Pomoc.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Twinki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:53 pm

Pomoc.

Post od Twinki »

Dobar dan. Prvi put koristim ovaj forum. Imam veliki problem ali ne znam sta je u pitanju.
Ovako.
Pre dve godine izgubio sam oca, potom mi je brat od tetke zamalo poginuo, a potom mi je umro deda, ovo se sve desilo u roku od sest meseci, ali to nije nista mene tolko opteretilo do pre godinu dana. Upisao sam trecu godinu srednje skole ((Ne zelim da napisem koja je skola)) i onda su krenule svakodnevne mucnine koje su me vodile do nesvestice. Cesto puta se desavalo da se onesvestim na putu do skole, i to se uvek desavalo u autobusu. Posle par meseci mucenja morao sam da prestanem sa skolom, jer vise nisam mogao da to izdrzim. Dobio sam uput za Palmoticevu da idem na konsultacije a to sam i uradio. Otisao sam samo jednom jer sam morao da cekam tri sata da bi mi dosao doktor ((to jest doktorka)) koja se na kraju izdrnadala na mene zbog njenih problema. Odlucio sam da se tamo ne vracam jer mi je to samo otezavalo stanje. Krenuo sam bio kod psihologa u obliznjem domu zdravlja, i isao sam nekih 2-3 meseca na lecenje, no ni to mi nije pomoglo. Isao sam na razne testove, vadio sam krv itd.. Sve je pokazivalo isto, to jest da sam zdrav. Ne znam da li je ovo psihicki problem, i moram da nadjem nacin da ga resim. Treba da krenem u skolu u septembru ((opet u trecu godinu)) ali ne mogu! Ovo stanje mi to nedozvoljava. Ne znam sta mi se desava.. Prepisali su mi bili neki lek "Ksalol" jer su "utvrdili" da patim od depresije, ali ja nemam ni pola simptoma toga. Molim vas pomozite mi! Ne znam sta cu raditi ako ne budem mogao da idem u skolu. Hvala.

PS: Stalne mucnine, to sam zaboravio da dodam. I da pricao sam i sa drugom koji radi kao lekar u Engleskoj, on mi je savetovao neku terapiju, nesto kao psihijatar ali nesto sto ce mi promeniti milsljenja o svemu. A naravno u Srbiji toga nema ...
Poslednja izmena od Twinki u Čet Jun 09, 2011 7:12 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Twinki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:53 pm

Re: Pomoc.

Post od Twinki »

I da. U zadnjih mesec dana, malo sam izlazio jer ne mogu da podnesem da budem napolju, cim sam malo duze napolju odmah mi je muka.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

tvinki, zao mi je zbog svega toga sto ti se izdesavalo...ja sam bio u malo drugacijoj situaciji ali sa slicnim simptomima...elem, stalna mucnina, vrtoglavice...nisam isao u skolu sa busom nego me je tata vozio jer mi nije bilo dobro, jako mi je bilo muka cim pomislim na skolu i autobus, uopste bilo gde da izadjem, ako trebam da idem kod lekara ja prvo popijem klometol da mi ne bi bilo muka i onda krenem...strasno stanje koje je trajalo jedno 3-4 meseca...medjutim, kad sam krenuo u ovu godinu to je proslo, skoro, i sad imam ponekad mucnine jer se plasim a ni sam ne znam cega...mislim da bi trebalo da odes kod psihijatra, jer moguce da je to stanje koje treba da se koriguje lekovima...dobro i kazes da nema psihijatara toliko, ali vredi pokusati i otici, bolje sto pre krenuti, da bi se simptomi odklonili...
winkler
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 5:34 pm

Post od winkler »

Twinki napisao:Dobar dan. Prvi put koristim ovaj forum. Imam veliki problem ali ne znam sta je u pitanju.
Ovako.
Pre dve godine izgubio sam oca, potom mi je brat od tetke zamalo poginuo, a potom mi je umro deda, ovo se sve desilo u roku od sest meseci, ali to nije nista mene tolko opteretilo do pre godinu dana. Upisao sam trecu godinu srednje skole ((Ne zelim da napisem koja je skola)) i onda su krenule svakodnevne mucnine koje su me vodile do nesvestice. Cesto puta se desavalo da se onesvestim na putu do skole, i to se uvek desavalo u autobusu. Posle par meseci mucenja morao sam da prestanem sa skolom, jer vise nisam mogao da to izdrzim. Dobio sam uput za Palmoticevu da idem na konsultacije a to sam i uradio. Otisao sam samo jednom jer sam morao da cekam tri sata da bi mi dosao doktor ((to jest doktorka)) koja se na kraju izdrnadala na mene zbog njenih problema. Odlucio sam da se tamo ne vracam jer mi je to samo otezavalo stanje. Krenuo sam bio kod psihologa u obliznjem domu zdravlja, i isao sam nekih 2-3 meseca na lecenje, no ni to mi nije pomoglo. Isao sam na razne testove, vadio sam krv itd.. Sve je pokazivalo isto, to jest da sam zdrav. Ne znam da li je ovo psihicki problem, i moram da nadjem nacin da ga resim. Treba da krenem u skolu u septembru ((opet u trecu godinu)) ali ne mogu! Ovo stanje mi to nedozvoljava. Ne znam sta mi se desava.. Prepisali su mi bili neki lek "Ksalol" jer su "utvrdili" da patim od depresije, ali ja nemam ni pola simptoma toga. Molim vas pomozite mi! Ne znam sta cu raditi ako ne budem mogao da idem u skolu. Hvala.

PS: Stalne mucnine, to sam zaboravio da dodam. I da pricao sam i sa drugom koji radi kao lekar u Engleskoj, on mi je savetovao neku terapiju, nesto kao psihijatar ali nesto sto ce mi promeniti milsljenja o svemu. A naravno u Srbiji toga nema ...
Žao mi je zbog situacije u kojoj se nalaziš i svega što ti se izdešavalo.Može biti psihijatrijsko ali možda i neurološki problem(obzirom da si se onesvešćivao par puta).Čudi me da te nisu poslali kod neurologa.
Ksalol se beš i ne prepisuje kao terapija za depresiju.On je anksiolitik tj. lek za lečenje anksioznosti.
Idi obavezno ponovo kod lekara, traži uput za neuropsihijatra ali ne kod iste doktorke koja se izdrndala na tebe prošli put.
Želim ti puno sreće i uspeha u pronalaženju rešenja.
Pozdrav.
tanja stojanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 08, 2011 11:10 am

Post od tanja stojanovic »

:P preporucujem podhitan odlazak neuropsihijatru,nije to nista strasno,70posto ljudi pati od slicnih problema samo na razlicite nacine,da je srece da smo pametni pa da nam odlazak psihijatru postane kao odlazak kod bilo kog doktora a ne da se zazire od toga.mogu da ti preporucim PASTIRSKO SAVETODAVNI CENTAR koji se nalazi u beogradjanci ne treba uput i besplatno je a tamo rade nasi najveci strucnjaci.
LEONA
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 8:26 pm

Post od paukovaca »

najpre kod Neurologa,

a onda i kod Psihijatra.
i svakako ne kod one drndushe. al bih joj ja pokazala da je meni tako stala na zulj... :evil:
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Mislim da moras naci dobrog neuropsihijatra--a podrska porodice bi dobro dosla al ako ti bas to nedostaje neuropsihijatar bi trebalo da ti pomogne--ja imam slicne probleme-bas zbog smrti dragih osoba sam zavrsio kod neuropsihijatra ito isto sa odlozenim dejstvom---tek nakon par meseci sam osetio problem--promenio sam neuropsihijatra jer mi je dao neku dozu lekova od kojih mi bilo gore i sve u svemu jos uvek sam na treapiji i mora duze da traje--ja vec vise od pola godine pijem antidepresiv i sedativ al povremeno mi se desava lose i moram korigovati dozu-naravno uz savet neuropsihijatra---ZNACI BUDI UPORAN I NEMOJ OCEKIVATI DA NESTANE PROBLEM TAKO BRZO KAO STO JE DOSAO--pokusavaj i bori se da si aktivan u bilo cemu sto te ispunjava a ako tesko nalazis to onda je vec depresija najverovatnije-a tu stvarno treba dugo da se vratis u normalu---
SRECNO I NE ODUSTAJ
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 8:26 pm

Post od paukovaca »

antidepresivi se koriste bar 6 meseci u laksim slucajevima (potrebno je nekad i 2-3 meseca da prodje do prvih blagih poboljsanja, a u principu tek posle 3-ece nedelje od koriscenja primeti se prvo pocetno dejstvo)
, a inace bar godinu dana, nekad i duze;
naravno sve to uz obaveznu psihoterapiju-razgovore sa lekarom...

psihijatar koji odbija takav kompletan rad sa pacijentom - nije dobar lekar i treba ga zaobici.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
Odgovori