Pojava nakon vadjenja krvi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
user36
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 3:06 pm

Pojava nakon vadjenja krvi

Post od user36 »

....vidio sam krv pre nedelju dana, odmah nakon vadjena sam primetio da na veni blizu mesta gde je vadjena krv se pojavio cvor ili kuglica mala. imao sam taj cvor par dana sa povremenim bolovima u tom prdelu uglavnom kada savijem ruku,,,u poslednja 2 dana taj cvor se smanjio, ali taj okolni deo mi je pozuteo. inace cesto sam poslednjih meseci vadio krv, ali nikada nisam imao ovakvu reakciju, uglavnom bi za nedelju dana vec nestao trag od vadjenja krvi. da li je to posledica neke infekcije ili ....jer opet napominjem da nikada nisam imao ovakvu reakciju cak ni kada sam davao dobrovoljno krvi....da li da se brinem, obratmi lekaru?
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

to je hematom-(mali)

Post od mislimsvojimmozgom »

kako sam razumela vec je 8 dana proslo od vadjenja krvi...tokom kojih zapazas da se maleni "cvioric" od modrog menja u boji- ne brini , za koji dan ce se povuci potpuno i nece ostaviti nikakav trag.
Ovaj put je tokom vadjenja krvi doslo do ekstravazacije -prosla je krv iz vene pored igle( ili je naprosto vena "pukla") , u okolno tkivo...(moguce je da je poveska(koja se stavlja na nadlakat da bi komprimovala vensku cirkulaciju stavljena "mnogo" ranije
pa je vena previse nabrekla ...
Da si znao da stavis tople obloge, (vec sutradan posle vadjenja krvi,) resporpcija bi bila brzxa.Sada u ovoj fazi mozes a i ne mozras- povuci ce se. pozz.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
user36
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 3:06 pm

Post od user36 »

hvala.....
Odgovori