Podrhtavanje ruku
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Podrhtavanje ruku
Pre nekog vremena sam primetio da mi ruke podrhtavaju,nekada je to izrazenije nekada nije...Bio sam kod lekara i on je preporucio da odem na snimanje glave ,sto sam uradio i rezultati su se pokazali kao dobri.Posle sam isao i na Ehg i to je bilo ok.Tako da posle svega toga nisam dobio neki konkretan odgovor na taj moj problem.Da li neko mozda ima ideju o cemu se tu zapravo radi???Negde sam procitao da taj moj problem moze da ima veze i sa radom stitne zlezde a ako je tako zanima me kolika je ozbilijnost te situacije???...Jos da napomenem da sam u trenutku vrsenja svih tih analiza redovno vezbao u teretani, naravno bez koriscenja bilo kojih "sredstava",potom sam prestao sa aktivnim treniranjem ali situacija se nije poboljsala...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 19, 2007 2:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
I meni se, sad sve cesce, desava isti problem.Imam 34 godine
Ja sam imala problem sa stitnom zlezdom, operisala sam tumor, hormoni su OK.
A od ove godine primecena je i tahikardija-moje misljenje je da je tahikardija uzrok tom podrhtavanju.
Moze li neko da nas posavetuje, pocinje da me poprilicno izluduje..
A od ove godine primecena je i tahikardija-moje misljenje je da je tahikardija uzrok tom podrhtavanju.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Pitanje je postavljenona vis emesta, ja odgovorim na jednom, sad vidim diskusiju na drugom forumu. Lecenje tremora pocinje propranololm ili rivotrilom. Bar ja to tako radim, ako je u pitanju esencijalni tremor...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Re: Podrhtavanje ruku
kompletna laboratorija, pocev od glikemije, preko ispitivanja funkcije stitne zlezde, pa na dalje... Cudi me da su vam "snimali glavu" a nisu uradili osnovnu laboratoriju i UZ stitne zlezde?virtual napisao:Pre nekog vremena sam primetio da mi ruke podrhtavaju,nekada je to izrazenije nekada nije...Bio sam kod lekara i on je preporucio da odem na snimanje glave ,sto sam uradio i rezultati su se pokazali kao dobri.Posle sam isao i na Ehg i to je bilo ok.Tako da posle svega toga nisam dobio neki konkretan odgovor na taj moj problem.Da li neko mozda ima ideju o cemu se tu zapravo radi???Negde sam procitao da taj moj problem moze da ima veze i sa radom stitne zlezde a ako je tako zanima me kolika je ozbilijnost te situacije???...Jos da napomenem da sam u trenutku vrsenja svih tih analiza redovno vezbao u teretani, naravno bez koriscenja bilo kojih "sredstava",potom sam prestao sa aktivnim treniranjem ali situacija se nije poboljsala...
Tahikardija ne moze biti uzrok podrhtavanju ruku! Pre ce biti da su tahikardija i podrhtavanje posledica nekog drugog poremecaja, recimo...uradite elektrolitni status, fT3 i fT4 i ponovite UZ stitne zlezde.sladjamns napisao:I meni se, sad sve cesce, desava isti problem.Imam 34 godine
Re: Podrhtavanje ruku
kompletna laboratorija, pocev od glikemije, preko ispitivanja funkcije stitne zlezde, pa na dalje... Cudi me da su vam "snimali glavu" a nisu uradili osnovnu laboratoriju i UZ stitne zlezde?[/quote]
sto se tice tog "snimanja glave" to je bila jedna jako stresna situacija iz prostog razloga sto je lekar sumnjao da je mozda u pitanju multipla skleroza....ovom prilikom nisam naveo da imam i vitiligo ,kao i "blago" povisen krvi pritisak sto je zajedno sa tremorom ruku doktor doveo u neku vezu...
sto se tice tog "snimanja glave" to je bila jedna jako stresna situacija iz prostog razloga sto je lekar sumnjao da je mozda u pitanju multipla skleroza....ovom prilikom nisam naveo da imam i vitiligo ,kao i "blago" povisen krvi pritisak sto je zajedno sa tremorom ruku doktor doveo u neku vezu...