pomoć oko dijagnoze
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
pomoć oko dijagnoze
imam 18 godina sa 14 sam poceo jako dlakavit al baš jako po cijelom tijelu dlakaviji sam nego moj tata pokusao sam sa laserskom epilacijm al nije uspjelo . uz to imam lokalnu hiperhidrozu na dlanovima , stopalima i pazuhu. sto me jako muci psihicki vise ljudima ne pruzam ruku jer je mokra u japankama nemogu normalno hodat jer su non stop mokre a o majicama da ne pricama i flekama na njima. tesko mogu zaspat. uz sve to imam problema sa sinusima i nosom . i krajnicima koji su trebali biti izvađeni al na kraju je doktor reko da ih pustimo jer je pravi problem u sinusima koji su zacepljeni i imam ciste uz to devijaciju nosnog septuma. kako to sve utječe na moje zdravlje? šta da radim? psiholoski me ubija sve to
Re: pomoć oko dijagnoze
još mogu reci da mi je metabolizam ubrzan do daske probat sam se udebljaz teretanom i velikim kolicinama hrane al ne ide sve sto pojedem ubrzo nakon jela "izbacim" u wc
Da li te je neko od lekara slao da uradiš anlize hormona štitaste i nadbubrežne žlezde?
nije. to mi niko nije ni spominjao
sad sam zvao ovu privatnu kliniku da mi se to omah izvadi rekla je hormoni štitnjače ok . al da joj za nadbubrežnu žlijezu trevam reći točn šta želim
Prema načinu pisanja rekla bih da nisi iz Srbije, inače bih te uputila na specijalizovanu ustanovu tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite (Institut za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu), raspitaj se koja je referentna ustanova u tvojoj zemlji i najbolje bi ti bilo da odeš tamo, odležiš neko vreme eventualno i sve kompletno ispitaš.
Vrlo je nezahvalno ovako "na neviđeno" davati bilo kakva mišljenja i dijagnoze. Mislim da bi trebalo da proveriš stanje hormona, ali ne pre detaljnog fizikalnog pregleda, razumeš?
Ne znam kako stojiš finansijski, ali ako novac ne predstavlja problem, u svakom slučaju neće da ti škodi da proveriš sledeće hormone: fT4 i TSH (štitasta žlezda) i Testosteron, Kortizol i ACTH (nadbubrežna žlezda), obavezno u ranim jutarnjim časovima da ti se uzme krv za ove analize.
No, i kad dobiješ rezultate, trebalo bi da imaš kome da ih pokažeš, dakle nekom specijalisti endokrinologije i dermatovenerologije, oni su najkompetentniji da ih protumače i odrede šta i kako dalje-prema tome, najbolje da ideš regularnim kanalima kroz sistem zdravstvene zaštite.
Pozdrav i sve najbolje!
Vrlo je nezahvalno ovako "na neviđeno" davati bilo kakva mišljenja i dijagnoze. Mislim da bi trebalo da proveriš stanje hormona, ali ne pre detaljnog fizikalnog pregleda, razumeš?

Ne znam kako stojiš finansijski, ali ako novac ne predstavlja problem, u svakom slučaju neće da ti škodi da proveriš sledeće hormone: fT4 i TSH (štitasta žlezda) i Testosteron, Kortizol i ACTH (nadbubrežna žlezda), obavezno u ranim jutarnjim časovima da ti se uzme krv za ove analize.
No, i kad dobiješ rezultate, trebalo bi da imaš kome da ih pokažeš, dakle nekom specijalisti endokrinologije i dermatovenerologije, oni su najkompetentniji da ih protumače i odrede šta i kako dalje-prema tome, najbolje da ideš regularnim kanalima kroz sistem zdravstvene zaštite.
Pozdrav i sve najbolje!

iz istre sam. idem u privatnu polikliniku izvadit krv jer se ovako ceka po mjesec dana poslije toga ako nalaz nije uredu. onda cu ici u pulu specijalistu za stitnjacu i sl stvari
neznam tocno kako se zove