Prije četiri godine sam počeo osjećati bolove u području abdomena, sa lijeve i desne strane. U početku su to bili mali bolovi i nisam im predavao mnogo pažnje.
U isto vrijeme sam počeo imati lagane bolove u plučima (čak me malo i gušilo kada bih se uzdihao jedno vrijeme). Kada bi mi pao imunitet ili kada bih dugo bio na hladnom, pluča bi mi počela škripati i nekad bi čak dobio i temperaturu (nisam je imao već duže od tada). Uglavnom me bolila i škripala lijeva strana pluća, od prije nekidan je počeo i donji dio u desnom krilu da me lagano boli. Nakon godinu dana obavio sam urinokulturu, ultrazvuk abdomena, posjetio urologa, pulmologa itd. i rečeno mi je da je sve u redu sa mnom.
Bolovi su se nastavili tokom godina i pojačali. U rane jutarnje sate se često dižem i moram se pomokriti da bi bol prestala i tek onda mogu nastaviti spavati. Kad pijem mlijeko, kavu, cedevitu bol je jača preko noći...Mokraća mi često ima intenzivan i neugodan miris. Često kad su bolovi intenzivniji, po rukama dobijam crveni osip od akni, nerijetko se tada i po licu pojave akne...zna biti poprilično frustrirajuće. Obavio sam prije nekoliko dana opet urinokulturu koja nanovo ne pokazuje ništa. Oba nalaza krvi (onaj od prije tri godine i danas) su bila sasvim u redu osim što su pokazivali lagane naznake viroze što moja doktorica nije uzela važnim za uzeti u obzir. Uputila me na to da mi može biti problem i sa debelim crijevom jer imam nerijetko hemeroide i intenzivan miris stolice i da zbog toga imam bolove. Toliko toga odjednom se sada sjatilo u isto vrijeme da ne znam ni sam odakle početi. Ne znam uopće da li mogu povezati pluća s problemima oko mokraće i to sve sa debelim crijevom. Ali jedino što sam siguran je da bol u abdomenu uzrokuje akne, pogotovo kad nešto masnije pojedem. Kada me ne boli, imam ih jako malo ili ih nemam uopće što god da pojedem. Sada kada se to sve počelo pogoršavati, stalno mi po licu i po rukama izlaze.
Ako se sjetim još nekih stvari koje bi mogle biti od koristi, nadopisati ću...
Bilo kakav osvrt bi bio od pomoći.
Srdačan pozdrav iz Splita.
Pomoć. Da li prepoznajete simptome...?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Pomoć. Da li prepoznajete simptome...?
Ako ste zaista uredili sve navedeno i sve je u redu, neka Vas pregleda gastroenterolog, možda predloži CT abdomena i male karlice.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala najljepša gospodine!
Ako još ima netko donekle slična iskustva..prijedlog, uputu, ikakvu ideju o čemu bi se moglo raditi, samo pišite.
P.s.
Još jedna napomena - kad pritisnem jače u području abdomena, osjetim laganu bol u mokraćovodu, mjehuru i možda najviše u cijevi spolovila. Pa ako će biti od korisiti...
Ako još ima netko donekle slična iskustva..prijedlog, uputu, ikakvu ideju o čemu bi se moglo raditi, samo pišite.
P.s.
Još jedna napomena - kad pritisnem jače u području abdomena, osjetim laganu bol u mokraćovodu, mjehuru i možda najviše u cijevi spolovila. Pa ako će biti od korisiti...
Zeleo bih da postavim pitanje i ako mi neko moze odgovoriti.Moja majka je vec dugi niz godina dijabeticar,a poslednjih meseci ima jake bolove u predelu stomaka,ima stalne mucnine i teranja na povracanje.Da li ima to veze sa pankreasom i da li mi neko moze dati vise informacija na ovo stanje.
Hvala!
Hvala!
Može i ne mora imati veze sa pankreasom. "Bolovi u predelu stomaka" je širok pojam. U svakom slučaju mora da ode lekaru da se odrade za početak osnovne analize krvi, a zatim da se uputi gastroenterologu na pregled i endokrinologu na kontrolni pregled.sloba013 napisao:Zeleo bih da postavim pitanje i ako mi neko moze odgovoriti.Moja majka je vec dugi niz godina dijabeticar,a poslednjih meseci ima jake bolove u predelu stomaka,ima stalne mucnine i teranja na povracanje.Da li ima to veze sa pankreasom i da li mi neko moze dati vise informacija na ovo stanje.
Hvala!