pomoć oko dijagnoze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
bolesni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 4:50 am

pomoć oko dijagnoze

Post od bolesni »

imam 18 godina sa 14 sam poceo jako dlakavit al baš jako po cijelom tijelu dlakaviji sam nego moj tata pokusao sam sa laserskom epilacijm al nije uspjelo . uz to imam lokalnu hiperhidrozu na dlanovima , stopalima i pazuhu. sto me jako muci psihicki vise ljudima ne pruzam ruku jer je mokra u japankama nemogu normalno hodat jer su non stop mokre a o majicama da ne pricama i flekama na njima. tesko mogu zaspat. uz sve to imam problema sa sinusima i nosom . i krajnicima koji su trebali biti izvađeni al na kraju je doktor reko da ih pustimo jer je pravi problem u sinusima koji su zacepljeni i imam ciste uz to devijaciju nosnog septuma. kako to sve utječe na moje zdravlje? šta da radim? psiholoski me ubija sve to
bolesni
Novi član
Novi član

Re: pomoć oko dijagnoze

Post od bolesni »

još mogu reci da mi je metabolizam ubrzan do daske probat sam se udebljaz teretanom i velikim kolicinama hrane al ne ide sve sto pojedem ubrzo nakon jela "izbacim" u wc
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Da li te je neko od lekara slao da uradiš anlize hormona štitaste i nadbubrežne žlezde?
bolesni
Novi član
Novi član

Post od bolesni »

nije. to mi niko nije ni spominjao
bolesni
Novi član
Novi član

Post od bolesni »

sad sam zvao ovu privatnu kliniku da mi se to omah izvadi rekla je hormoni štitnjače ok . al da joj za nadbubrežnu žlijezu trevam reći točn šta želim
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Prema načinu pisanja rekla bih da nisi iz Srbije, inače bih te uputila na specijalizovanu ustanovu tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite (Institut za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu), raspitaj se koja je referentna ustanova u tvojoj zemlji i najbolje bi ti bilo da odeš tamo, odležiš neko vreme eventualno i sve kompletno ispitaš.

Vrlo je nezahvalno ovako "na neviđeno" davati bilo kakva mišljenja i dijagnoze. Mislim da bi trebalo da proveriš stanje hormona, ali ne pre detaljnog fizikalnog pregleda, razumeš? :-?

Ne znam kako stojiš finansijski, ali ako novac ne predstavlja problem, u svakom slučaju neće da ti škodi da proveriš sledeće hormone: fT4 i TSH (štitasta žlezda) i Testosteron, Kortizol i ACTH (nadbubrežna žlezda), obavezno u ranim jutarnjim časovima da ti se uzme krv za ove analize.

No, i kad dobiješ rezultate, trebalo bi da imaš kome da ih pokažeš, dakle nekom specijalisti endokrinologije i dermatovenerologije, oni su najkompetentniji da ih protumače i odrede šta i kako dalje-prema tome, najbolje da ideš regularnim kanalima kroz sistem zdravstvene zaštite.

Pozdrav i sve najbolje! :wink:
bolesni
Novi član
Novi član

Post od bolesni »

iz istre sam. idem u privatnu polikliniku izvadit krv jer se ovako ceka po mjesec dana poslije toga ako nalaz nije uredu. onda cu ici u pulu specijalistu za stitnjacu i sl stvari :D neznam tocno kako se zove
Odgovori