Pomoć i savet !!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Punisher_10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 29, 2014 12:32 am

Pomoć i savet !!

Post od Punisher_10 »

U poslednjih par mjeseci nekako se cudno osecam. Previse sam umisljen. Nekako mi misli lutaju, kad citam nesto neki dogadjaj,knjigu,casopis slabo skroz pamtim a prije ovog simptoma sam bio uzoran ucenik,volio sam citati i pisati, a sad kao da me to uopste ne interesuje. Pored ovog simptoma jako gutam pljuvacku, i kad nemam u ustima pljuvacke(sasvim malo) ja progutam, i kad sam u drustvu,kad komuniciramo pocnem gutat pljuvacku, vise gutam kad sam s prijateljima nego kad sam sam kod kuce. Osim toga primetio sam da mi nesto "kuca" u stomaku, nemam pretpostavke sta bi moglo biti,a narocito kad spavam ta bol u stomaku me jako nervira i tesko zaspim.
Molim sve ljude dobre volje da mi pomognu sta bi moglo biti u ova navedena 3 simptoma (Misli,gutanje i stomak). Hvala !!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Pomoć i savet !!

Post od aaaca »

Колико имаш година?
Punisher_10
Novi član
Novi član

Post od Punisher_10 »

20g.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То све личи на неку врсту утучености. Да ли ти се десило нешто лоше?
Punisher_10
Novi član
Novi član

Post od Punisher_10 »

Jest. Napustio sam fakultet. Razlog zbog cega sam odustao je sto je taj fakultet skup a i nisam zelio da oca izlazem tom trosku.

A i kad sam upisivao fakultet imao sam ove probleme. Bio sam jako depresivan.
Punisher_10
Novi član
Novi član

Post od Punisher_10 »

Takodjer se desilo i to da sam pao sa kamiona (4m visine). Mozda je i to jedan od uzroka.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Напуштање факултета је озбиљан разлог за депресију. Падање са камиона не би требало да буде разлог за тако шта.

Да ли знаш зашто си био депресиван и пре факултета?
Punisher_10
Novi član
Novi član

Post od Punisher_10 »

Ne mogu se sjetiti. Kad sam pao sa kamiona jako sam se prepao.
Ovo je nesto jace od mene,cesto pomislim da se ne mogu izleciti,da nema nikakvog adekvatnog rjesenja da ovo prevazidjem. Ne znam sta mi je ciniti....
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Шта ти је отац рекао када си напустио факултет и да ли си му објаснио разлог?
Punisher_10
Novi član
Novi član

Post od Punisher_10 »

Rekao sam mu da ne zelim da idem dalje jer je fakultet skup a i nisam ga zelio izlagati trosku. Osim toga rekao sam mu da imam i ove probleme sto sam naveo gore, jer zaista krenem ucit jedno 3,4 sata i ne zapamtim skoro nista, a u srednjoj skoli sam bio super odlican,tad sam bio uporan,radio,ucio a sad kao da nemam snage.
Fakticki ovi problemi mi ne dozvoljavaju to,ne znam kako da ih savladam,jednostavno ovo je nesto jače od mene. A i previse sam umisljen,npr kad komuniciram sa ocem ili sa mamom nekad gledam samo u jednu tačku,nekad kazem da mi ponovi to sto je rekao... Jer brinem se, mislio sam otici da izvadim nalaze,pomislim da nije kakve bolest..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да, али шта ти је отац рекао на то? Ниси ми написао.

Могао би да провериш како ти ради штитна жлезда и хипофиза. То се из крви утврђује.

Треба да пијеш магнезијум и цинк.

Имаш ли какав хоби, нешто што те занима?

П.С.
Не каже се умишљен него замишљен. Умишљен је нешто сасвим друго, карактерна особина.
Punisher_10
Novi član
Novi član

Post od Punisher_10 »

Žao mu je bilo. Nije ocekivo tako nesto da se desi,mislio je da cu ja to sa zadovoljstvom prihvatiti jer sam bio odlican ucenik u srednjoj skoli i najbolji u svom razredu. Ja sam mogao da idem,imao sam uslove da nije bilo ovih problema sto su me obuzeli.
A sto se tiče hobija, 9 godina sam trenirao fudbal i morao sam ga napustit zbog povrede skocnog zgloba. I to mi nekad kroz glavu pluta i prisjetim se tih dana,imao sam neku viziju da cu zaigrat u nekom klubu,nadao se nečemu i eto povreda dosla i udaljila me od fudbala i bavljenja sportom.Ali to je sve od Boga,nije ti dao to sto ti zelis i sto si zamislio.
A sto se tiče stitne zlijezde i hipofize, imam zakazano 23eg marta pregled na nuklearnoj klinici,eh sad ja Vas pitam hocu li ja cekat taj 23ći mart ili cu pocet odmah koristit magnezijum i cink ili cu cekat da pregled prodje pa da onda koristim te lijekove? Hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па добро, има времена за факултет нарочито због тога што имаш подршку у оцу.

Фудбал баш и није неки хоби. Спортом свако треба да се бави због здравља. Нађи неки "ментални" хоби. И мислим да Бога не би требао у то да мешаш у смислу у коме си га споменуо.

Магнезијум и цинк су минерали који веома позитивно утичу на срце и мозак. Никакве везе немају са штитном жлездом, бар колико ми је познато. Сигурно постоји индиректна веза, али слободно почни да их пијеш одмах. Препоручио бих ти оне препарате које и ја користим, а било би добро да пијеш и овај доле витамин Ц. На мом сајту www .aca .rs можеш да прочиташ још штошта.

Slika Slika Slika
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

DOBRO, napustio si fakultet, čime se sada baviš--kako ti prolazi dan, ima li nekad kad ne osećaš to? Kako je kad radiš nešto što ti je vrlo zanimljivo?
Punisher_10
Novi član
Novi član

Post od Punisher_10 »

Postovani Vasa, Sad sam krenuo na kurs njemackog jezika. To mi je prioritet i imperativ da ga savladam ove godine,a kasnije cu vidjeti sa fakultetom sta i kako.
Toga se trenutno drzim, a sto se tice hobija,teretana rekreacija.
Vjerujte jedan mi dan bude zaista fino, lijepo se osjecam,zaboravim na pljuvacku,
na to "kucanje" u stomaku, na nesanicu,na sve pometnje.
Ali nekad zaista mi dodje to i nemogu se skoncentrisat ni psihicki,niti fizicki kad recimo radim neki fizicki posao ili neku knjigu da citam. To me utusi,to je nesto jace od mene da nemozes savladat. Najvise mi smeta to gutanje pljuvacke. Od tog gutanja mi nekad i vilica počne trniti,onda udara u mozak,onda osjetim i to "kucanje" u stomaku čim previse gutam. Nekad od tog o5 da ponovim gutanja pljuvacke bude "krivo" sto recimo nemogu da razgovaram sa svojim prijateljima i sa najmilijim.
VJerujte oni su puni price a ja gledam i sutim,nemam nista sto bi mi palo na pamet da fino kazem,kao da nemam snage da to kazem...
Odgovori