Pomoc oko gljivica na jeziku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

sbratic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 30, 2008 12:27 am

Re: Pomoc oko gljivica na jeziku

Post od sbratic »

Znaci mogu slobodno da uzmem tabletu i drzim sto duze u ustima i ispljunem?
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Post od x3x »

marko83_bgd napisao:Pa uzmi npr nistatin tabletu izgrickaj je, ali nemoj da progutas, i tako je drzi u ustima dugo vremena. Nema bolje protiv gljivica od nistatina. Npr flukonazol koji popijes, preko krvi dodje nazad do jezika, ali je mnogo slabiji od nistatina i cak ne moze ni da sredi gljivice.

Samo da nistatin nije otrovan i da sme da udje u krvotok, ne bi bilo potrebe za drugom lekom protiv gljivica.
Ne lupetaj.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
kxxx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2012 2:17 am

Post od kxxx »

sbratic napisao:Na zalost, ne. I dalje ogromni problemi. Nadao sam se da ce posle prethodnog pitanja da mi neko odgovori i da me uputi sto bi bio nastavak dobrog puta, ali ostao sam bez odgovora :(
trebalo je da se javis imunologu (/kompletna imunoloska obrada) i gastroenterologu (/gastroskopija)
MarkoDanielovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 13, 2013 1:59 pm

Post od MarkoDanielovic »

Vidim da je tema zastarela ali cu ipak probati...
Da li ste se resili tih gljivica o kojima je bila rec? Ako jeste, kako ste uspeli?
Ja vec 2 nedelje ispiram usta sodom bikarbonom i nema efekta, pre toga sam koristio Daktanol gel 2, 3 tube potrosio i nista nije pomoglo.

Oko 10 meseci se patim sa ovim, inace problem su mi zuto/bele naslage na jeziku od kojih imam jako neprijatan zadah...na testu nije bilo gljivica ni bakterija.
Hipokrat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2002 1:00 am

Post od Hipokrat »

Da li je moguce da ovoliko ljudi ima isti problem, a da nalazi ne pokazuju prisustvo gljivica?

Takodje imam naslage i probacu tretman sodom bikarbonom neko vreme, ali ako to ne urodi plodom sta dalje ako i meni nalaz ne pokaze prisustvo gljivica?
U 21 veku su naslage na jeziku neresiv problem, sramota za zdravstvo.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Налази су негативни зато што неправилно узимају брисеве. Онда користе лоше подлоге и на крају лоше реагенсе.

Сода бикарбона сигурно убија гљивице и бактерије, 100%. Ако нема ефекта онда вероватно сода није сода, него неки прашак. Или је благ раствор. Или се не мућка довољно дуго или превише ретко.

Ако је слој гљивица дебео онда се мора бити упоран јер сода бикарбона може да убије само површински слој гљивица.

Наравно, препоручујем књигу "Алкализуј се или умри".
knock_out
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 13, 2013 1:18 pm

Post od knock_out »

Ja sam taj problem resila uljem divljeg origana :D
Pozdrav
bagio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2015 11:25 pm

Post od bagio »

vec godinu i pol se borim sa gljivicom na jeziku koja mi se odjednom pojavila sa istim simptomima kao sto su gore navedeni. Probao sam i ulje origana ali nije pomoglo. Mozda nije bilo kvalitetno ne znam. Da li je neko rijesio problem i kako jer zaista pece jezik i stvara probleme i strah da se ne zapusti i ne predze u nesto gore ne daj Boze?

Pozz
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма какво уље од оригана за језик?! Испирај уста содом бикарбоном неколико пута дневно и брзо ће бити готово.

Можеш и да користиш пасту за зубе марке Парадонтакс, црвену варијанту. Она је толико гадног укуса, пуна соли и соде бикарбоне да побије све живо и мртво у устима.
bagio
Novi član
Novi član

Post od bagio »

Ma probao sam sa ispiranjem sodom nema rezultata. Cak sam i neko vrijeme uzimao sodu razmucenu u casi vode svako jurtro i vece. Nevjerovatno je da nisam nigdje procitao da je neko rijesio taj problem, ili kad se ljudi rijese onda prst u uho. Niko od ljekara mi nije nista konkretno preporucio sem ovo isto sto pise na netu. To sam znao i sam.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда си користио лошу соду бикарбону ако је уопште била она.

Гљивице и бактерије не могу да преживе алкалну средину и зато мућкање уста содом бикарбоном увек даје резултат. Нема потребе да је пијеш јер је локална инфекција у питању. Једноставно речено то је сигуран начин да се решиш гљивица у устима. Једино ако ти је језик није бео због нечега другог?!
bagio
Novi član
Novi član

Post od bagio »

Kupio sam u apoteci sodu. Moguce da je slab kvalitet upitanju. U svakom slucaju hvala ti na pomoci
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

По апотекама углавном продају соду бикарбону у таблетама и ништа не ваљају. Купи "Ц" соду бикарбону у плавом паковању од пола килограма. Користим је већ дуго времена и одлична је.
Odgovori