pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
matap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 10:50 pm

pomoc

Post od matap »

bio sam kod kardiologa zbog visokog pritiska odradili sve sto treba ultra zvuk nosio onaj holter i rezultati su svi dobri.On mi kaze da sam emotivac,od skoro sam poceo da se mnogo preznojavam i to najvise na licu i ispod pazuha i to samo kad pricam sa nekim i bude mi bas vruce na glavi a lice cvreno samo tad imam pritisak ali to moze da bude i po nekoliko puta na dan,verovatno neki psiholoski problem ne znam ni ja.ima li mi pomoci??Vise mi se ne izlazi nigde kao da me je strah od ljudi
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Re: pomoc

Post od *kristal * »

kolike su vrednosti pritiska? Mozda bi beta blokeri resili problem i pritiska i preznojavanja,npr pesolol ,ako ne bude bolje mogli bi se javiti i psihijatru
ZIVAGO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 23, 2014 10:13 am

Post od ZIVAGO »

zdravo. Imam 38 godina i zelim pitati nesto ,sto me ovih dana dosta nervira. Radi se o uhu,naime ima neke neprijatne vibracije periodicne na 20-30 sekundi.Tako su mi neprijatne sto ne mogu ni spavati. Kad sa prstom pritisnem otvor uha vibracije se gube,ne postoje. Bio sam kod maticnog,pregledao mi uho ,pritisak izmerio i sve je ok. Reko mi da nema nista,da sam mozda povredio kivajuci.Stavljam Lidaprim kapi,i naedni dan mi je prosao to,ali opet se javile vibracije. Mozda sam i malo nastinut,osecam i nos da je zatnut,ali ne toliko jako.Juce sam popio kiselu vodu i javio mi se taj sum (vibracije),mozda mi i grlo malo upaljeno,osecam kad progutam mali bol u grlo.Jel moze biti to od mali nastinku,ili u pitanju je uho.pozz
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član

Post od *kristal * »

nek te pogleda ORL ,nisam najbolje razumela tvoje tegobe u svakom slucaju orl nek iskljuci oboljenje uha.mada se to moze javiti i kao posledica nekih virusnih infekcija obicno se povuce samo od sebe
matap
Novi član
Novi član

Post od matap »

ovako je pritisak normalan 120-130 / 80 ,ali u tim situacijama kad razgovaram sa grupom ljudi u nekom zatvorenom prostoru nabijem do 150-160/ 90-100 i tom trenutku sam crven u licu i bas osetim vrelinu u glavu i preznojen sam,to traje minut dva i posle je sve normalno.Cesto imam zujanje u usima
i osecam pulsiranje vene kod slepoocnice,svi nalazi su mi dobri sto se tice srca jedino sam imao povisen kreatinin 114.Ja sam se bavio bodybildingom dugo ali nisam radio kardio treninge mozda su mi krvni sudovi napeti neam pojma ni ja,od skoro sam poceo i sa trcanjem i smanjio trening sa tegovima
citao sam da se to desava ljudima koji imaju povisen simpatikus.problem je u psihi ali ne znam kako da se izborim sa tim.ja sam se do skoro samo preznojavao a od kako imam i pritisak poceo sam da crvenim u licu,jel bih smeo taj lek da uzmem bez doktora?
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član

Post od *kristal * »

uzimaj 1/4 presolola ,javi kako si ,pozzzzz
matap
Novi član
Novi član

Post od matap »

doco moze li propranolol umesto ovog presolola cuo sam da je bolji za socijalnu fobiju
i ne bih ga pio stalno vec samo pred neki odlazak slavu rodj ili tako to posto tad imam napade socijalne fobije i slicno,meni srce ne preskace a pritisak dobijem samo kad mi pocrveni lice a to je kad sam u zatvorenom objektu gde ima vise ljudi a trebam da pricam nesto,kod mene je verovatno neki blazi oblik socijalne fobije ili eritrofobije
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član

Post od *kristal * »

moze :lol: javljaj se da vidim ima li napretka
Odgovori