Molim vas, treba mi pomoc.
Naime, zbog nekog osipa, imunolog je trazila da mi se odrede proteini C3 i C4 i inh C1. Analizu sam uradila u institutu za transfuziju krvi. Rucno su pisani rezultati i prepravljani su, brisani korektorom pa ponovo pisani. I pokazalo se da mi je C4 na samoj granici i snizen za 0,01, a C1 inh da je u redu, ali da mu je snizena funkcionalna aktivnost-31%, a referentna vrednost je >40 %...
Imunolog mi je na te rezultate rekla da su poceli analize iz instituta za transfuziju da uzimaju sa rezervom jer im u zadnje vreme stalno dolaze takvi rezultati i odmah su mi ponovili analizu C4 na Klinickom centru. Od onih analiza iz Instituta prosle su bile tada 2 nedelje. Pokazalo se da mi je C4 u redu. posto na Klinickom ne rade funkciju c1 inh, rekla je da probam da nadjem gde jos rade. Kontaktirala sam VMA i rekli su da rade. Kada su mi stigli rezultati zbunili su i mene i imunologa. Nigde ne pise da je odradjena funkcija, a referentne vrednosti su 80-120%, moj rezultat je 92%
Imunolog je rekla da proverim da li je to uopste ta analiza. Zvala sam laboratoriju gde su mi rekli da jeste i napali me sto sumnjam. U meni je ostala sumnja jer nigde ne mogu da nadjem da postoje takve referentne vrednosti za ovu analizu. Da li je neko upoznat sa ovim? Mozad VMA ima neke posebne metode? Ili to ipak nije ta analiza?
POMOC C1 inhibitor funkcionalna aktivnost
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA