pomoc problemi sa kolenima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

wice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od wice »

imam problema sa kolenima,naime osecam kao da su otecena iako otok nije veliki,tesko savijam nogu,pocelo je iz cista mira ,nisam se povredio,kada sam snimio koleno rekli su da je sve ok,visim vec 10 dana u domu zdravlja ali mi jos nisu prepisali nikakvu terapiju,dali su mi samo tenaprost za bolove,kada sam uradio analizu krvi rezultati su sledeci>
SE-15
CRP-96 mg/l
asl<200lu/ml
fibrinogen 4.63
marija dr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 12:59 pm

Post od marija dr »

Nisi napisao da li se bavis nekim sportom,mozda si kolena povredio,i koliko imas godina zato sto kolena hoce da bole kod mladjih od 20 godina u periodu naglog rasta.U svakom slucaju nije nista opasno osim sto je bol neprijatan
marija dr
kozurikmiroslav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:51 pm

Post od kozurikmiroslav »

Sta su ti od testova uradili?Idi da ti urade ultra zvuk?Kako sam razumeo imas problema sa oba kolena a to najcesce ukazuje da nema mehanickih povreda,mozda si u skorije vreme imao nekih drugih zdravstvenih problema tipa prehlada,bronhitisa...moze da bude i usled toga tj infekcija...
Usvakom slucaju ladne obloge i noge drzi u nivou visem od srca da ti se otok kolko tolko resorbuje...
wice
Novi član
Novi član

Post od wice »

pa imam 25 god,ne bavim se sportom,nisam imaopovreda,,,,mada jesam bio prehladjen pocetkom meseca
wice
Novi član
Novi član

Post od wice »

evo posle 4 nedelje sam izasao iz bolnice,bio sam na reumatoloskom institutu,konstatovali su mi reaktivni artritis,kako oni navode posledica ureaplazme.vadili su mi tecnost iz kolena primio sam blokade u oba HEXATION i pustili me kuci,ali jos uvek mi nije dobro,imam jake bolove sa zadnje strane kolena tako da se tesko krecem.dali neko od vas zna neki prirodan lek za ublazivanje tegoba ili tako nesto posto ovako postaje zaista neprijatno...unapred hvala svima
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

Jel si znao da imas ureaplazmu?
Sta su ti radili od ispitivanja?
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

kakva ti je sada terapija?
wice
Novi član
Novi član

Post od wice »

nisam znao za ureaplazmu,trenutno pijem antibiotike,tj hemomicin i eritromicin,zbog ureaplazme,ali me jako brine otok,posto u proteklih par dana tesko previjam kolena jutru,tako da mi je potrebno par sati da se "razradim"..inace u fazi jakih bolove pijem rapten duo...i radim neke vezbe...
wice
Novi član
Novi član

Post od wice »

evo opet mene,problemi su i dalje tu,otok je manji ali su bolovi i dalje prisutni...poceo sam da pijem diklofen imalo mi je bolje,dali je iko imao problema sa reaktivnim artritisom,i dali moze ostaviti neke trajne posledice?hvala unapred
mery
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 10:00 am

Post od mery »

mada jesam bio prehladjen pocetkom meseca
Sto se tice prehlade,ona moze da bude uzrok bolova u zglobovima,ali vecimom je tada samo jedan zglob zahvacen upalom.I pokvaren zub moze da bude uzrok tegoba u zglobovima.

imam jake bolove sa zadnje strane kolena tako da se tesko krecem.
Bolovi sa zadnje strane kolena mogu bitii posledica pojave Bekerove ciste.Mada ona moze da se napipa u zatkolenoj jami ili jos bolje ,da se vidi ultrazvukom.Bekerova cista moze da se upali ili ponekad da pukne ,sto uzrokuje veoma jake bolove,ponekad i sa temperaturom.
Sve ovo sto sam na pisala ne znaci da ti imas Bekerovu cistu.

Moj ti je savet da odes kod nekog ortopeda,ponovo uradis analize tj. da te neko detaljno pregleda.
hello
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 29, 2012 4:16 pm

Re: pomoc problemi sa kolenima

Post od hello »

i meni se desilo isto. pre skoro 2 meseca iz cista mira mi je oteklo koleno i na reumatoloskom institutu je ustanovljeno da imam reaktivni artritis usled zaraze hlamidijom :cry:
Ginekolog mi je prepisao sumamed jedan dan i narednih dana dovicin uz stavljanje probiotik vaginaleta 2 nedelje. Zavrsila sam sa terapijom i za nekih nedelju dana idem opet da radim bris i na kontrolu kod reumatologa. Ono sto me zanima je da li ce nakon sto izlecim hlamidiju proci ce i ovo sa nogom? gledala sam po netu, navodno problemi sa zglobom traju 6-12 meseci, ali i to cu da izdrzim samo da znam da ce jednog dana proci.. ono sto me zanima je da li se moze izleciti ili ce posledice zauvek ostati.. plasim se da ce mi se noga posle nekog vremena izdeformisati :(
ne boli me toliko i otok nije kao sto je bio ali vidi se da nisu isto jedno i drugo koleno, mogu da hodam, mogu i da potrcim, ali je taj neprijatni osecaj u kolenu sve vreme tu.. Mazem fastum i biofreez, ali znam da to ne znaci nista jer samo hladi, ovo nije klasicna povreda..
Plasim se da vise necu moci da treniram, da trcim normalno.. samo me zanima da li ovo moze da se izleci sasvim..
Odgovori