Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Zdravo svima! Ja sam novi na forumu i želeo bih da se raspitam da li neko zna i da li je ikada čuo za vežbe za poboljšanje vida koje je izmislio poznati oftamolog William Bates? Čitao sam o njemu na internetu i gledao vežbe koje je on smislio. Gledao sam video na youtube-u ( https://www.youtube.com/watch?v=FGQa1-pYqzU ) u kome dr Meir Snajder pokazuje vežbe Vilijama Bejtsa koje je radio za poboljšanje svog vida. Ja imam 18 godina i nosim naočare sa dioptrijom -2 i -3. Interesuje me da li su ove vežbe štetne ili ne. Razgovarao sam sa jednim momkom iz optike gde uzimam naočare i rekao je da se raspitam o tome. Ja te vežbe radim oko 15-ak dana i primetio sam malo poboljšanje. Vidim malo bolje nego ranije a od naočara je počela da me boli glava i da me peku oči. Kao što sam napomenuo, interesuje me da li neko zna išta o ovome, šta mislite i da li su te vežbe štetne, jer ja bi nastavio da ih radim ako nisu jer se nadam da će mi one pomoći. Osim glavobolje i peckanja očiju nakon upotrebe naočara, drugih simptoma nemam.
Вежбе су одличне а наочаре штетне. Диоптрија ти се полако поправља па те боли глава због неодговарајућих наочара. Немој да их носиш или набави неке слабије.