Zamolio bi ako iko zna odgovor na pitanje,sta se sa mnom desava.Pre mesec dana u teretani,pred sam kraj treninga osetio sam kao neku malakasalost i vrtoglavicu.resio sam da napustim trening i odem kuci.Na putu kuci u prevozu krene da mi srce lupa ko ludo,da disem ubrzano,da mi trnu ruke i da mi se grce prsti..Prestravio sam se,pomislio sam infarkt.Kada sam izasao na sl stanici i popio vode,bilo mi je bolje.Posto mi se to nikad u zivotu nije desavalo,resim da izvadim sve moguce nalaze.Izvadio sam krv i urin,sve je bilo ok.Odradio sam EKG,i test opterecenja,i to je bilo u redu.Spirometriju,i snimio sam pluca,kao i nalaze svih hormona,jer sam pred kraj leta uzeo 100 tableta dianabola,jer sam hteo da svoju telesnu tezinu dovedem u red.Taj pregled sam uradio,jer sam mislio da je dianabol uzrok toga,mada sada kada sam video nalaze jos sam vise zbunjen.Uradio sam cak i nalaze na sve moguce viruse na Torlaku,pa jos uvek cekam rezultate..Neki lekari su mi cak rekli da suplementi kao npr. NO reaktori ( azot-oksidi ) koji su dodaci ishrani su moguc uzrok,mada ja ne verujem,jer sam ih predhodnih godina pio na desetine i nista mi se slicno nije desavalo.3 nedelje nakon tog loseg osecaja posle teretane desi mi se ista stvar,nakon teretane po 2. put..I na kraju sam zavrsio u urgentnom,gde mi je neurolog odradio pregled i konstatovao da sam doziveo "panicni napad" :\....Odkud sad to?? Na osnovu cega??Od tada sam se narednih dana osecao,kao non stop umorno,a nista fizicki nisam radio,cak sam i novu godinu proveo kuci jer mi je svega bilo preko glave.100 pregleda i nalaza a nijedan nista pametno da pokaze,niti doktor da kaze neku pametnu stvar..Na kraju me doktor opste prakse poslao kod psihijatra,koji je isto "predpostavio" da se radi o panicnom napadu,i preporucio mi da pijem lek rivotril,koji sam kupio al necu da pijem,jer mi je i apotekarka rekla da sam previse mlad da to pijem.I da se ne navucem bzv..Ovih dana u cestim slucajevima osecam,konstantan pritisak u usima koji me izldujuje,pogotovo kad odem u teretanu da vidim da li ce mi se lose stanje opet vratiti,iako sam prestao da uzimam i suplemente,i evo danas sam bio,i opet mi se javio pritisak u usima,lupanje srca,i odmah sam napustio trening i krenuo kuci..Da li je pad imuniteta,ili sta vec,ja bi molio onog ko zna odgovor da pomogne....
Zahvaljujem!!!!!!!!!!!
POMOC!!!!!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: POMOC!!!!!!!
Zdravo! Mislim da si previše opterećen dečko svojim stavom, izgledom i načinom života. Ne znam da li je to bio napad panike ili ne, ali sigurno nije dobro čim se simptomi iznova javljaju. Taj način i tempo života tvom telu izgleda i ne pirja baš. Moj savet ti je da jedno po jedno menjaš, na primer, treninge(idi, ali ređe), videćeš da li je to u pitanju, hranu(jedi češće, a manje i promeni ishranu na što zdraviju, bez brze hrane, gaziranih sokova, itd...), ili šta već ti misliš da ne prija tvom organizmu, ti to promeni i videćeš da li će ti biti bolje. Ali, opet, nemoj da se preopetrećuješ time, sve što radiš, radi što opuštenije. Ako ništa baš ne pomogne, onda se raspitaj da li u tvojoj okolini ili dalje ima dobar privatnik kod koga ćeš da uradiš analize, i veruj mi, dok ne platiš, niko se neće potruditi da sazna šta je sa tobom, lekari po domovima i bolnicama pričaju samo babske priče(bar sam ja imala takvih iskustava)... pozdrav i SREĆAN BOŽIĆ!
Hvala na odgovoru,ali moram reci da zvucis kao moji roditelji..I kao neki od lekara.Ne znam sta bi i sam rekao da je u pitanju,al tokom svog zivota imao sam mnogo vise i napora,i opterecenja tako da je u oredjenju sa ovim sad,ovo nula.Pa mi je cudno sto mi se to sad desava,ako je vec psihicki problem.A s druge strane me izludjuje to sto su svi ti nalazi koji su izvadjeni u redu i ne pokazuju nista,sto bi moglo biti uzrok..Ishrana ne verujem da je u pitanju,mogu da jedem sve i stvarno sam po tom pitanju ok,nisam probirljiv,jedem i meso i povrce i dosta vitamina (pogotovo u poslednje vreme),i ako se to ne promeni u naredno vreme onda stvarno ne znam sta vise da radim..Naravno,i tebi sve najbolje,sretna ti nova godina i bozic
i sve naj!!

Tacno je da si doziveo klasican panicni napad. Video sam ih na desetine, uglavnom kod zena. Ocigledno ti se u zivotu desava nesto sto ti ne prija. Moze to da bude neka tvoja unutrasnja borba izmedju necega sto zelis i necega sto mislis da je ispravno. Nervni sistem verovatno ne moze da se izbori sa necim sto potiskujes, pa se problem manifestuje u vidu panicnih napada. Tvoj problem verovatno nije nesto sto se desilo skoro, ili nesto veliko sto ti je promenilo zivot, vec nesto sto te dugo tisti....tj, neki hronican problem koji se trudis da ne vidis. Moguce je cak da ti se ovo desilo zato sto nisi zadovoljan sobom i/ili svojim izgledom.
Ako ne resis probleme koje u zivotu imas mozes da ocekujes da ti se isti ovakvi napadi pocnu desavati kod zubara kad treba da primis anesteziju, kad treba da primis penicilin, a kasnije mozes da pocnes i da se plasis alergije na kikiriki, ujed pcele ili ose itd. Takodje ovakvo stanje moze da dovede i do pojave depresije ili opsesivno kompulzivnog poremecaja. Zato smanji drasticno nivo stresa i odmah pocni da resavas svoje probleme ili obaveze koje te cekaju a ostavljas ih za kasnije.
Ocigledan signal da si pod stresom i da si sklon panicnim napadima je to sto si posle ovakvog jednog napada uradio sve moguce analize, pa cak i virusoloske. Osoba koja nije nervozna bi verovatno cekala bar 2-3 ovakva napada pre nego sto se obrati lekaru opste prakse.
Ako ne resis probleme koje u zivotu imas mozes da ocekujes da ti se isti ovakvi napadi pocnu desavati kod zubara kad treba da primis anesteziju, kad treba da primis penicilin, a kasnije mozes da pocnes i da se plasis alergije na kikiriki, ujed pcele ili ose itd. Takodje ovakvo stanje moze da dovede i do pojave depresije ili opsesivno kompulzivnog poremecaja. Zato smanji drasticno nivo stresa i odmah pocni da resavas svoje probleme ili obaveze koje te cekaju a ostavljas ih za kasnije.
Ocigledan signal da si pod stresom i da si sklon panicnim napadima je to sto si posle ovakvog jednog napada uradio sve moguce analize, pa cak i virusoloske. Osoba koja nije nervozna bi verovatno cekala bar 2-3 ovakva napada pre nego sto se obrati lekaru opste prakse.
Hvala na misljenju,mada poznajuci sebe,i svoju psihu,ne bi rekao da je ona u pitanju,jer sam mnogo stresnijih situacija u toku zivota doziveo,a takva sam osoba da na te situacije ne reagujem burno.Danas sam sreo drugara,pa sam mu to spomenuo kroz pricu,a on me prekide i rece da je njgov brat,koristio neke steroide u teretani kako bi poboljsao svoj izgled..I sad kaze ima isto kao i ja lupanje srca,ubrazano disanje,trnu mu ruke,obrazi,u nekim situacijama,sto se i meni isto dogadja...Pa sam razmisljao da se mozda organizam ne pokusava ocistiti na neki nacin,pa prolazim kroz tu situaciju,mislim kad su vec osnovni nalazi u redu...
I ako postoji nesto sto moze ubrzati to "ciscenje" organizma,sem unosa vitamina i dosta tecnosti....Mozda ovo malo lici kao da pricam o nekoj ovisnosti al nije tako,ja sam dianabol (metan) uzeo letos,i to u minimalnim kolicinama,i nisam imao nikakve nuspojave,da li je sada ovo tek reakcija na steroid ili nesto drugo,to je ono sto mee buni.
I ako postoji nesto sto moze ubrzati to "ciscenje" organizma,sem unosa vitamina i dosta tecnosti....Mozda ovo malo lici kao da pricam o nekoj ovisnosti al nije tako,ja sam dianabol (metan) uzeo letos,i to u minimalnim kolicinama,i nisam imao nikakve nuspojave,da li je sada ovo tek reakcija na steroid ili nesto drugo,to je ono sto mee buni.
svakako bi trebalo da promenis ritam zivota-smanjis opterecenje i fizicko i psihicko-predji na laksu rekreaciju i ne brini,sve ce se namestiti na svoje mesto
Pozdrav i srecnooo
Pozdrav i srecnooo