Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Jako sam zabrinuta... Ne znam sta mi se desava... U zadnjih nedjelju dana stalno spavam, jako se brzo umaram, imam mucniinu, glavobolju, i veoma jake bolove u stomakku... Prvo sam posumnjala na trudnocu, ali smo koristili zastitu, i ciklus mi nije kasnio, ali je veoma slab, i bledunjav... Da li je moguce da sam trudna?
..Ili, još bolje pitanje: Da li je moguće da iko da bilo kakav pametan odgovor, osim lekara koji će vas pregledati, ginekologa i lekara opšte prakse...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Plasim se da podjem... Jako sam mlada, i ta trudnoca svakako nije pozeljna... Moji roditelji ne znaju za mog momka... Da li je moguce dakle da ttrudnoca ne mora biti propracena izostankom ciklusa? ili kasnjenjem? I da li ovi simptomi odgovaraju simptomima trudnoce? :/ unaprijed jako zahvalnaaa na odgovoruu
Zaista se pretvaramo u forum tipa "Dragi doktore kuca mi srce, da li to znachi da sam trudna/bolesna/nervozna/ziva?"
Zasto se svaka zena zabrine da li je trudna chim joj se malo vise spava?
Par simptoma koje ste napisali mogu da govore o masi banalnih stvari koje vam se treunto u zivotu mozda dogadjaju, stres, fizichko ili mentalno zamaranje, depresija, zamor, anemija...verujem da se svako u svom zivotu bar jednom ovako osecao. Sve ostalo moze biti znak opet stresa, neredovne izhrane, prevelikog unosa nekih namirnica, lekova, gaziranih pica, suve hrane...ili chak povishenih vrednosti helikobaktera u zeludcu, a glavobolja zaista ima mali milion razloga...hormonalni disbalans, promena partnera, stres u vezi/braku,porodici...
Najverovatnije je u pitanju samo prolazna viruska infekcija koju niste ni lechili niti je primetili kako treba.
Ali najpametnije i najnormalnije neshto sto mozete da uradite je da uradite osnovne analize kod lekara opste prakse pa sve ostalo otom potom!
Pri tom, niste napisali ni koliko imate godina ni koliko ste dugo seksualno aktivno, chime se bavite, da li ej bilo stresnih situacija u zivotu psolednjih par meseci...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.