POMOC

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
cecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 7:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

POMOC

Post od cecca »

Postovani pitanje za vas da li se na skeneru grudnog kosa vide promene zapaljenja zidova krvnih sudova gornjih i donjih disajnih putea i bubrega tj.Wegenerova granulomatoza?Zasto pitam,citala sam uz to idu zapaljenski procesi bubrega i drugih struktura,ja se lecim od mycoplazme pneumonije,ali sam sad pokupila i proteus u urinu,boli me bubreg.boli me grudni kos tj.misici mislim grudnog kosa,imam pritisak u podrucju grkljana kao da me nesto steze,teze disem,kasljem mesecima,cak sam dvaputa i malo krvi iskasljala,zato sam i radila skener grudnog kosa,nalaz je uredan ali ja sam sad u panici,da li se to vidi ili ne,da li moguc previd,steglo me u grudima,boli me grkljan,a tamo pise prezivljavanje 5 meseci.Cak i ulceracije u ustima koje sam imala.Molim za pomoc.Kontrolu kod pulmologa imam za mesec dana.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

wegnerova bolest se vidi vec na rentgenskom snimku, a svakako na CT. prakticno nema sanse da su specijalisti i na RTG i na CT prevideli nalaz.
prezivljavanje je 5 meseci u prirodnom toku bolesti kome pacijenti vise nisu prepusteni-uz kortikosteroide prezivljavanje je preko 90%
Odgovori