Pomoc oko tumacenja rezultata
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 11:04 pm
Pomoc oko tumacenja rezultata
Zanima me samo da li sledeca recenica koja se pominje u nalazu kolonoskopije iskljucuje ili ukljucuje postojanje hemoroida (ili nema veze sa njima?): "U rektalnoj ampuli inverzijom nalaz uredan"
Re: Pomoc oko tumacenja rezultata
Nema veze s hemoroidima.
Ampula nije deo rektuma gde se nalaze hemoroidi, tako da se na osnovu te rečenice o hemoroidima ne može zaključiti ništa.
Ampula nije deo rektuma gde se nalaze hemoroidi, tako da se na osnovu te rečenice o hemoroidima ne može zaključiti ništa.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
-
- Stalni član
A da li mogu hemoroidi bez simptoma da budu prisutni ?? Meni nasledni faktor bas ne ide na ruku po tom pitanju pa me zanima da li neprimetno krvarenje (u minimalnim kolicinama) moze da smeta i do koje mere?? Posto se bavim sportom (prilicno intezivno) i imam problema sa kondicijom vec duze od 2 godine (nikako da napredujem stalno sam umoran i kilaza mi stagnira iako mi je ishrana pod konac), a osecam se inace skroz ok.
Da su prilikom kolonoskopije viđeni značajni hemoroidi, to bi se i napisalo negde, mada spoljašnji hemoroidi se lako vide i pre nego što se ubaci kolonosokop.
Tako da ne verujem da imaš hemoroide.
U svakom slučaju prvi simptomi hemoroida su peckanje i svrab u analnoj regiji, uz par tačkica krvi prilikom brisanja na toalet papiru.
To što nemaš kondicije iako se ispravno hraniš nije u vezi sa hemoroidima, jer da bi oni proiveli malaksalost i hronični umor morali bi da izazovu anemiju, a za to je potrebno svakodnevno i jako vidljivo krvarenje (tragovi krvi na WC šolji i stolici) što se javlja u uznapredovalim oblicima hemoroida, gde se ti uopšte ne bi ni pitao onda da li ih imaš ili ne.
Dakle, uzrok tvoj stagniranja u sportu je nešto drugo.
Tako da ne verujem da imaš hemoroide.
U svakom slučaju prvi simptomi hemoroida su peckanje i svrab u analnoj regiji, uz par tačkica krvi prilikom brisanja na toalet papiru.
To što nemaš kondicije iako se ispravno hraniš nije u vezi sa hemoroidima, jer da bi oni proiveli malaksalost i hronični umor morali bi da izazovu anemiju, a za to je potrebno svakodnevno i jako vidljivo krvarenje (tragovi krvi na WC šolji i stolici) što se javlja u uznapredovalim oblicima hemoroida, gde se ti uopšte ne bi ni pitao onda da li ih imaš ili ne.
Dakle, uzrok tvoj stagniranja u sportu je nešto drugo.
-
- Stalni član
Imam problema sa kandidom vec skoro dve godine, stalno odlazi i stalno se vraca ali kad pitam doktora da li to moze da bude razlog zbog koga se brzo umaram on me ubedjuje da ne moze pa sam zato hemoroide ukljucio u pricu. Nesto mi se cudno desava a ako nije kandida onda stvarno ne znam sta je sto testova sam obavio i sve je ok s tim sto je krvna slika losija za povecan CRP (4,5) i sedimentaciju (70) ali kazu to je od kandide a s druge strane kazu kandida ne moze da izazove brzo umaranje...
CRP od 4,5 nije povećan
Sedimentacija je beznačajan nalaz, na nju utiče milion stvari, od kad se pojavio CRP ona se više i ne uzima kao neki relevantan podatak.
A koliku to anemiju imaš?
Koliki su hemoglobin, br. eritrocita, MVC, MCHC i MCH? Da li si radio gvožde i TIBC, UIBC, npr.
Koliki su ti serumski proteini i albumin? To je neki pokazatelj koliko ti je ishrana dobra.
Kakav to problem sa kandidom imaš?
Intenzivne sportske aktivnosti uz neodgovarajuću ishranu mogu da dovedu do pada imuniteta. Tako da pre kandida može da bude poslednica nego uzrok.
Sedimentacija je beznačajan nalaz, na nju utiče milion stvari, od kad se pojavio CRP ona se više i ne uzima kao neki relevantan podatak.
A koliku to anemiju imaš?
Koliki su hemoglobin, br. eritrocita, MVC, MCHC i MCH? Da li si radio gvožde i TIBC, UIBC, npr.
Koliki su ti serumski proteini i albumin? To je neki pokazatelj koliko ti je ishrana dobra.
Kakav to problem sa kandidom imaš?
Intenzivne sportske aktivnosti uz neodgovarajuću ishranu mogu da dovedu do pada imuniteta. Tako da pre kandida može da bude poslednica nego uzrok.
Zamolila bih za pojasnjenje KS:
leukociti 3,3
limfociti 49,0
granulociti 1,5
hemoglobin 135
hematokrit 0,38
trombociti 205
mpv 7
pct1,500
pdw 0,1
sedimentacija 2
glukoza 5,6
holesterol 4,32
gvozdje 14,9
Unapred hvala
...
leukociti 3,3
limfociti 49,0
granulociti 1,5
hemoglobin 135
hematokrit 0,38
trombociti 205
mpv 7
pct1,500
pdw 0,1
sedimentacija 2
glukoza 5,6
holesterol 4,32
gvozdje 14,9
Unapred hvala

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 02, 2014 7:55 pm
AST 56, ALT 117, koliko je to opasno? I na sta mogu da ukazuju konkretno ovi rezultati? Muska je osoba, tinejdzer..