Pomagajte, molim vas, hvata me panika!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

ASimovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2013 5:20 pm

Pomagajte, molim vas, hvata me panika!

Post od ASimovic »

Imam jedan problem, i stvarno sam preplašena... Zapravo, imam 17 godina i kasni mi menstruacija, što kod mene nije običaj, jer uvek dobijem dan ranije ili tačno na vreme. U vezi sam sa dečkom već godinu i 4 meseca i 'nismo imali odnose'. Stavljam navodnike jer smo jednom pokušali, ali je mene bolelo, pa smo odustali. Tačnije, tada je 2 puta ubacio u mene, ali sa kondomom, i nije svršio, ali me plaši pretpostavka da sam trudna jer danas treba da dobijem, a nisam. Da naglasim, nije bilo krvi kada je ušao u mene, ali mi se poslednja 2 dana (pre nego što treba da dobijem) pojavio neprijatan svrab oko vaginalnog otvora, i nemam nikakve simptome da ću dobiti menstruaciju. Pre nego što je 'ušao' u mene, mazili smo se, pa se plašim da prilikom toga nešto nije dospelo tamo gde mu nije mesto, i samim tim mene ostavilo u drugom stanju. Mlada sam i imam prestroge roditelje, pa je mogućnost majčinstva u mojim godinama skroz isključena. Naravno, ni ja za to nisam spremna. Nikada nisam bila kod ginekologa, i ne smem da se obratim mami za savet! POMAGAJTE! Unapred beskrajno zahvalna!
ASimovic
Novi član
Novi član

Re: Pomagajte, molim vas, hvata me panika!

Post od ASimovic »

Ima li neko ko može da mi pomogne/da savet? :(
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

A šta bi moglo da dospe tamo gde mu nije mesto preko kondoma?

Nemoj se bezveze nervirati. U drugom stanju se ostaje kada sperma - ponekad presemena tečnost - dospe u vaginu. To se ne može desiti preko neoštećenog kondoma. A menstruacija ne mora uvek biti tačna u dan, toleriše se kašnjenje do 7 dana. Stres, prehlada, promena klime, sve to utiče na ciklus.
ASimovic
Novi član
Novi član

Post od ASimovic »

Hvala ti na odgovoru!! Veliki sam paničar, i stvarno ne znam šta da radim, jer ovaj svrab ne prestaje. Ima li leka za to, a da ne idem kod ginekologa? Zapravo, ne znam kako bih to izvela jer sam već gore rekla da mami to ne smem ni da spomenem...
ASimovic
Novi član
Novi član

Post od ASimovic »

Znam da ne može preko kondoma, ali smo se pre toga mazili bez njega, zato sam se i uplašila. Da li je moguće da mi kasni zato što sam postila par dana? Na pričešću sam se čak i onesvestila (verovatno jer ništa nisam jela)...posle se naravno nisam ni pričestila jer su mi neke žene rekle da to ne uradim, mada to sad i nije toliko bitno. Nisam Bog zna koliko menjala ishranu, osim što sam postila, ako se i to može uzeti kao neki razlog... :(
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Može se uzeti kao razlog ako si se izgladnjavala.

http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 28338.html
ASimovic
Novi član
Novi član

Post od ASimovic »

Pa ono... u neku ruku jesam! Inače, ne cimam se oko toga, dobila sam. Ide mi dosta više nego obično, al važno da nije izostala. Sada me više brine ovaj svrab koji ne prolazi, a s obzirom da mi traju 'oni dani', ne znam na čemu sam. Postoji li neka krema ili bilo šta što bi moglo to da spreči, a da ne odlazim kod lekara?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

ASimovic napisao:....... sam postila par dana? Na pričešću sam se čak i onesvestila (verovatno jer ništa nisam jela)........ koliko menjala ishranu, osim što sam postila, ako se i to može uzeti kao neki razlog... :(
Само ти пости и држи дијете. Морам да будем мало груб па да те питам: Да ли си нормална? Којекакве дијете комбиноване са постом - будалаштина. Ако хоћеш да будеш физички у топ форми мораш рекреативно да се бавиш спортом и да уносиш одговарајућу храну и течности. Нема импровизације иначе може да буде свашта.

Онај свраб пробај да елиминишеш содом бикарбоном. Када се опереш, како то иначе радиш, испери се раствором соде бикарбоне и топле воде: кашика на литар. Само добро је размути да се све раствори. После тога немој да се испираш чистом водом него се само обриши. Сода бикарбона темељно убија све бактерије и гљивице.
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Post od x3x »

aa_aca napisao: Сода бикарбона темељно убија све бактерије и гљивице.
Sigurno .....
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Bez obzira na to koliko imate godina i koliko se stideli i osecali neprijatno, ako imate seksualne odnose VREME JE da pocnete da idete na redovne preglede kod ginekologa i da nauchite da cuvate zvoje reproduktivne organe!

Razlog kasnjenje ciklusa moze biti promena rezima ishrane, prehala ili kakava druga infekcija, stres, hormonalni disbalans itd. Imate vise o tome u temama u podforumu seksualnost i ginekologija pa potrazite i prochitajte!

Trudni niste jer ste imali zasticen odnos, a imate 17 godina sto znachi da vas hormonalni status nije uravnotezen sto je opet normalno jer ste u vrhuncu pubertetskog perioda zivota kada hormoni malo divljaju i sasvim je prihvatljivo. Ukoliko se ove promene u ciklusu nastave to je razlog vise da odete na pregled kod ginekologa, jer i ciste na jajnicima mogu biti razlog kasnjenja menstrualnog krvarenja!

U vasim godinama je dovoljno to sto ste se nanervirali oko toga da li ste trudni ili ne pa da se organizam stresira i da zato izostane ili kasni menstruacija.

Svrab koji pominjete je gljivicna infekcija koja se javlja kod svake zene s vremena na vreme, posebno kada postane seksualno aktivna. I to je jos jedan razlog da posetite ginekologa jer samo od lekara treba da dobijete savete o lecenju gljivicne infekcije i higijeni, ishrani itd.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

x3x napisao:
aa_aca napisao: Сода бикарбона темељно убија све бактерије и гљивице.
Sigurno .....
Не знам да ли је ово потврда или негација, па да подсетим за сваки случај. Бактерије и гљивице не могу да опстану у базној тј. алкалној средини. Пошто сода бикарбона прави базну средину, тиме их аутоматски уништава.
avijon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2013 8:06 pm

Post od avijon »

MA NEK SE RODI! ahhahaha :D salim se
ASimovic
Novi član
Novi član

Post od ASimovic »

Hvala vam svima na odgvorima! Menstruaciju sam dobila dan 29. dan. Svrab je prestao, ali mi sekret nije onakav kakav je obično, pa me to brine.
Odgovori