Pomoć, da li ko može da mi pročita nalaze ?????

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
dzeri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2010 8:06 pm

Pomoć, da li ko može da mi pročita nalaze ?????

Post od dzeri »

Slika
jecili1978
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am

Re: Pomoć, da li ko može da mi pročita nalaze ?????

Post od jecili1978 »

Pomocicu Vam u tumacenju vaseg nalaza ali mi je mnogo interesantno to sto srecem pregrst ljudi na ovom forumu koji zabrinuto mole da im neko protumaci nalaze, pri tom uopste ne znaju da li je taj neko kompetentan da im to rastumaci ali zato nista nisu pitali lekara dok su bili u ordinaciji na pregledu u vezi sa nalazom, a koliko vidim Vas nalaz je iz privatne ordinacije, tim pre ste trebali dobiti i neko tumacenje.
UZ pregled stitne zlezde govori u prilog umerene izmenjenosti strukture tkiva zlezde sto ne mora biti nikakva ozbiljna bolest ali moze i biti u okviru autoimunog tireoiditisa jedne vrste da se najprostije izrazim hronicne iritacije koja moze dovesti do poremecaja u lucenju hormona stitaste zlezde,zato je neophodno ispitali hormone stitaste zlezde i ukoliko su oni u redu tada ne treba nista preduzimati,ultrazvucne kontrole jednom godisnje su dovoljno, naravno sve ovo u dogovoru sa vasim ordinirajucim lekarom.
UZ dojki ukazuje na postojanje jedne proste ciste i manja polja displazije (jedan vid benigne degeneracije tkiva dojke) sto je u sustini bezazleno.Jos ste mladi za inicijalnu mamografiju,samo idite na UZ kontrole.Sustinski nalaz vam je dobar.
UZ abdomena-stomaka je uredan.
UZ male karlice pokazuje manje uvecanje materice,najcesce je u pitanju miom-benigni tumor koji nije opasan po zivot,najbolje je uraditi ginekoloski ultrazvuk koji organe male karlice kod zene moze detaljnije prikazati i sagledati.

To bi ukratko bilo sve i molba za kraj kad god odete kod lekara sledeci put interesujte se za svoje nalaze ne odustajte dok vam sve ne objasne.POZDRAV.
dzeri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2010 8:06 pm

Post od dzeri »

Osoba čiji su ovo nalazi je na žalost umrla...
Na kraju se ispostavilo da je ova osoba umrla tumor na matericu i ad je od te bolesti preminula...
jecili1978
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am

Post od jecili1978 »

Zaista mi je zao,uvek je strasno kada se tako mlada osoba razboli i premine.
Izvinite sto cu ovo pitati ali interesuje me zasto ste postavili pitanje u vezi tumacenja nalaza kada ste znali sta je u pitanje, nemoguce da se sve u vezi sa njenim zdravljem izdesavalo u poslednja cetiri dana.
Odgovori