Postovani,
zaista mi treba ozbiljan savjet. Naime, imam brata koji ima 16 god. i sve simptome poremecenog ponasanja. Problem pocinje, bar ja tako mislim, kad nam je umro otac kada je on(moj brat) imao7 god. To se desilo iznenada i jako je uticalo na njega. On je pristojno dijete, dobar djak, ali problem nastaje kad je u kuci sa mamom, jako je depresivan, nezadovoljan, nervozan i ima histericne napade. Povukao se u sebe, ne prima savjete, ne druzi se, mada ga djeca vole i svi ga stalno zovu. Jako je nezadovoljan svojim izgledom, postao je opsjednut masom, misicima, stalno se ogleda, nece da ide na bazen. Isao je na razgovore kod psihijatra, ali to jednostavno ne pomaze, on ne dozvoljava da mu neko "pametuje" i onda ti razgovori nemaju svrhu. Napadi histerije su sve cesci, pije Karbapin dijagnoza je " Poremecaj ponasanja kod djeteta, sa opesivno kompulsivnim mislima." Ja se bojim da ce ako mu se ne pomogne on imati ozbiljan problem. Njemu fali "muska ruka", jako je razmazen, popustano mu je citav zivot, osjeca se usamljeno (on i mama zive sami u velikoj kuci), jako je nesiguran i pun komleksa.Da li ce ovo proci? Molim vas, ako neko zna kako mu prici, puno bi mi znacilo. Hvala!
Pomoc oko adolescenta
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin