pomoć potrebna

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

pomoć potrebna

Post od salelegenda »

Poštovani već nekih 8 godina bolujem od reumatoidnog artritisa,imam redovne kontrole na institutu za reumatologiju i tok bolesti se prati.Moj novonastalli problem je što sam pre oko mesec dana primetio na analizama krvi povećano gvoždje u krvi i neki MCV je povećan.Gvoždje je dozvoljeno od 15 do 30 a ja imam 36,2.U medjuvremenu saznajem da se taj problem javlja kod zapaljenskih oboljenja a ja to imam pa me brine.Medjutim kad sam prvi put video da je povoseno posle tri dana sam opet vadio krv i billo je 18,3 znači ok ali pre tog drugog vadjenja isam jeo 15 sati.sad opet imam na rezultatu poviseno ali sam oko 7 sati pre vadjenja krvi jeo tri jabuke i odmah lego da spavam.Molim vas koliko mi je alarmantno to stanje 37,2 i koji bi uzrok mogao biti???
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: pomoć potrebna

Post od vasa »

eee legendooo,
verujem da nije alarmantno i da je to period poremećaja, nemam baš neko znanje i iskustvo sa artritisom al sa reumatičnim bolestima da i verujem da si i ti već na neki način posle 8 godina navikao na te probleme-nadam se da nisu veliki i da ti ne smetaju u svakodnevom obavljanju poslova.
Ne znam koliko imaš godina al bez obzira ja verujem da banje dosta pomažu u svim reumatskim bolestima a i ishrana.
Voleo bih da znam --jel imaš još nekih zdravstvenih tegoba osim artritisa i jesi li pušač i piješ li alkohol?
salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

Re: pomoć potrebna

Post od salelegenda »

Nisam pušač nekih šest meseci al sam bio a alkohol ne konzumiram jer pijem methotreksat hormonske tablete,ali si u pravu navikao sam na reumatoidne tegobe stim da se sada posle 8 godina javljaju bolovi grudnog koša grlo boli tri meseca neprestano imam povisen mcv i gvozdje i mislim da svemu tome mora biti neki uzrok.Imam 29 godina al se osecam ko da imam 290
Odgovori