Pozdrav,imam 18 godina. Pre nekoliko godina poceo sam da imam neke simptome. Prvo bi se vid ''zamaglio'' , npr kao kada gledate u Sunce i onda pogledate sa strane, ili u neku jaku sijalicu. Posle toga pocne da mi trnu prvo ruke, pa kada ruke prestanu pocnu noge, pa noge prestaju a pocne lice da mi trne, vilica , onda bukvalno ne mogu da pricam, ne mogu jednu rec da sastavim, ja znam sta zelim da kazem ali to ne mogu da izgovorim, i onda prestane to trnjenje, jos uvek ne mogu da sastavim recenicu i pocne glava da me boli nenormalno.Posle par sati, govor mi se povrati, glava me samo boli, sve ostalo je normalno, npr. odspavam par sati i kao da nista nije bilo. To se desava od prilike jednom u godinu i po dana, nekada i u pola godine. To mi se za ove 3\4 godine od kako je pocelo to , desilo mi se 4\5 puta.
Pitao sam jednog neurologa za to i on je rekao da je to mozda zato sto verovatno puno sedim na kopjuteru pa onda mozak zablokira , premori se i onda samo nesto bljesne i desi se to.
Ja se ipak bojim da je to multipla skleroza, posto sam citao i uporedio sam simptome, ali zelim da se posavetujem sa vama i vi da mi kazete svoje misljenje. Unapred vam hvala!
Pomoc, multipla skleroza ili sta vec?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Pomoc, multipla skleroza ili sta vec?
Takvi simptomi ipak ne lice na MS. Potreban je pregled neurologa, ukoliko je on uredan, treba razmisljati o anksioznom poremecaju. Da li znas sta prethodi tim simptomoma, da li si pod hronicnim stresom,da li si nervozan/uznemiren, kakvo ti je raspolozenje, da li imas neke strahove, kako spavas?
Radio sam MRI i sve je normalno. Upravo mi je neurolog rekao da je to od kompjutera, ono sto sam gore naveo.Shomy napisao:Takvi simptomi ipak ne lice na MS. Potreban je pregled neurologa, ukoliko je on uredan, treba razmisljati o anksioznom poremecaju. Da li znas sta prethodi tim simptomoma, da li si pod hronicnim stresom,da li si nervozan/uznemiren, kakvo ti je raspolozenje, da li imas neke strahove, kako spavas?
Recimo da sam pod stresom svakog dana, konstantno sam nervozan. Nisam razmisljao o tome da su simptomi zbog srtesa i nervoze ali moguce je i to. Mene brine samo MS. Zanima me kako si ti zakljucio da nije MS. INACE HVALA TI ZAISTA !
To nije klinicka slika MS-a. Uz to, na magnetu se vide vrlo specifince promene, tazkovana polja demijelinizaca u MS-u, tako da mozes da budes bez brige sto se tice MS-a.
To moze biti migrena. S obzirom da je posle tog "napada" nastupila glavobolja trebalo bi pri prvim simptomima popiti neki analgetik. Tako ce glavobolja brze proci. No, nije lose da se obave sem MR i drugi pregledi (iz predostroznosti) npr. EEG, kompletan neuroloski pregled...