polidiskopatija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
debora
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2015 12:25 pm

polidiskopatija

Post od debora »

postavani,imam 34 god,normalne tezinei normalne gradje,bez sportskih povreda i preteranih aktivnosti,radim kao med.sestra gde sam kao i svi vezana za kompjuter i rad na salteru,. Zbog jednogodisnjih bolova u vratnom i ramenom delu,na licni zahtev uradila sam Mr pregled cervikalnog kicmenog stuba.Na mr/u mi je otkrivena diskopatija..opisacu promene sa nalaza. Ispravljena cervikalna lardoza,spinalni kanal snimljenog segmenta je sekundarno stenoziran. Na c3/c4 vidljiva disk degeneracija po tipu cirkulatorne protuzije sa skracenjem prednjeg arahnoidnog prostora bez manifestacije kompresije na mijelon. forameni su slobodni. Na c4/c5 suzenje iv prostora a disk degenerativnim promenama u smislu anualnog bulginga. na c5/c6 vidljivo suzenje sa degenerisanim i dorzolateralno desno protudiranim diskusom,koji pokazuje kontakt i kompresiju desnog lateralnog recesusa medule.Desni foramen je skracen. u paraspinalnim zonama obostrano vidljive multipne simetricne periradikularne ciste.
molim za savet i strucnu pomoc,a svakao cu otici i kod lekara. otkud meni ovolike dijagnoze i kako sam ih mogla dobiti .? Unapred hvala
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: polidiskopatija

Post od Dejanbg »

Neka snimak pogleda neurohirurg, ali će se ovo kako stvari stoje završiti fizikalnom terapijom. Po opisu ne deluje da ima šta da se operiše.

Nisu to sad ne znam ni ja kakve dijagnoze, ali kičma je patila i to je ostavilo trag, treba se lečiti fizikalno i obučiti se za ubuduće, kako raditi vežbice, koje zaštitne pokrete, položaje itd..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: polidiskopatija

Post od aaaca »

Могу да ти препоручим истезање кичме и одређене вежбе за рамени појас. Погледај шта сам писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље па под Леђа, Кичма, Рамена....
Odgovori