Pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Pomoc

Post od milanche_srb »

Aterom koji je nekad bio kao kliker a koji je sada takvog oblika da izgleda kao da te je neko tukao ne spada u male aterome.
Po mom iskustvu (maksilofacijalni hirurg sam) u ubedljivo najvecem procentu prednjace ateromi od promena kakvu si opisao, ali naravno ne mora da znaci da je sigurno aterom. Vise ces znati kada odes kod nekog mog kolege, ali potrudi se da bude sto pre jer aterom moze da se inflamira.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Justitija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 12:10 am

Post od Justitija »

:o ako je velicine klikera,Nikola pa sta onda cekas?
nikolaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2009 4:31 pm

Post od nikolaaa »

Justitija napisao::o ako je velicine klikera,Nikola pa sta onda cekas?
Nije velicine klikera lose ste me razumeli dalje od toga danas je vec bolje i manje se vidi kao i kad pipnem,dosta se smanjilo :D
macence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 02, 2007 6:17 pm

Post od macence »

nikolaaa,

mozda je jedno od ova dva:
Chalazion
http://www.emedicinehealth.com/chalazio ... cle_em.htm

Hordeolum
http://www.medicinenet.com/sty/page2.htm

Svejedno sta je, dobra ideja je posetiti ocnog doktora. Cisto onako, da se ne iskomlikuje.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Koliko sam ja razumeo, promena se nalazi ispod oka, a ne u delu koji pripada oku, tako da nisu u pitanju ni hordeolum ni halacion i nema potrebe da se javis oftalmologu.
Nikola, dobra vest je da se smanjuje, znaci nije u pitanju aterom, mada ne bi bilo lose da odes na pregled.
Dr Milan Ivanovic
nikolaaa
Novi član
Novi član

Post od nikolaaa »

sada izgleda kao tanka linija..ne boli me kad napimam osecam da je manje nego prethodnih dana..
hvala svima..
pigi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 12:10 pm

Post od pigi »

Izvinjavam se sto cu ovo napisati, al posto je rec o ateromima sa kojima i ja imam probleme nisam mogla da odolim a da ne podelim svoje iskustvo sa vama.
Naime pre 15 godina pojavio mi se aterom (velicine graska) ispod pazuha. Par puta se cak i "upalio", pa onda pukne, pa taj sadrzaj iz njega iscuri ali opet je bio tu. I tako do pre jedno 2 meseca kada se ponovo upalio. Tada sam na nagovor mame kupila mast FLOGOCID, mazala sam je tacno 15 dana i on je nestao, neverovatno. Ostala je samo fleka na kozi, tamno braon boje koje ne znam kako da se resim. I dalje ne verujem da ga nema ali eto nema ga, ja sam uspela.

Bas bi bilo super da neko, ko je strucan naravno, napise kako je to moguce, i da li sam se ja trajno resila toga jer mi je stvarno neverovatno da je nestao.

Srdacan pozdrav
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Ako je aterom bio inflamiran, trebalo bi izvaditi kapsulu apscesa, a i pitanje je vremena kad ce vam se opet javiti.
Otidjite na pregled, ipak je bolje tako.
Dr Milan Ivanovic
pigi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 12:10 pm

Post od pigi »

milanche_srb napisao:Ako je aterom bio inflamiran, trebalo bi izvaditi kapsulu apscesa, a i pitanje je vremena kad ce vam se opet javiti.
Otidjite na pregled, ipak je bolje tako.

Hvala na odgovoru, ali ja na tom mestu ne napipavam apsolutno nista, kao da nikad nije bio tu.
nikolaaa
Novi član
Novi član

Post od nikolaaa »

Ipak je meni bila bubuljica koju sam dirao i koja se prosirila...
Odgovori