Pomoc bolesnom ocu a i meni jer sam se u**o

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
AcccA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 11, 2005 2:45 pm

Pomoc bolesnom ocu a i meni jer sam se u**o

Post od AcccA »

Ovako.Ja nemam blage veze o medicini pa tako nisam ni znao gde da postavim ovo pitanje.Admina molim da ga prebaci tamo gde treba da se nalazi 8)

Isao sam sa caletom za vikend da beremo kukuruz :) .Ceo dan je duvao neki hladan vetar,uvece u sobi jos hladnije a on nije poneo nista toplije za oblacenje.Kada smo u nedelju uvece dosli kuci zalio se da ga boli "svaka koska u telu" i lego je da se odmori.Temp je skocila na 38,5.Popio je Brufen,za 2-3 sata se preznoio i temp se vratila u normalu.Tokom noci je situacija bila slicna:bole koske>groznica>38,5>oznoji se>sve OK.Tako je vec 3 dana.Lekar nema pojma sta mu je.Kaze jaka prehlada.Dao mu neke kapsule,vitamin C,rekao da pije cajeve.....

Danas su stvari malo drugacije.Kada je danas dobio temperaturu slucajno mu izmerih pritisak.On je ok 120 130 sa 60 70.Ali, puls je bio 100.Sada je 110!!!.Kada izmeri temp toplomer pokazuje ~38 ali stopala,sake,usi i nos su hladni kao led!Sve ostalo gori .Ne kaslje,ne boli ga grlo,nema proliv,ne slini.

U cemu je fora?
Da li srce tako radi zbog temp. ili cega vec?
Sta mu je?
Sta da radim tj kako da smanjim otkucaje srca koji stalno rastu?Opet kod lekara ili...?

Mozda su ova pitanja prosta(glupa) ali ja ne znam nista o ovome tako da vas molim da mi pomognete jer mi je frka :( !!!

HVALA SVIMA UNAPRED
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

Zdravo!Otkucaje srca ne smes niti mozes ti sam na svoju ruku smanjivati!!!!!!Jednostavno odvedi oca da mu urade EKG!ajedino ces tako na najsigurniji moguci nacin ustanoviti o cemu je rec!!VELIKI POZDRAV
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ovo je stara teme ali bih da dodam....

Prilikom bilo kakve bolesti, temperature, prehlade, stomacnih tegoba, puls se ubrzava iako pritisak moze ostati normalan.

To je sasvim normalna pojava za febrilna stanja. :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

VIDIM DA JE STARA TEMA ALI ZA OSTALE KOJI SE INTERESUJU NIJE NA ODMET DA PROČITAJU .KOD SVAKE PREHLADE ,A POGOTOVU AKO JE VISOKA TEMPERATURA (NARODSKI REČENO) ORGANIZAM SE BORI DA I POKAZUJE DA NEŠTO NIJE OK. PA JE TAKO NORMALNO DA PULS BUDE KAO DA SE BAVITE NEKOM AKTIVNOSTI . PA SAMA TEMPERATURA ISCRPLJUJE ORGANIZAM. A ŠTO SE TIČE OSTALIH SIMPTOMA PA NE MORA SE POJAVITI NIŠTA NI KIJAVICA NI KAŠALJ , NE ZNAM ZAŠTO SE TEMPERATURA POVEZUJE SA TIM. :roll:
Odgovori