Evo već 2godine se trudim da pronadjem adekvatno rjesenje da saniram povredu skocnog zgloba,ali nikako ne uspijevam.Klinicka bolnost mi je na hvatistu deltoidnog ligamenta. Fudbal sam trenirao 9godina.Ova povreda me je udaljila od fudbala i bavljenja sportom. 2g su prosle od povrede,zglob je isti,ne mjenja se. Uopste me ne boli kad normalno hodam,samo kad potrcim tek onda počnu bolovi.
Razne vrste krema sam koristio i da blato novca za njih ne bi li primijetio bar koliko-toliku promjenu na skocnom zglobu. Isao sam svom doktoru,pripisao mi je te kreme, zatim da stavljam leda i depomedrol blokadu ako mi te kreme ne pomognu ostaje ta opcija (blokada). Zatim mi je pripisao fizikalne terapije. 2 mjeseca sam isao na te terapije(ultrazvuk,laser itd). Nije bilo rezultata, čak i kad sam primio tu blokadu!! Bilo mi je veoma krivo sto nisam uspio sanirati tu povredu i vratiti se profesionalnom fudbalu a zelja me i dan danas mine.
Ostala je opcij operacija.Pitao sam doktora,kaze on meni kao "proce to samo od sebe " samo je potrebno vrijeme kad ce se to desiti. Samo kaze idi u teretanu i jacaj skocni zglob.Evo vec godina i 2 mjeseca kako sam u teretani i o5 ne osjecam lakocu,o5 kad potrcim imam bolove ali ne velike dok se ne zagrijem,kad se zagrijem ne boli puno ali kad se ohladi onda vise boli. Neznam vise sta da kazem.
Ako mi mozete Vi reci sta mi je ciniti da saniram ovu povredu jer u pitanju je prvi stepen povrede skocnog zgloba tzv. distenzija.
Unaprije Vam se zahvaljujem. Pozdrav!
Pomoć i savjet oko skocnog zgloba
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 29, 2014 12:32 am
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Pomoć i savjet oko skocnog zgloba
На твом месту бих на зглоб помоћу ластижа или на неки други начин учврстио један овакав магнет https://www.magnet-shop.com/neodymium-m ... ::245.html и носио га по цео дан (бар 20 сати свакодневно). Сигурно ће помоћи али да ли ће то бити за месец дана или годину, не знам - зависи од повреде.
-
- Novi član
Gdje mogu kupiti ovaj magnet? Da li ga ima u apotekama? pozz
Postovani Punisher-u , u potpunosti te razumem . Imao sam povredu potkolenice , isao sam lekaru koji mi je prepisao 6 meseci pauze od treniranja fudbala . Nisam mogao 6 meseci bez fudbala a kamoli trcanja . Mazao sam razne kreme , isao na fizikalne terapije , bacio brdo para , pio lekove za bolove , isto kao i ti ... Nista mi nije pomoglo . Mom tati je prijatelj preporucio Bioptron Zepter Lampu koja svetlostnom terapijom ublazava i sanira bolove u kostima , zglobovima , misicima ... Nakon 2 meseca koriscenja ove lampe sam se opet vratio na teren . Lampa jeste skupa ( ja msm da je nova oko 400 evra ) ali mozes naci polovne ( koju sam ja kupio ) i za oko 120 - 150 evra ali bih ti je toplo preporucio jer je mozes koristiti . Takodje bih ti preporucio i melem od gaveza ( koji je iskljucivo za kosti ) kao i Bengay kremu za povrede. Zelim ti brz oporavak i povratak na teren . Pozdrav 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Хм, занимљиво. Користио сам Биоптрон лампу у разне намене и нисам имао никаквог ефекта. Што се мене тиче, бачене паре. Не могу да кажем да је 100% бескорисна, али ту је негде. Мислим да једино може да има ефекта на кожу.
Магнет који сам споменуо и дао линк не може да се нађе у апотекама јер није "медицински производ" и никада неће бити највише због тога што је превише јефтин а веома делотворан.
Фирме које сам пронашао да продају овако јаке магнете сам поставио на мој сајт www. aca. rs u Линкови, Здравље у групи Магнети. Лично купујем од фирме коју сам означио зеленим знаком. Цена му је око један евро а детаљне карактеристике можеш да пронађеш на линку који сам поставио у ранијем посту.
Магнет који сам споменуо и дао линк не може да се нађе у апотекама јер није "медицински производ" и никада неће бити највише због тога што је превише јефтин а веома делотворан.
Фирме које сам пронашао да продају овако јаке магнете сам поставио на мој сајт www. aca. rs u Линкови, Здравље у групи Магнети. Лично купујем од фирме коју сам означио зеленим знаком. Цена му је око један евро а детаљне карактеристике можеш да пронађеш на линку који сам поставио у ранијем посту.
Ne znam , ali znam da sam koristio Bioptron Lampu uz gavez i Vitafon i pomoglo mi je . Ipak misilm da je pri terapiji bila kljucna zepter lampa . Svakako i magneti su jako korisni . Pozdrav 

-
- Novi član
Hvala momci na savjetima. Sve te solucije sto ste mi ponudili cu iskoristiti. Ja se nadam da ce mi pomoci.
Samo me interesuje ovo, da li ja mogu ovaj magnet naruciti iz te firme pa da mi oni isporuce postom posto ja nisam iz Srbije. Iz Bosne sam. Hvala!
Samo me interesuje ovo, da li ja mogu ovaj magnet naruciti iz te firme pa da mi oni isporuce postom posto ja nisam iz Srbije. Iz Bosne sam. Hvala!
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Између Биоптрон лампе, гавеза и Витафона сигурно је да је највећи учинак имао Витафон а онда гавез. Биоптрон лампу слободно заборави.
Нисам сигуран за то слање између држава. Морао би да провериш. Ено баш сам гледао онај линк за магнете који сам својевремено пронашао у Босни и видим да је садржај промењен. Мораћу да га обришем. Имаш и фирми и из Хрватске, Словеније... па бирај.
Нисам сигуран за то слање између држава. Морао би да провериш. Ено баш сам гледао онај линк за магнете који сам својевремено пронашао у Босни и видим да је садржај промењен. Мораћу да га обришем. Имаш и фирми и из Хрватске, Словеније... па бирај.
Postovani Aco , da li se mogu koristiti ovakvi magneti ?
http://euromagnet.rs/magnet-tipovi/neod ... net?page=1
Hvala !
http://euromagnet.rs/magnet-tipovi/neod ... net?page=1
Hvala !

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Да, да, могу. Битно је да су нео магнети јер су они веома јаки.
Треба да ти напоменем да су веома јаки и да због тога лако могу да се сломе ако се међусобно сударе. Мораш и прсте да чуваш. И не смеш да их грејеш преко 80°C јер губе магнетна својства.
Немој да узимаш магнете тање од 3mm јер су још ломљивији. Наравно ако ти је потребан баш мали магнет на пример за прсте, онда узми и тањи. Ја имам неке дебљине од само 1mm.
За колена и скочне зглобове погодни су они 18x5mm.
Треба да ти напоменем да су веома јаки и да због тога лако могу да се сломе ако се међусобно сударе. Мораш и прсте да чуваш. И не смеш да их грејеш преко 80°C јер губе магнетна својства.
Немој да узимаш магнете тање од 3mm јер су још ломљивији. Наравно ако ти је потребан баш мали магнет на пример за прсте, онда узми и тањи. Ја имам неке дебљине од само 1mm.
За колена и скочне зглобове погодни су они 18x5mm.
Hvala na brzom odgovoru !