Pomoc oko trenutkog stanja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Vule991
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2016 7:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Pomoc oko trenutkog stanja

Post od Vule991 »

Pozdrav svima, da se predstavim, zovem se Vukasin, iz Krusevca sam i za par meseci punim 17 godina. Ovo mi je prvi post na ovom sajtu i trebao bih pomoc oko mog trenutnog stanja. Pre skoro 2 meseca sam prvi put isao u teretanu. Nisam imao trenera, vec sam isao sa drugarom, radio sam neki njegov program, normalno sa mnogo laksom tezinom i na kraju tog treninga sam se osecao uzasno. Osecao sam jaka probadanja u grudnom kosu i te noci nisam mogao da zaspim od bolova vec mi je majka dala nesto za smirenje ili spavanje (nisam siguran) pa sam tek onda zaspao. Ujutru mi je bilo bolje i pomislio sam da je to samo prvog puta, medjutim uvece posle drugog treninga isto i isti lek da bih se uspavao. Tako je bilo nedelju dana, dok nisam puko jedno popodne i otisao u hitnu da mi rade EKG sa jakim probadanjima u grudima. Rezultati su bili dobri i receno mi je da je u pitanju napad panike. Nastavio sam u teretni da idem jos nekih desetak dana kada mi je termin istekao i moram priznati da nisam osecao vise tolike bolove ali mi je i dalje bilo tesko. Do 10. Avgusta nisam nista radio i sve vreme sam osecao ta probadanja i u nekim trenutcima panicio. Vid mi se pogorsao, medjutim majka mi ne daje da nosim naocare ( a iskreno i u losem smo fin. stanju). Izgubio sam osecaj za vreme, dani su mi isti i nekako lete, ponekad cujem srce kako mi kuca, ali ne ono klasicno nego kao da mi nesto lupa u glavi ritmom kucanja srca. Bol iz grudi se siri na vrat, ramena, ledja, stomak... Bio kod lekara negde posle pocetka Avgusta, radjen EKG, pritisak, slusana pluca i srce i receno je da je sve okej, da sam sve umuslio i data mi je Emocionalna inteligencija na citanje. Medjutim ja kad tu knjigu citam mislim o mojim simptomima i ne mogu da se skoncentrisem na nju. 10. Avgusta su mi pocele pripreme u KK Napredak, junior sam i normalno je da cemo imati jako teske treninge s obzirom da igramo Drugu sprsku ligu (bankrot prvog tima). Pre toga uradjen test opterećenja kod privatnika receno da sam u uzasnoj formi, na 50W mi srce ide 177 , ali da ono radi perfektno i da mogu da se bavim sportom i teretanom. Medjutim, sada su skoro 2 nedelje a ja umesto da dizem formu sve se vise i vise zamaram (nikad mi nije bilo ovako), posle istrcanih 800M za 3:30 trne mi saka desne pa potom i leve ruke uz blagu vrtoglavicu, peckanje u grudima i ledjima da ne pominjem, neke tackice kada pogledam u nebo (ne one krupne, nego sitne svugde oko vidnog polja). Sada pisem posle 4 serije od po 400M za 1:30 i simptomi su isti. Osecam da nemam dah. Molim vas za pomoc i iskreno hvala svakom ko je procitao ovo i dao svoje misljenje. Unapred zahvalan!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Pomoc oko trenutkog stanja

Post od aaaca »

Повредио си кичму.
Vule991
Novi član
Novi član

Post od Vule991 »

aaaca napisao:Повредио си кичму.
Kako to?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не знам како си је повредио али проблеми са срцем уз поремећај вида и трњење руку баш је знак проблема са кичмом. Погледај ову апликацију и шта сам написао па ћеш можда сам закључити шта се десило: http://*/index.html?stranica=s ... je/kicma_2
Vule991
Novi član
Novi član

Post od Vule991 »

Nisi me razumeo, nemam problema sa srcem, radio sam sve moguce testove za srce i utvrdjeno mi je da perfektno radi. Ruke mi trnu prilikom napora, ne u mirovanju, a vid mi je los uvek uz crveno levo oko. Osecam umor i dobijam vrtoglavicu cim ustanem (tako se makar ja osecam) cak i kada ne radim nista, to je problem.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Прочитао сам да си имао болове и пробадања у грудима и да су ти лекари рекли да је срце у реду па зато кажем да је кичма која даје симптоме као да срце није у реду.

Пошто су ти сви проблеми почели скоро истовремено, сигурно је кичма.
Dejan Zaric
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 24, 2016 9:23 am

Post od Dejan Zaric »

Kao sto je acca naveo povredio si verovatno kicmu ili je pak Upala rebarne hrskavice
Nemas razloga za paniku gledaj da se sto manje opterecujes time Povreda kicme ili upala znaju da traju duze vreme neka te to ne brine
Spec. dr. med. Dejan Zaric
Ako vam je potreban opsirniji savet ili pomoc oko odredjenog problema
Mozete me kontaktirati pomocu skypea - : [email protected]
Vule991
Novi član
Novi član

Post od Vule991 »

Rebra nisu jer mi ih je doktor proverio kada sam radio test opterecenja. Okej, ako je tako kao sto vi kazete, sta bih mogao da uradim i kome da se javim zbog tih povreda? Jos nesto, danas sam imao trcanje identicno onom posle kojeg sam postavio post i mogu da kazem da se mnogo bolje osecam nego zadnji put, popravio sam vreme za 13 sekundi i posle treninga su mi malo trnule ruke i osecao sam blagu vrtoglavicu, ali to sve dok sam razmišljao o tome. Zadnje, znam da sam dosadan, ali da li je normalno da mi se vide vene na desnom delu grudi i unutrašnjem delu leve sake. Hvala puno na savetima!
Dejan Zaric
Novi član
Novi član

Post od Dejan Zaric »

Nisi dosadan :) ovde si da pitas osecaj vrtoglavice i ostali simptomi su su se verovatno javili od straha (Na nervnoj bazi) Kao sto sam rekao nemas razloga za paniku ne razmisljaj o tome
kada zaboli sedi malo odmori Srce nije srce ne moze da boli a bol koji uzrokuje srce je mnogo jaci i javlja se u centralnom delu grudi napominjem da taj bol traje duze vreme i da je razarajuci Tvoji simptomi ukazuju na upalu ili eventualnu poverdu kicme.Ono sto pomaze ovde jeste masaza preporucujem Konjsku Mast zelenu proce uzivaj mlad si ;)
Vule991
Novi član
Novi član

Post od Vule991 »

Hvala Vam puno, uradicu kao sto ste mi Vi rekli. Da li je moguce da ta povreda traje duzi vremenski period, u mom slucaju 2 meseca?
Dejan Zaric
Novi član
Novi član

Post od Dejan Zaric »

Moze i do 4-5meseca da traje manje razmisljaj i proci ce
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

С обзиром на твоје године најбоље што можеш да урадиш је да редовно радиш оне класичне гимнастичке вежбе разгибавања. Није довољно да их свакодневно радиш већ је неопходно и да их радиш потпуно правилно и снажно. На тај начин између осталог, намештају се спојеви ребара и кичме који често праве проблеме сличне твојима.

Прочитај ово а и мало шире: http://*/index.html?stranica=s ... vlje/ledja
Odgovori