POMOC !!! HITNO !!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
vani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 10:07 pm

POMOC !!! HITNO !!!

Post od vani »

Mnogo sam uplasen za oca ,jer pre nekoliko dana(oko 5-6,mozda i vise) natekla mu je desna strana vrata u predelu krajnika,svakim danom je sve veca i trenutno je velicine ping-pong loptice. Zali se da oseca da ima ranu na dnu jezika i kaze da se raseko dok je jeo... Nece da poseti doktora,trenutno pije antibiotike (ne znam tacno koji lek) i misli da je upala krajnika u pitanju.
Ja se plasim da nije rak jezika ili grla ( ne daj Boze ).Ima 52 godine,pusi i pije kafu ko turcin vecinu svog zivota...

Savetujte me sta da radim i sta bi to moglo da bude.

Hvala unapred !
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Zaboravite na tu automedikaciju nego oca za ruku pa kod ORL specijaliste.Jer i rak kada se rano otkrije je izleciv u visokom procentu.Inace obzirom da proces protice akutno i da dajete oskudne podatke(temperatura,konzistencija,bolnost,pokretljivost,stanje koze iznad te patoloske tumefakcije)i da niste radili nikakve analize ne mogu vam vise reci sta je u pitanju, ali bice dovoljno da posetite ORL specijalistu.
neu3no
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 11:18 am

Post od neu3no »

Vodi oca kod lekara.
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od micaaaa »

ne bi trebalo da je rak.Po podacima koje navodite,mala je,jako mala verovatnoca za isti! :D verovatno je upala,ako se zaista rasekao dok je jeo?,ili je mozda strano telo ostalo u zdralu ili krajniku.Otok limfnih zlezda vrata,koji tako rapidno raste ,u tom slucaju zahetva mnogo ozbiljniju antibiotsku terapiju!Pokazite ovaj post ocu i recite mu da zaista banalnu stvar moze bez ikakvog ozbiljnog razloga da iskomplikuje!!!Komplikacije apsolutno banalnih stvari ubiju mnogo vise ljudi nego bilo koji rak!!!Takav otok moze znaciti i upalu pljuvacnih zlezda ili kamenac u istim,ili prosto upalu limfnih zlezda(premalo podataka)!Ne budite kukavica!!! :D Ni mi lekari ne ujedamo! :D
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

micaaaa napisao:ne bi trebalo da je rak.Po podacima koje navodite,mala je,jako mala verovatnoca za isti! :D verovatno je upala,ako se zaista rasekao dok je jeo?,ili je mozda strano telo ostalo u zdralu ili krajniku.Otok limfnih zlezda vrata,koji tako rapidno raste ,u tom slucaju zahetva mnogo ozbiljniju antibiotsku terapiju!Pokazite ovaj post ocu i recite mu da zaista banalnu stvar moze bez ikakvog ozbiljnog razloga da iskomplikuje!!!Komplikacije apsolutno banalnih stvari ubiju mnogo vise ljudi nego bilo koji rak!!!Takav otok moze znaciti i upalu pljuvacnih zlezda ili kamenac u istim,ili prosto upalu limfnih zlezda(premalo podataka)!Ne budite kukavica!!! :D Ni mi lekari ne ujedamo! :D
Specijalizant, pa jos psihologije!!!
Svaka cast na detaljnom, iscrpnom, vrlo lepo analiziranom problemu i razjasnjenjima! Steta sto ste izabrali psihologiju, obzirom na znanje iz drugih oblasti medicine ali s druge strane mozda i nije steta, obzirom na vasu pedantnost u pristupu problemu i brilijantnu analiticnost, bicete vrstan psiholog!
Puno pozdrava i srecna nova!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori