uskoro bih trebao da idem na hirurško uklanjanje mladeža sa glave.
pozicija je sa desne strane, iznad uveta, na kosmatom delu glave.
nadam se da ima neko ko može da podeli sa mnom iskustva ili saznanja
o tome kako se brinuti o takvom ožiljku u toku zarastanja.
nameravam da se ošišam "na nulu" za tu priliku, ali ipak mi je nejasno kako
će rast dlake uticati na ožiljak, zatim kako prati glavu(kosu)
i na kraju kako bi moguće pritiskanje tog ožiljka tokom spavanja uticalo na
zarastanje.
operacija će biti sredinom juna, pa mi je bitno i to kako će letnje vreme
uticati na to.
podelite iskustva sa ožiljkom na kosmatom delu glave
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Postovani,
Ne znam koliki je taj mladez koji ce Vam otkloniti, ali postoji nacin previjanja koji zovemo "masnica" iu praksi, jos prilikom usivanja operativne rane se konci kojima usivamo ranu iskoriste da se njima preko sava priveze mali tampon od gaze. Ta gaza stoji tako privezana, stiti ranu od slucajnih povreda tokom spavanja i ne morate se posebno brinuti. Rane na glavi zarastaju brze nego na drugim delovima tela, konci se mogu skinuti posle 5-7 dana, posle toga je pranje kose sasvim uobicajeno, kao da nista nije bilo - uz mazanje postoperativne rane sredstvima koja smanjuju iziljak, npr. Contractubex ili obican Jekoderm.
Sve najbolje.
Ne znam koliki je taj mladez koji ce Vam otkloniti, ali postoji nacin previjanja koji zovemo "masnica" iu praksi, jos prilikom usivanja operativne rane se konci kojima usivamo ranu iskoriste da se njima preko sava priveze mali tampon od gaze. Ta gaza stoji tako privezana, stiti ranu od slucajnih povreda tokom spavanja i ne morate se posebno brinuti. Rane na glavi zarastaju brze nego na drugim delovima tela, konci se mogu skinuti posle 5-7 dana, posle toga je pranje kose sasvim uobicajeno, kao da nista nije bilo - uz mazanje postoperativne rane sredstvima koja smanjuju iziljak, npr. Contractubex ili obican Jekoderm.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.