Poljubac

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
delllija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 24, 2004 1:00 am

Post od delllija »

1.1.2004. na novogodisnjoj zurci dugo sam se ljubio sa nekom devojkom. Nismo posle zurke odrzali kontakt tako da ne znam nista o njoj. Nije bilo seksualnog odnosa.
7.1. izgubio sam apetit, osetio sam i bolove u gornjem delu trbuha koji se manifestuju uglavnom pri pokretima. Imao sam i neku mucninu kao kad se prejedem. Temperatura se dnevno menjala od 36,5 (nocu) do 37,4(po podne). Osecao sam i povremeno blagi pritisak u potiljku kad izadjem iz kuce na hladno. Bio sam malaksao. Od 14.1. ovim simptomima se pridruzio i kasalj koji se uglavnom pojavljivao ujutro i kasno uvece. Od tog dana sam na dijeti (keks, dzem, kuvana piletina, kuvan krompir...) i ne izlazim iz kuce. Dva puta sam imao proliv. Mislim i da su mi limfne zlezde na vratu neznatno uvecane. Svi ovi simptomi su bili prisutni sve do danas 25.1. izuzev temperature koja ne prelazi 37 u poslednja 2 dana. Cini mi se da sada i ostali simptomi polaku nestaju. Krvna slika uradjena 13.1.2004. daje sledece rezultate: RBC 5.18, (WBC 6.6, LYM 2.9, MID 0.6, GRAN 3.1), AST 32.1, ALP 27.7 i od lekara je procenjena kao dobra. Uzimao sam vitamin C, pio tople cajeve, acetisal i klometol za zeludac na preporuku lekara duze od nedelju dana. Mislio sam da je prehlada ili grip, ali traje vec 17 dana.
Zanima me sta bi sve moglo da bude dijagnoza prema gore navedenim simptomima. Da li bi to mogla da bude mononukleoza i da li to vec sada moze da se testira? Najvise me zanima da li bi to mogao da bude HIV i koliko je to verovatno? Voleo bih da imam neku prognozu jer za HIV-testiranje treba da prodje jos najmanje dva meseca, a ja sam prilicno nestrpljiv i uplasen. Koje bolesti su jos moguce? Sta se jos prenosi poljupcem? Imam li razloga za strah?
Imam 22 godine, nemam seksualnog iskustva, nisam nikada koristio drogu, tako da je svaki moguci rizik izlaganja HIV-u pre gore navedenog za Novu godinu iskljucen.
lorelai
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2003 1:00 am

Post od lorelai »

Meni se simptomi cine kao mononukleoza. Moja drugarica je bas pre dva meseca bila zarazena, ali je kod nje dosta brzo sve doslo na svoje mesto, jer je dijagnoza uspostavljena u pocetnom stadijumu. U svakom slucaju, mislim da neke vrednosti u vezi sa jetrom treba da budu povisene ukoliko je stvarno rec o mononukleozi. Ne znam sta bi jos moglo biti. A sto se tice AIDS-a- nema potrebe da se zamaras. To mozes odmah da iskljucis.
SRECNO i da brzo ozdravis...
silver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:11 am

Post od silver »

za koji period je zabranjeno konzumiranje alkohola posle zavrsetka bolesti mononukleoze? i da li cigarete mogu da prave problem tokom trajanja same bolesti?
Odgovori