glad,ali kada otvorim frizider dodje mi da povratim,odmah nastane muka.
Ako se jos neko razume slobodno neka ostavi odgovor.
Ne znam sada sta da radim? Da li da idem kod privatnog doktora specijaliste za gastroenterologiju ili da probam opet sa 'nexium-om' na svoju ruku,jer kako sam napisao u pretproslom postu da mi je pola godine bilo bolje. Znam da je mnogo lose sto mi je zeludac slaba tacka kod nervoze i sekiracije. Ali takav sam,za svaku sitnicu se sekiram,mnogo sam slab po tom pitanju. Da kazem i da sam donekle navikao na bol, ali ako nista,voleo bih da vratim ovo sto se tice hrane. Za nedelju dana,smrsao sam 4-5 kilograma,osecam glad,ali kada otvorim frizider dodje mi da povratim,odmah nastane muka.
Пробај да пијеш лимунаду без шећера. Можеш да ставиш мало меда али мораш добро да га размутиш. Неки су пили комбинацију лимунаде и соде бикарбоне, али не знам пропорцију.
Избегавај храну са којекаквим хемикалијама (паштете, виршле, сокове, пецива, чоколаде, жваке, газирано,...).
Избегавај храну са којекаквим хемикалијама (паштете, виршле, сокове, пецива, чоколаде, жваке, газирано,...).
>
>
>
>
>
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:
. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.
Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Vitro
sve mozes da probas i mozda ti i kratkorocno pomogne ali ako ne sredis svoju nervozu--nece biti velike pomoci.
A kako to uciniti--tesko je reci cak i neuropshijatru bez detaljnog pregleda i razgovora--ali pokusaj sam da pronadjes uzrok svoje nervoze i ako ikako mozes promeni nesto u svom zivotu.
Mozda je to skola,porodica,drustvo al veruj, nista od tih stvari nije bitnije od zdravlja.
Ako ti je nervni sistem preosetljiv--sve ce se lepiti za tebe.
Ne bi bilo lose da pijes beviplex-on pozitivno utice na nerve a nije lek vec vitamini.
CAJ OD KANTARIONA JE TAKODJE IZUZETAN I ZA ZELUDAC I ZA NERVE-no nemoj ocekivati za 10 dana da ce sve doci na meru--treba biti uporan.
NADJI NEKO PRIJATNO DRUSTVO I U KOJEM CES ZABORAVITI NA BOLESTI I TEGOBE.
NEMOJ PREVISE SEDETI ZA KOMPJUTEROM. BAVI SE NECIM__STO CE TI PRIJATI.
NE OCEKUJ OD DRUGIH POMOC AKO SAM SEBI NECES DA POMOGNES; NIKO TI NECE POMOCI
sve mozes da probas i mozda ti i kratkorocno pomogne ali ako ne sredis svoju nervozu--nece biti velike pomoci.
A kako to uciniti--tesko je reci cak i neuropshijatru bez detaljnog pregleda i razgovora--ali pokusaj sam da pronadjes uzrok svoje nervoze i ako ikako mozes promeni nesto u svom zivotu.
Mozda je to skola,porodica,drustvo al veruj, nista od tih stvari nije bitnije od zdravlja.
Ako ti je nervni sistem preosetljiv--sve ce se lepiti za tebe.
Ne bi bilo lose da pijes beviplex-on pozitivno utice na nerve a nije lek vec vitamini.
CAJ OD KANTARIONA JE TAKODJE IZUZETAN I ZA ZELUDAC I ZA NERVE-no nemoj ocekivati za 10 dana da ce sve doci na meru--treba biti uporan.
NADJI NEKO PRIJATNO DRUSTVO I U KOJEM CES ZABORAVITI NA BOLESTI I TEGOBE.
NEMOJ PREVISE SEDETI ZA KOMPJUTEROM. BAVI SE NECIM__STO CE TI PRIJATI.
NE OCEKUJ OD DRUGIH POMOC AKO SAM SEBI NECES DA POMOGNES; NIKO TI NECE POMOCI