Pomoć oko izračunavanja plodnih dana....

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
kizzy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 11:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pomoć oko izračunavanja plodnih dana....

Post od kizzy »

Zanima me kako tačno mogu izračunati plodne dane.... Pokušavala sam na raznim sajtovima ,ali ništa mi tu nije jasno.... Ciklus dobijam na odprilike na svakih 24 dana.... i ne mogu da skontam kada su mi plodni dani tačno... :( Ako neko može da me posavetuje- bilo bi lepo i značilo bi mi.... Unapred hvala!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Re: Pomoć oko izračunavanja plodnih dana....

Post od tamaraft »

Koliko imash godina? I da li su ti ciklusi redovni?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
kizzy
Novi član
Novi član

Post od kizzy »

Imam 21 godinu.... i imam redowne cikluse- napisala sam, na swakih 24 dana dobijam...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Plodni dani su ti od 12 do 14 dana od pochetka ciklusa, a pochetak ciklusa je dan kada dobijesh menstruaciju.

Ako dobijesh npr prvog u mesecu ovulacija tj plodni dani su od prilike 12tog do 14tog tog meseca.

Ali ovo se odnosi samo na osobe koje sa sto posto sigurnoshcu znaju svoj ciklus i znaju nakon pregleda kada ovuliraju u toku meseca, a i na sebi mozesh da primetish promene tokom ovulacije. Ti si mlada pa moguce da ovakvo izrachunavanje nije potpuno pouzdano za tebe!

Proshitaj koji tekst o menstrualnom ciklusu u podforumu Ginekologija!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
kizzy
Novi član
Novi član

Post od kizzy »

Ok.. Hvala....Ja sam nalazila neke kalkulatore za izračunawanje plodnih dana,ali to mi swe nešto nesigurno i bzw.... S' obzirom da ja dobijam menstruaciju na swakih 24 dana to znači da tih 12 do 14 dana od dana dobijanja menzisa nisu meni plodni- trebalo bi ranije da mi budu plodni dani ? Nemam pojma iskreno... Ja čak i ne znam kako na sebi da "prepoznam" te plodne dane?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Iskreno ja se na ovo racunanje ne bih oslonila sem ako ti je cilj da zatrudnis. Ja imam redovne cikluse na 28 dana (celog svog zivota, mozda mi je par puta stiglo ranije ili kasnije). Uz pomoc spravice koju sam kupila i koja meri hormone u uzorku mokrace,imam uvid u pravo cinjenicno stanje. Tako se meni ovulacija dogadja pretezno 11 dana u ciklusu. No i to varira od ciklusa do ciklusa, proslog meseca je recimo bilo 14-tog dana, a ovog meseca 10-tog dana. Sto bi znacilo da su mi dani kada sam imala menstruaciju (pri kraju) vec bili plodni....Tako sam zatrudnela prvi put, a moguce je da se to desilo jos jednom.
kizzy
Novi član
Novi član

Post od kizzy »

Pa ja imam u planu trudnoću.... Zato pitam.... Imala sam jedna spontani pobačaj ..... :( i sada želim da zatrudnim,ali weć 2 meseca pokušawamo i ništa.... Moguće da ne potrefimo plodne dane.. ne znam.... Zato me zanima kako 100% da znam kad su plodni dani?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Obrati se svom ginekologu, imash dovoljno godina da mozesh da pratish svoj ciklus, i da mozesh da prepoznash period ovulacije, poprichaj sa ginekologom, idi na pregled pa ce ti sve biti jasnije!

A i zarad zdravije trudnoce pochni vec sada da idesh kod ginekologa, pa da nadjesh nekog prijatnog i normalnog da ti vodi trudnocu!
kizzy
Novi član
Novi član

Post od kizzy »

Pa narawno da sam bila na pregledu..... Ali nije mi ništa konkretno rekao u wezi plodnih dana.... S' toga, htela sam sama da izračunam kad su mi plodni dani,pa sam pomislila da owde mogu da dobiijem pomoć... Ili bar neka mišljenja oko toga...
Odgovori