Pomoc oko dijagnoze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Len
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 2:33 pm

Pomoc oko dijagnoze

Post od Len »

--------------------------------------------------------------------------------

vec osam godina imam anemiju.
Nalazi se krecu otprilike:
Hemoglobin:95 ref. 125-175
Eritrociti: 4,4 3,7-4,8
MCV: 63 82-94
Hematokrit:0.28 0.37-0.47
Leukociti :8 4.8-8.5
Monociti: 0.02 0.04-0.08
Segmentirani leuk:0.68 0.55-0.65
Trombociti:360 150-400
TIBC:40.5 49-69
UIBC:36.9 36-54
AST(GOT):14 8-37
ALT(GOT):10 8-41
GVOZDJE MI SE KRETALO OD 1.1 DO 5
Imam velike smetnje.Zamaram se brzo,Imam cesto lupanje srca(puls mi se otprilike krece oko 90-102 cak i u mirujucem stanju.Bledilo lica.Imam ceste kolapse,nesvjestice,nedostatak vazduha.Ponekad imam i neke neuralgije u predjelu desne slijepoocnice i lijeve strane usne.Takodje su mi na gastroskopiji pronasli:HIATUS HERNIA REFLUX OESOPHAGITIS,GASTRITIS AC EROSIVA,BULBITIS AC. zELUDAC SLUZNICA HIPEREMICNA SA AKTUNIM EROZIJAMA NA VELIKOJ KRIVINI KOJE KRVARE,U INVERZIJI SE VIDI HIJATALNA KILA.
radjen mi je i eho srca zbog bolova u grudima i trnjenja ruku.Dijagnoza:st.post perikarditis
Bila sam i na WMA ali nisu mi pomogli.
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goki »

A kako to da vec osam godina imate anemiju?
Dali radite na to da se stanje koriguje?
Dali ste se konsultirali sa hematologom?
A i stanje zeludca?
Mnogo je velika verovatnoca da Vam je anemija povezana sa stanjem zeludca u smislu smanjene resorpcije Fe, kao i postojanju mikroerozija koje krvare.
Javite se za konsultaciju i kod gastrologa.
ankoras
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 11:02 pm

Post od ankoras »

Sta znaci dijagnoza diskranija?Molim vas da neko odgovori.U pitanju je decak od cetiri i po godine, koji ima mali grebencic iznad cela.Da li neko ima slicnog iskustva?Koji lekari su najbolji u nasoj zemlji u ovoj oblasti?
Len
Novi član
Novi član

odgovor

Post od Len »

Probala sam sa svim tabletama,kao i sa nekim prirodnim ljekovima medjutim nema nekog napretka.Gastroskopiju sam radila vec 4 puta i te ranice koje postoje su se samo smanjile ali ne i povukle.Pa me interesuje da li neko zna osim nalza krvi ima li neka anakiza da se uradi
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm

Post od goki »

Jos nesto:
Dali ste uradili test za helicobacter pilory?
I dali ste mozda uradili mikroskopski pregled razmaske eritrocita?
Ipak posetite hematologa i gastrologa.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Terapija za zeludac? Lekovi za anemiju? kolko imate godina? nemoguce je odgovoriti na ovako nepotpuna pitanja.....
Len
Novi član
Novi član

odgovor

Post od Len »

Ima 23 godine.Terapija za zeludac mi je bila nexium,clometol,venter,ranisan,a za anemiju:ferrum,ferogradumet,totem,heferol,feroglobin.Test na helycobact. je bio negativan.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

U tom slucaju, postavljaju se dva pitanja - zasto VAse stanje zeluca nije sanirano upotrebom ovih lekova (po opisu stanja ono bio APSOLUTNO MORALO BITI sanirano upotrebom Nexiuma, klometola itd, ukoliko je terapija adekvatno sprovedena a vi se pridrzavate recenog higijenskog nacina ishrane). Ukoliko ne krvarite kontinuirano sa nekog drugog mesta (miomi na materici, divertikuloza creba, hemoroidi, obilate menstruacije) onda je neophodno uraditi razmaz krvi punkcijom kostne srzi (udje se iglom najcesce u karlicnu kost i uzme se kostana srz). Lecenje anemije je dugotrajan i uporan posao posebno ako se radi o niskom gvozdju (da li ste radjali?) i obicno traje u kontinuitetu bar 3-6 meseci kolko je neophodno da se napune ili popune depoi gvozdja (pod uslovom d ana primer postoji obilno menstrualno krvarenje koje izaziva stanje, a zatim se svaki mesec nedelju dana pre i nedelju dana posle menstruacije uzima gvozdje). Neophodan Vam je detaljni pregled gastroiloga sa gastroskopijom, UZ abdomena, pregled ginekologa, i naravno hematolog na kraju price.
Len
Novi član
Novi član

re

Post od Len »

Hvala vam na objasnjenjima.Danas sam opet radila analize i gvozdje mi je 12.4 sto je mnogo bolje ali su mi hemoglobin i ostali parametri znantno izspod donje granice.Da li neko moze da mi preporuci nekog hematologa ?
Unaprijed hvala
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Vi imate ozbiljnih problema. Anemijski sindrom je vrlo izrazen. saturacija transferina, kada se izracuna, je svega 2-10%! Gvozdje - bolje da ne komentarisem! Nije ni cudo da imate i tegobe ishemijske prirode, pocevsi od zamaranja pa do trnjenja usana.... Ne cekajte da dobijete infarkt srca ili mozdani! Nemam nista protiv sto se tice pomenutog odabira zdravstvene ustanove ali me poslusajte i javite se gastroenterologu i to hitno, bez obzira sto vam se usled terapije nivi gvozdja povecao! Hematologa ostavite za kasnije, prvo se javite gastroenterologu.
Srecno!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori