pomoc ljudi !!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: pomoc ljudi !!!

Post od tamaraft »

Kod dermatologa naravno, ali vidish i sam da se svi plashe lekara, posebno mladi mushki stvorovi, taj mi strah nikad nece biti jasan!

Imash zdravstveni problem, obratish se lekaru, on te pregleda, da savet, prepish eterapiju ako je potrebno, iako je vecina slichnih problema u adolescenciji prolazna i nema neke velike potrebe za lechenjem osim redovne higijene.

Zanimljivo je da chak 50% problema za kozom lica pre svega nastaju i deshavaju se zbog korichsenja akrema, gelova, pudera koja ne smeju da se koriste na mladoj kozi, suvoj, masnoj, osetljivoj, nepravilnog shminkanja, nepravilnog nachina umivanja i chishcenja lica...neverovatno ej koliko se neke osnovne stvari ne znaju.

A najlaksh eje napisati neshto na kompujetu i sam kupiti preparate za koje mislish da ce ti pomoci a nikad ne odesh kod lekara...pa za par godina kad se stvore neke druge komplikacije...eeeeeeeee tad je malo kasno za i za lekara!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Post od bevana »

savet:pravac kod dermatologa.:)
ni limun,ni bebi puder,ni obican sapun nisu za kozu lica.
micka89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 2:37 pm

Post od micka89 »

2 nedelje, citava vecnost?
Budi srecan sto si ikada saznao za nesto sto deluje, neki ljudi vuku mnogo vece probleme sa kozom na licu bez pronalaska dobrog leka!
SebaMed obichan sapun, dakle ne ClearFace [po preporuci dr. Milojevica, proverenog dermatologa] i kad vec ne mozes da uzmes njegov losion za ciscenje lica - uzmi SebaMed ClearFace tonik.
Nikome taj problem nije nestao preko noci, a ti budi zahvalan sto ih imas samo par.

I cini mi se da se ti previse mackas previse razlicitim preparatima. Opterecujes kozu i remetis je.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 25, 2009 6:20 pm

Post od goodbyemylover »

Pa dobro sad, ni da sam ubio te ljude sto imaju vise bubuljica i akne,mislim ja bi volio da ih niko nema...od srca ali eto neko ima to, neko ima nesto drugo...
Razlog jer sam rekao 2 nedjelje, prije sam navikao izadju mi 2-3 i za 4-5 dana me prodju...ponovicu opet sto radim.
Ujutru dove sapun lice, onda posle 2-3 minuta, Puzle tonik, stavim malo na vatu prodjem preko cela, kasnije stavim ovaj gel, ali kad stavljam gel nekako izgleda jos masnije...kad se umijem samo mi je kao crveno celo...nema vise bubuljica da se vidu kao okrugle tj pune necega unutra...
Kad se vratim iz skole,umijem se maknem ovaj gel posto ostaje to kao masno, opet cistim puzle tonikom, i ostavim tako, navece opet cistim puzle tonikom i stavljam ovu kremu.
Mada sam se ja uplasio da mi ovo nisu pocele akne ne daj boze.
p.s nikad nisam imao problema sa njima pa nisam bas upucen u sve to kako ide , pa sam mozda malo i bakcao, ali sam naveo sta sam sve stavljao, i sta sad stavljam.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

A da odes ti ipak kod dermatologa? Sta znas, na nekim slikama izgleda kao alergija a ako jeste samo ces pogorsati stvari tim tretmanima.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

Mislis ? Nista danas cu uzeti uput, pa moram da zakazem kod dermatologa...a do tad cu prestati da koristim ovo..A i ujutru kad se probudih izadjose mi 4 njih na nosu...ali ono sitne, i imaju bijelo na vrhu, tj jedna je imala a ove 3 onako..
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član

Post od bevana »

a i mnogo ti je to tonika za jedan dan.dovoljno je da cistis lice jednom dnevno.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

E sad samo ujutru tonik koristim,tj ocistim na brzinu i odma suvom vatom obrisem, namazem i to je to...mogu vam reci da mi je sad malo bolje..:) I pocelo je kao da mi se guli koza ono bijelo, sto znaci da se susi..
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

e pa..ovo se samo meni desava nestale su mi bile skroz i sad mi se opet pojavile...ima li neko neki drugi savjet kremu nesto da namazem...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Zaista nije zdravo i normalno da se lechish preko foruma, ipak imash dovoljno godina da razmishljash svojom glavom i ne preteruj sa korishcenjem krema i kremica, tvoja mlada koza ne treba toliko gluposti.

Obrati se dermatologu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

Ne brini se, cim budem u mogucnosti poci cu kod dermatologa, trenutno nisam u mogucnosti, pa moram ovako da se sluzim.
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član

Post od bevana »

i ne valja non stop da menjas preparate.da bi video da li ti neki preparat odgovara i deluje mora da prodje 2-3 meseca.ne moze posle nedelju dana sve da bude super.
a posebna je prica sto su svi ljudi razliciti,i razlicite stvari odgovaraju njihovoj kozi.
ja mogu da ti kazem sta koristim,moze i tamara,i jos 10 ljudi,ali to ne znaci da ce te iste stvari pomoci i tebi.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

Evo da vam javim da sam bio kod dermatologa, prepisao mi je Bivacin tako nesto, uglavnom to su mi roditelji uzeli u apoteku, njima su dali neki Baneocin koji je kao to valjda jer ga nije imalo ,danas sam zapoceo da stavljam to, uglavnom javljam vam ima li pomaka, samo me zanima moze li ovo da naskodi sto su im dali nesto drugo ?
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

posto ne mogu naci edit :) rekao mi je da se umijem tri puta na dan, to odavno radim, i da regulisem hranu malo ? nesto je spominjao biber..nisam ga bas shvatio, pa ako mi mozete malo objasniti na sta je tacno mislio.
Odgovori