i imam uzasan problem sada
danas kad sam dosla u skolu saznala sam da mi je najbolji drug poginuo u saobracajnoj nesreci kad se vracao sa puta.Ceo dan placem,ne mogu da se smirim,nista ne jedem pa se i mama pocela brinuti o mom stanju.Sta da uradim kako bi se smirila,uzasno mi je,bio mi je najbolji drug i uvek sam se sa njim samo smejala nikada nisam zaplakala zbog njega niti sam ikad mislila da cu plakati i da ce to biti vezano za njega,a sada svo to vreme koje sam provodila sa njim smejajuci se sada provodim bez njega placuci i samo gledam kada ce da mi pozvoni na vrata ne mogu da se pomirim sa tim da vise nije ziv.(on je moje godiste,sestra mu je sbog saobracajne nesrece bila u komi,brat imao neku povredu,a mama mu je nesto operisala,za njegovog tatu nisam cula da je bio lose).Uzasna tragedija,ne znam kako da se smirim.Molim vas za savet! ja imam 13,5 godina
poginuo mi je najbolji drug-kako da se smirim
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Verovatno i ostali njegovi drugovi pate na slican nacin. Bilo bi dobro da se sastanete i da pokusate da sva te lepa secanja podelite, da vam bude lakse, da znate da niste sami u tom bolu i da nadjete neki nacin da ga se lepo secate. Smrt je jako tesko prihvatiti u svakom obliku, a pogotovu kada se desi tako iznenada. Normalno je da se strasno osecas, i ne treba da se smiris, proci ce taj najgori osecaj, to je potpuno prirodno, i smirices se sama od sebe, vremenom. To ti sada izgleda beskrajno, ali za par dana - imaces i dalje taj osecaj praznine, mozda jos i dugo, ali nece boleti tako ostro. Pokusaj da se ne osamis, podeli sa svojom porodicom sto vise vremena mozes, iznajmi neki film pa gledajte zajedno, nesto sto ce da ti sopusti da malo ne razmisljas. A, ako hoces, idi kod skolskog psihologa, ona/on ce sigurno moci da te posavetuje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
moj drug je umro iznenada pre godinu dana. ja se jos nisam pomirila sa tim niti cu ikada. Jedino sto ti moze pomoci je da se secas svi lepih stvari koje si prozivela sa njim, da ga takvog pamtis i da se smejes svim ludim stvarima koje je radio. Najbitnije je da pricas stalno o svojim osecanjima, strahovima sa roditeljima i drugovima. Uzivajte secajuce se njega. Uzivaj u zivotu, nemoj da se brines i iskoristi svaki dan. I obavezno PLACI kad god imas potrebu!!!! Opasno je to drzati u sebi. I pazi kako se sada ponasas. Nemoj da pijes, pusis i okreces se porocima i opasnostima. Nastavi da uzivas u svakom danu!!!
Pozdrav
Pozdrav
"Mi i ne znamo kolike snage i kakve sve mogucnosti krije u sebi svako zivo stvorenje, i ne slutimo sta sve mozemo...To se otkriva samo u velikim i izuzetnim trenucima kao sto su ovi u kojima Aska igra za svoj vec izgubljeni zivot."
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni u takvim situacijama uvek pomaže razmišljanje u pravcu da "taj neko" ne bi voleo da sam tužna i da ja tonem, pa mi to nekako pomogne u prevazilaženju tih teških momenata.
Verujem da ti je teško, ali moraš misliti na sebe i svoje zdravlje, na svoj život. Ako ti toneš, njega to neće vratiti........
Verujem da ti je teško, ali moraš misliti na sebe i svoje zdravlje, na svoj život. Ako ti toneš, njega to neće vratiti........