pljuvacna zlezda i operacija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Rosa39
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 26, 2005 10:10 pm

pljuvacna zlezda i operacija

Post od Rosa39 »

Molim vas, ako je neko imao iskustva ili zna, otkrili su mi uvecanu pljuvacnu zlezdu sa desne strane, malo iza uha. Uradili su ultrazvuk, sad cekam na operaciju. U inostranstvu sam, kazu da je jako vazno naci dobro ORL doktora, jer je osetljivo mesto, zbog nerava,misica lica itd. da ne bi nesto poremetio. Jako sam uplasena da nije nesto ne daj Boze maligno, sto su mi rekli da ce se znati nakon operacije. Bila bih zahvalna na svakoj pomoci, mada.........rekoh malopre, rekose znace se posle operacije. Kazu da se mora lezati u bolnici nedelju dana, a onda oporavak jos nekih 20. Prosto mi je cudno da je sve toliko ozbiljno i to me plasi jer sam bila ubedjena da ce to nekim ambulantnim zahvatom da otklone. Inace, ne boli me uooste i nemam nikakve smetnje. Hvala unapred i pozdrav svima.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ne znam koji tacno problem imas sa pljuvacnom zlezom ali moja mama je imala zapusenu koja se manifestovala jakim bolom i otecenocu, isla je kod dr, ona joj je dala antibiotik i nesto za ispiranje i proslo je posle par dana. To je bilo pre jedno 6 meseci.

Ako i ti imas isti problem, mozda da potrazis jos necije misljenje, jer operacije je ipak rizik, kakva god bila, narocito ako ne mora...
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

hvala na javljanju
mene ne boli uopste......ne zna se jos sta je i dal bas mora operacija.........sutra idem kod hirurga pa ce me on poslati kod otorina koji ce reci svoje. Nadam se i hocu da verujem da nije nista toliko strasno i da leka i resenja ima.Pozdrav.
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

Danas sam bila najzad kod hirurga, po njegovom misljenju najverovatnije je nesto banalno, tipa upala od zuba,uha ili sl. I sama sam primetila a nisam pila nikakve lekove da se otok smanjuje. Sad mi je dao antibiotike i protiv upale da pijem neke 2 nedelje, da ga izvestavam i da ako ne prodje tamo,kasnije radimo ultrazvuk u bolnici koja je bolje opremljena i eventualno ako treba i uzorak otoka. Deluje ohrabrujuce, nadam se da ce biti sve ok,pozdrav.
Odgovori