Ne znam sta da radim?
Imam nepoznat bol u donjem delu desne strani na karlici, tup bol koji skoro stalno osecam. Naravno, odem ja kod ginekologa uradila sve sto se moglo uraditi, obican pregled - uredu, kolposkopija - uredu, ultrazvuk-uredu, papa-II grupa-uredu, vaginalni bris-uredu, hlamidija-negativna, urea plazma-negativna, micoplazna-negativna. I naravno posalje me ginekolog kuci. Menjala sam i ginekologe, ali nesto kao da mi ne veruju. Cak mi je jedna rekla da mi je to prkljesten nerv ali ja znam da nije. Znam kako je kada je nerv prikljesten. Ovaj bol mi stoji tu nesto duze od godinu dana i ne prolazi. Inace imam policisticne jajnike ali to nema nikakve veze sa tim.
Ima li neko neki savet sta da radim?
POMOC-NEPOZNAT BOL
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: POMOC-NEPOZNAT BOL
Ja sam musko i imam isti nepoznat bol. Znaci ne znam sta me boli i gde mislim da malo vuce ka desnoj strani unutrasnjeg dela karlice... bol se javljao periodicno, prvo na 15 tak dana i trajao 5-20 min, a onda par dana uzastopno u razlicitim delovima dana... zadnjih mesec dana se ne pojavljuje bol...
Mene to u principu svaki dan boli...dolazi pa odlazi uglavnom me bol stalno tu.
Pretpostavljam da je u pitanju reflektivna bol, dakle ne mora "zariste bola" biti organ u blizini bolnog mesta. Nisam bas razumela tacno ni kod jednog ni drugog kako izgleda ta vasa bol, ali recimo bol uzrokovana nekim obolenjem recimo kuka reflektuje bol, ka preponi moze ici ka karlici levo ili desno zavisno od kojem je kuku rec. Problem s kicmom takoder se reflektuke ka kuku i siri se ka nogi levoj ili desnoj zvisno od da tako kazem isprovociranog nerva u kicmi...dakle nemora biti ginekoloski ili uroloski problem.....Radili pretragu mokrace?
Bol u samoj karlici moze biti ginekolosko (koji je kod tebe iskljucen) ili uroloskog porekla, problem probavnog trakta, psiholoske prirode....dosta kompleksan problem. Morat cete uraditi jos pregleda po preporuci vaseg lekara opste prakse.
Bol u samoj karlici moze biti ginekolosko (koji je kod tebe iskljucen) ili uroloskog porekla, problem probavnog trakta, psiholoske prirode....dosta kompleksan problem. Morat cete uraditi jos pregleda po preporuci vaseg lekara opste prakse.
Kao sto sam vec rekla bol je uglavnom tup, nije neki bol koji ne moze da se izdrzi nego onako iritira, uglavnom osecam bol tu kod trtice i bas samo na desnoj strani, nekad osecam do kuka i tako cirkulise ceo dan. Mokracu uglavom kada radim imam uvek dosta bakterija, ali kada uradim urinokulturu sve je ok. I tako stalno. Radila sam cak i ultrazvuk abdomena i sve je ok. Krvne analize sve ok. Sve u svemu problem je prvo poceo kada sam se prehladila i od tada mi je to nastalo, i tako ostalo. Ja otisla kod ginekologa prvo, ona me ubedjivala da mi to bolna ovulacija, onda ovuliram svaki dan...milsim glupost. Inace imam 30 godina i zdrava. Eto sem tog bola sto osecam dok cak kuckam ovo.